עבור לתוכן

אם Alt+Tab מעביר בין חלונות פתוחים, איך עוברים בין לשוניות?

Featured Replies

פורסם

לפעמים יש לי הרבה טאבים (לשוניות) פתוחים בפיירפוקס ואני לא רוצה לחפש את העכבר באמצע ההקלדה,

ורוצה פשוט לעבור בין הלשוניות ע"י קיצור במקלדת.

אני יודע ש- ALT + TAB מעביר בין חלונות פתוחים. איך עוברים בין טאבים?

תודה.

פורסם

Ctrl + Tab קדימה

Ctrl + Shift + Tab אחורה.

פורסם

חיפשתי "moving between firefox tabs" בגוגל והתוצאה הראשונה נתנה לי..

בקיצור..Ctrl + Tab...

פורסם

זה לא הרבה יותר נוח עם העכבר :-X?

פורסם

הממ, לא.

צריך למקם את העכבר על הטאב וללחוץ. דורש הרבה קואורדינציה.

הרבה יותר קל ללחוץ על שני מקשים :P

פורסם

זה נכון אם יש לך שני טאבים, אבל ברגע שיש לך 5+ אתה צריך ללחוץ מלא פעמים עד הטאב הרצוי :\.

מישהו משתמש באלט+טאב שהוא לא נמצא באפליקציה של מסך מלא?

פורסם

כן בטח. שימוש במקשי קיצור או בעכבר זה דיון עתיק יומין שמסתכם, כמו רוב הנושאים מסוג זה, להרגלים, נוחות והעדפה אישית.

מנקודת מבטי האישית אין כמו קיצורי מקלדת לפרודוקטיביות באופן כללי, אבל בשביל ליהנות לגמרי צריך באמת להשתמש באופן כמעט בלעדי במקלדת, אחרת המעבר התכוף בין המקלדת לעכבר יותר מסרבל מאשר עוזר.

אבל אני מודה, יש כמה פעולות שלא משנה כמה שלא ניסיתי עדיין נוח ומרגיש לי טוב יותר לבצע עם העכבר.

ולשאלתך, תיאורטית זה שאתה צריך ללחוץ על יותר מקשים כדי להגיע לאותה תוצאה כמו שימוש בעכבר נכון בעיקר על הנייר. כאשר אתה עובד עם מקשי קיצור כשגרה ולא רק כדי לבצע פעולה בודדת מסוימת פעם בכל פרק זמן ארוך יחסית, העבודה עצמה יותר מהירה. לא צריך עוד להוריד את היד מהמקלדת להעביר לעכבר, למקם את הסמן, ללחוץ ואז להחזיר את היד למקלדת, למקם אותה מחדש להקלדה ועוד שאר פעולות קטנות שצורכות זמן. בנוסף, וזה היתרון הבאמת גדול לדעתי, זה פשוט הרבה יותר נוח מבחינה פיסית. אם אתה משתמש במקלדת נוחה, בסביבת עבודה נכונה מ בחינה ארגונומית, זה מפחית המון מהעומס על פרק כף היד.

אבל כמו שאמרתי, בסוף זה מסתכם בהרגלים, נוחות והעדפה אישית.

פורסם

זה נכון אם יש לך שני טאבים, אבל ברגע שיש לך 5+ אתה צריך ללחוץ מלא פעמים עד הטאב הרצוי :\.

Ctrl + 1 - מעבר לטאב מס' 1

Ctrl + 2 - מעבר לטאב מס' 2

Ctrl + 3 - מעבר לטאב מס' 3

Ctrl + 4 - מעבר לטאב מס' 4

..

פורסם

או, זה נראה אחלה דבר עם כל הקטע של המספרים - הרבה תודה

פורסם

אני מעדיף למקם את העכבר מעל שורת הטאבים ולגלול עד שאני מגיע לטאב שאני צריך.

(גלילה בשורת הטאבים - יש ב tab mix plus ויש גם ב all in one gestures)

בנוסף אפשר לתת קליק על כפתור ב toolbar ולפתוח מסך בחירה מגניב (יש כמה) עם thumbs של הטאבים השונים-

foxtab

עובד יופי גם כשאתם משתמשים ב ctrl+tab כלומר לא חייבים קליק על כפתור אלא זה פשוט יכול לשמש כ ctrl+tab enhancer

ואפילו אפשר להגדיר mouse gesture שמפעיל אותו ואז באמת להיות לא תלויים במקלדת-

פשוט קליק על 2 כפתורי העכבר בו זמנית - מופיע מסך עם thumbnails בצורה שהכי נוחה לכם, גלילה או בחירה ואתם בטאב שרציתם.

מאוד מומלץ

פורסם

foxtab ממש יפה, החליף לי את showcase, רק חבל שאין לו אופצית זום כמו ל-showcase.

פורסם
  • מחבר

Ctrl + Tab קדימה

Ctrl + Shift + Tab אחורה.

תודה רבה

וגם לך - תודה רבה:

אני אישית יותר אוהב את Ctrl+PgUp/PgDn

ולכל האחרים שמתווכחים בין עכבר למקלדת - תחשבו Netbook (או Laptop)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים