עבור לתוכן

המחשב לא מזהה מקלדת במצב Setup - הצעות?

Featured Replies

פורסם

קימבנתי מחשב מכל מיני חלקים שהיו לי ממחשבים שלי.

המפרט הנוכחי הנו לוח של MSI Neo 2, מעבד פנטיום 4 מהירות 3.0 (באס 800), זכרון 2 ג'יגה (4 רכיבים של 512 מגה כ"א - כל 2 מהם זהים), דיסק 80 ג'יגה וכרטיס מסך של עם צ'יפ של nVidia 7600.

בעת הדלקת המערכת, המחשב נותן הודעה של CMOS Settings Wrong - הודעה הגיונית לאור העובדה שטרם הגדרתי את ה-BIOS. אני מקבל אפשרות של F1 להיכנס להגדרות -F2 לטעון ערכי ברירת מחדל.

חיברתי מקלדת למחשב בכדי לנסות להגדיר ולהתקדם, אך המקלדת כלל אינה מגיבה. ניסיתי הן 2 מקלדות עם חיבור PS/2 והן מקלדת (שעובדת על מחשב אחר) עם חיבור USB, אך בשני המקרים אפילו הנורות של ה-Num Lock/Caps Lock וכו' כלל אינן נדלקות/מגיבות.

מדוע זה קורה? מחשבות/הצעות?

כיצד ניתן להתגבר על הבעיה?

עוד הערה שייתכן שהיא שולית ייתכן חשובה. ברוב כשרוני אחד הפינים של המעבד התעקם ויצא ממקומו לגמרי. המחשב בכל זאת מגיע לשלב ה-Setup האם הבעיות קשורות?

תודה וחג שמח.

פורסם

ניסית מקלדות אחרות?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי 2 מקלדות PS/2 שונות ועוד מקלדת USB חדשה שרכשתי הבוקר וזוהתה כיאות במחשב אחר.

פורסם

נסה לאפס ביוס, הוצאת סוללה על לוח האם לכמה דקות, אפילו לקנות חדשה .

פורסם
  • מחבר

הוצאתי את הסוללה למס' דקות והחזרתי, עדיין המקלדות כלל אינן מזוהות/מגיבות.

האם ייתכן שלוח האם נדפק?

פורסם

מאחר "שקינבנת" מכל מיני חלקים, יתכן שהסוללה גמורה/ריקה - היה רצוי לקנות חדשה .

השקעה של מספר שקלים בודדים לפני שמספיד לוח אם.

פורסם
  • מחבר

האם סוללה ריקה יכולה לגרום למצב בו המחשב עולה, אך לא ניגש למקלדת בכלל?

פורסם

עד שלא תנסה (כדאי לנסות) לא תדע, כתבת שמדובר בשגיאת CMOS לסוללה תפקיד נכבד על לוח האם...

חבל שעכשיו חג וסוף שבוע, תאלץ לחכות ליום ראשון בכדי לקנות סוללה חדשה ;)

פורסם

לא נתקלתי במצב בו סוללה גמורה תגרום לתופעה כזאת.

התפקיד של הסוללה הוא לשמור את נתוני ה-CMOS בזמן שהמחשב מנותק מהחשמל (לא מכובה, *מנותק*), לוח יכול לעבוד יפה מאוד גם ללא סוללה כלל כל עוד לא מנתקים אותו פיזית מהחשמל.

ניסית לחבר במספר כניסות USB?

יכול להיות שבקר ה-USB/PS2 שעל לוח האם שרוף.

יש מצב שכרטיס PCI-USB2 יעבוד.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי מס' כניסות USB.

ייתכן שאכן הבקר שרוף מכיוון שבעת נטעינה הראשונית של המחשב הנורות על המקלדת כלל לא נדלקות.

בעסה. :(

פורסם

נסה להשיג לבדיקה כרטיס PCI-USB2, אם זה יעבוד, זה פיתרון לא רע (עולה ~70 ש"ח) שישמיש לך את המחשב.

פורסם

יכול להיות גם שהמחשב עולה מגיע לשגיאה של CMOS ואז נתקע, ואתה חושב שהמקלדת לא עובדת, גם יכול להיות.

בכל מקרה אני גם ממליץ לנסות עם כרטיס USB.

פורסם

גם נכון.

פורסם

תנסה לחבר בחיבור USB קדמי.

פורסם

זה לא אמור לשנות מכיוון שכולם מתחברים לאותו בקר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים