עבור לתוכן

רשת ביתית (חוטית) עם 2 סווצ'ים, ראוטר, ושבעה מחשבים

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להקים רשת בין 2 הקומות של הבית שלי... סה"כ 7 מחשבים

הנה תמונה שתחסוך ממני את ההסבר המסובך:

netz.jpg

ליד כל מחשב יש שקע טלפון, לכן החלטתי להעביר את כבלי הרשת על אותם הצינורות שבהם עובר קו הטלפון

1) לפי התרשמותכם ממספר הסויצ'ים והראוטר שבשירטוט, האם זה הולך לעבוד? או שאני הולך לעשות עבודה לחינם :bash:

2) האם כבל רשת cat5e מספיק טוב בשביל המשימה הנ"ל?

3) הזמנתי כבר את השקעים שבתמונה ממדיה-גלקסי.

אני משתמש ב-ADSL, והבנתי שזה בעייתי לחבר מיקרופילטר על שקע משולב שכזה (ככה לפחות כתבו באחד הת'רדים שנפתחו לפניי)... זה נכון? מה הבעיה בזה?

794.jpg

פורסם

הבעיה היא שהמיקרופילטר הוא די גדול והוא יחסום את הכניסה לשקע הרשת ככל הנראה.

פורסם

פרט לבעית המיקרופילטר שהוזכרה, אין שום בעיה בתכנון וכבל CAT5E מסוג FTP יספיק לך לחלוטין גם אם תרצה לעבור לרשת של 1G. אם אין לך SWITCH-ים היום ואתה מתכוון לרכוש, תשקיע קצת יותר ותרכוש SWITCH של 1G.

פורסם
  • מחבר

יש לי סוויצ' אחד..... את השני אני צריך לקנות, וכנראה שבאמת אני אקנה כבר סוויצ' של ג'יגה

שאלה כללית - אין גבול לכמות הסוויצ'ים שאפשר לחבר אחד לשני? זה לא מוריד בביצועים בשלב מסויים?

פורסם

תאורטית אין מגבלה לכמות ה-SWITCH-ים, אבל במצב שבו אתה מתאר יש לכל היותר שני SWITCH בין המחשב לנתב וזה ממש לא בעייתי. גם אצלי בבית, יש שני מחשבים שמתחברים לנתב אחרי שעברו שני SWITCH-ים וממש אין שום בעיה. אם אתה מתכוןן לרכוש SWITCH של 1G תוודא שהוא תומף ב-JUMBO FRAMES -- כבר נתקלתי ב-SWITCH-ים עלומי שם של 1G שלא תומכים בכך.

פורסם

עם המיקרופילטר לא תיהיה בעיה, התקע מחובר בפלסטיק קטן לגוף.

תשבור את הפלסטיק הזה, ואז תסובב את המיקרו פילטר 90 מעלות וזה יהיה מצוין.

בדקת שכל התעלות פתוחות?

אני בדיוק רוצה לעשות ואני תקוע עם תעלה אחת סתומה, ואני חושב מה לעשות(מזל שלא הזמנתי את הציוד)

אריאל

פורסם
  • מחבר

מה זה JUMBO FRAMES? ???

ולגבי המיקרופילטרים - עיליתי על הפיתרון הזה כבר ;D לא רע...

תודה בכל מקרה

פורסם

Zו היכולת להעביר יותר מ-1,500 בתים בכל פקטה. זה יכול לשפר את ביצועי הרשת בלא מעט. קרא עוד כאן באנגלית -- http://en.wikipedia.org/wiki/Jumbo_frame

פורסם
  • מחבר

אני אקרא....

תודה

פורסם

הפתרון הפשוט לבעיית המיקרופילטר הוא לחבר פילטר אחד בלבד ליד מודם ADSL וממנו להפיץ את סיגנל הטלפון (אחרי הפילטר) לכל הבית.

ככה חוסכים התקנת פילטר בכל נקודה ונקודה. יותר נכון טכני ויותר אסטטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים