עבור לתוכן

קצת הסתכלות למה שקורה ברשת האינטרנט בחו"ל

Featured Replies

פורסם

בעוד שאצלנו בזק מתהדרת בכך שהיא השיקה "רשת חדשה בישראל NGN" בקצבים של עד 50 מגה!! , ממש שטויות , בזק עדיין לא השיקה בכלל קצבים כאלה לצרכן הבייתי , וגם מה שהיא כן השיקה לאחרונה , 30 ו 20 במחירים שערורייתיים , לעומת זאת , 10 ,ו15 במחירים סבירים לא יותר טוב מזה ,וזה גם , באיזה פריסה של איזה 35% מקסימום כרגע , ואני דיי מגזים במספר הזה אבל ניתן להם את זה ,

קצת מבט למה שקורה בארה"ב :

http://www.dslreports.com/shownews/Verizon-Wont-Slavishly-Satisfy-You-With-100-Mbps-FiOS-104652

Are customers asking for 100 meg? No. Very few. But it raises the ante on the competitive landscape, so that customers believe that 100 Mb/s is what they need to have. . . A hundred meg ends up being a threshold because it's sexy. I don't think customer behavior is going to get there for several years. Some outliers will demand that and maybe more. But what really drives it isn't so much consumer demand. It's competitive marketing tactics

אני רוצה שתשימו לב למשפט האחרון : It's competitive marketing tactics , עצוב כמה שזה נכון , עד שלא תהיה פה תחרות אמיתית , וHOT ממש לא מביאה תחרות פה , היא מראה עד כמה היא מגוחכת לצרכן מבחירות שירות לקוחות ובזק פשוט לוקחת בהליכה , אז הרגולטור עסוק כל הזמן בטלויזיה הרב ערוצית , ובתדרים לסלולרי , שלפעמים נדמה שהוא שוכח ממה שנקרא תשתיות אסטרטגיות בארצנו הקטנה - אינטרנט ובלשון יותר פשוטה - סיבים אופטיים , אחת ההשקעות הכי חשובות ומשתלמות בימינו בתחום התשתיות

קצת חומר למחשבה

פורסם

אבל מצד שני אחוז התושבים שיכולים לקבל פס רחב בישראל הרבה יותר גבוהה מארצות הברית בגלל המרחקים הקטנים.

בנוסף לכל זה בשביל מה רוב הצרכנים הביתיים צריכים רוחב פס כזה בלי קשר לזה אם הוא ממומש או לא?

פורסם

כן המצב פה עגום מאוד שרק לאחרונה הגיע לארץ מהירות ה 10Mbps וכמובן המחירים בשמיים כי בישראל תמיד משלמים מס גניבה ומס עבודה בעיניים

בעולם המצב שונה גם מבחינת הטכנולוגיה, הupload בארץ פשוט קטסטרופה אפילו ב50 מגה ביט אתה עדיין על מקסימום 1024Kb העלאה שזה עלוב ביותר

המצב פה לא ישתנה כי כמו רשמת יש פה רק אחת שמציעה משהו יחסית מתקדם וHOT העלובה הזאת תמיד מאחורה.

פורסם

דווקא יש מצב טוב שהוט יתנו לבזק בראש עם הUFI שלהם.. אי אפשר באמת לדעת לאן זה יתפתח..

פורסם

יש לי חבר בספרד באיזור כפרי שלא שווה להשקיע בהם

אז הקימו להם רשת אלחוטית במהירות של צב וזה לא הולך להשתנות.

פורסם

ובגלל הגודל של ארה"ב, עדיין dial up אנלוגי פופולרי

פורסם

ובגלל הגודל של ארה"ב, עדיין dial up אנלוגי פופולרי

בערך כמו ה- P4 שלך...

פורסם

אנשים עדיין לא מבינים את הבעיה.

מה תעזור לך מהירות תשתית גבוהה כשאין ספק שיכול לספק לך את המהירות הזו.

אני היום במהירות 2.5Mb , לא רואה סיבה לשדרג מעל 7-10 Mb,

ותכלס לפי איך שאני רואה את זה, כל ההשקעה של בזק ב NGN מיותרת (לטווח הקרוב)

פורסם

dids22, גם מה שאנשים אמרו כשנכנס הADSL (למה אנשים צריכים יותר מ56kbps?), וזה גם מה שאנשים אמרו לסטיב וואזניאק כשהוא המציא את המחשב האישי (למה אנשים רגילים צריכים מחשב?)

ואני בטוח שזה גם מה שהחבר של האדם הקדמון שגילה את האש אמר לו.. (בשביל מה אתה צריך את זה? סתם ישרוף אותך..)

הבעיה שעם כזה חוסר חזון.. היינו עדיין גרים במערות :silly:

פורסם

האמת שהמעבר מ dial up היה מאוד נחוץ להרבה משתמשיםפ עוד לפני שהוא התחיל בגלל הרבה סיבות שלא דווקה קשורות לרוחב פס אפילו, אבל זה לא נושא הדיון.

מה שקורה היום שפוט כולם נהיו יותר מדי greedy ורוצים יותר ויותר מבלי להבין את ההשלכות של המשאבים הפיסיים.

פורסם

אולי לא הסברתי את עצמי טוב.

השדרוג שבזק ביצעה לא שווה כלום (לטווח הקרוב) כי הספק אינטרנט מהווה צוואר בקבוק ולא יוכל לספק לך כזו מהירות.

פורסם

א.יקימו בעתיד (בטוח הרחוק רחוק רחוק רחוק רחוק) עוד סיבים !

ב.אני לא יודע מה איתך.....אבל גם בתוך המדינה הקטנה והיפה שלנו הייתי מעדיף 10 מגהביט לוואלה ולנענע מאשר 5 באותו מחיר !

ג.השיקול לעבורלNGN הוא לא בגלל הADSL והVDSL במהירויות גבוהות יותר שמציעים ללקוחות - תאמין לי שיש הרבה הרבה הרבה שיקולים מעבר כמו השירות החדש של המטרו תמסורת,האפשרויות הנרחבות בVOIP , הצריכה הנמוכה בחשמל , הנדל"ן שמתפנה אט אט עכשיו ואני יכול לספור עוד לפחות 10 סיבות.

פורסם

אפשר לדעת איך הגעתם לזה שלבזק יש יתרון על HOT? בפעם האחרונה שבדקתי הוט יכולה לספק 10M בכל הארץ ובזק רק בכ 30% וגם זה עם העלאה נמוכה יותר. HOT לא יוכלו להוציא אינטרנט מהיר יותר עד שבזק יגדילו את הפריסה שלהם, הפריבה של ה ADSL בסדר אבל לא יותר מזה וה NGN לא זמין בערים גדולות כמו תל אביב וירושלים (התל אביב פריסה חלקים מאוד בירושלים הפריסה שואפת ל 0).

למי שלא יודע התשתית של HOT מאפשרת הרבה יותר מ 10M וגם הם הודיעו שבקרוב הם ישדרגו אותה (DOCSIS 3.0 כמו בארה"ב) והם יוכלו לספק עד 100M (כפול מבזק).

בקשר למצב בארץ, הוא גרוע מאוד זה ידוע. המחירים פה גבוהים יותר, הרוחב פס שיש לספקיות עלוב ולא מרגישים תחרות, כל חברה נמנעת מלהוציא כסף על שיפור התשתית שלה (גם תשתית וגם ספק). ככה זה בישראל בכל דבר :nixweiss:

ועוד השוואה קטנה:

ה DOCSIS 3.0 בכללי מאפשר עד 160M/120M בארץ הוט הודיעו רק עד 100M.

ה FiOS מאפשר עד 622M/155M זה כניראה הדרך שבזק ילכו בה בעתיד. ההעלאה שוב דפוקה ביחס להורדה אבל ההורדה מהירה פי 3.8.

כמובן שעד שזה יקרה בארץ ה DOCSIS יאפשר מהירות גבוהה יותר.

פורסם

האמת שהמעבר מ dial up היה מאוד נחוץ להרבה משתמשיםפ עוד לפני שהוא התחיל בגלל הרבה סיבות שלא דווקה קשורות לרוחב פס אפילו, אבל זה לא נושא הדיון.

מה שקורה היום שפוט כולם נהיו יותר מדי greedy ורוצים יותר ויותר מבלי להבין את ההשלכות של המשאבים הפיסיים.

על אילו משאבים אתה מדבר? למה התכוונת?

פורסם

משאבים פיסיים של תשתיות וציוד edge כמובן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים