עבור לתוכן

בעייה ביציאת USB

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב ישן כ-6 שנים עם 2 יציאות USB מקדימה ו-4 מאחרונה. לאחרונה נתקלתי בבעייה שכאשר אני מחבר ל-USB מקדימה או לכמה יציאות USB מאחור המחשב מבצע restart כל פעם מחדש.

האם הבעייה בלוח אם ? האם צריך להחליף אותו ?

ברצוני לציין גם שבעבר היתה לי בעייה שהמחשב היה מבצע restart מיידי פעם וזאת "כנראה" בגלל המאוורר של הכרטיס מסך. אומנם החלפתי אותו ועכשיו המחשב עובד אבל נראה שעדין הוא כבד מיידי.

מה דעתכם ?

פורסם
  • מחבר

צודק. מצטער על המידע הלקוי.

להלן המפרט

CPU Intel Pentium 4 2.4Ghz + FAN

8PE667ULTRA2 S478/533 intel845PE

512mb Memory DDR 184 Pin Kingston(512mb for system 1/256 system2)

HDD WD 200gb IDE 133 + Maxtor 80GB IDE 133

LG CDROM * 52

LG DVDRW

Power Supply 300Watt

Midi Tower Chasis + 2FAN

Floopy Teac

Nvidia GeForce MX440 AGP*4 128mb DDR AGP*4 (NOT AOPEN)

56K conexant Winmodem

Creative Speakers SBS250

Quantom+Multimedia SILVER PS2/AT

Microsoft Mouse Wheel OPTi PS2

פורסם

בתור התחלה הייתי ממליץ לך לכבות את המחשב ולנתק אותו מהחשמל למשך 5 דקות (הייתי ממליץ אפילו על 10) - הכוונה ממש לנתק אותו. לנתק את הכבל שמחבר ליחשמל מחלקו האחורי של המחשב. אחר כך תחבר חזרה ותבדוק אם משהו השתנה כאשר אתה מחבר את התקני ה-USB.

אם לא השתנה כלום לפחות שללנו את "בעית הזיכרון" של ערכות השבבים של אינטל שלפעמים קיימת, ואפשר יהיה להמשיך.

פורסם
  • מחבר

בצעתי את זה. לא עזר.

פורסם

אוקיי,

בשלב הבא הייתי מבטל את האפשרות של ביצוע ריסטרט אוטומאטי. במצב כזה במקום הריסטרט יופיע לך מסך כחול ובו הודעת שגיאה. הודעת השגיאה עשויה לתת כיוון לגבי מקור הבעיה.

את ביטול הריסטרט (וזה קצת שונה בהתאם לגרסת מערכת ההפעלה שלך) עושים בדרך כלל מלחיצה עם כפתור העכבר הימני על My computer> Advanced > Startup and revoery ושם תחפש Automatic restart ותוריד מהאפשרות הזאת את הסימון.

אגב, איזה ספק יש לך? הכוונה לחברה. האם זה פשוט הספק שקיבלת עם המחשב? האם יש לך אפשרות לנסות ספק כוח אחר?

פורסם
  • מחבר

הספק שבמחשב הוחלף לפני כ-3 שנים:

COLORSit

EN60950

480W

כמו-כן בטלתי את ה-restart האוטומטי והופיעה לי מסך כחול עם הודעת שגיאה על כל המסך. ממה שהבנתי רשום אולי לעדכן את ה-BIOS ו/או לעדכן את הדרייברים של ה-USB.

איך מבצעים את הדברים הנ"ל ?

פורסם

לא שמעתי על החברה הזאת בתחום הספקים (או בכלל) אז יש סיכוי סביר שהספק שברשותך די גנרי.

מה הודעת השגיאה המדוייקת שקיבלת (יש רצף של מספרים ואות/יות)?

כדי לעדכן ביוס כנס לאתר היצרן של לוח האם ותבדוק האם קיימת גרסת ביוס מעודכנת להורדה - לא הייתי ישר הולך ומעדכן ביוס זה פתרון אחרון.

דרייבים מעודכנים ללוח האם אולי יפתרו את הבעיה, אפשר לבדוק באתר היצרן.

הייתי מנסה להיכנס ל"מנהל ההתקנים" (לחיצה ימנית על המחשב שלי > לשונית חומרה > מנהל ההתקנים), מוחק (Uninstall) את בקרי ה-USB > ריסטרט ונותן למערכת לזהות אותם מחדש.

יש עוד בעיות בהן אתה מבחין בזמן האחרון (תקיעות של המחשב מדי פעם, בעיות בתצוגה וכו')?

פורסם
  • מחבר

עדכנתי לא מזמן את הדרייברים של הלוח אם (כשנה בערך) לא היו עדכונים מ-2003.

אכן יש תקיעות של המחשב מידי פעם שהתחילו לפני כ-2-3 שנים בעקבות המאוורר של כרטיס המסך שהפסיק לעבוד (כך חשבתי בתחילה).

המחשב עבר פרמוט לפני כשנה. אני מתלבט האם יש בעייה בלוח אם ואז להחליף למחשב חדש ?

מה דעתך ?

פורסם

קשה לדעת אם יש בעיה בלוח האם. אין מספיק מידע.

צריך לנסות להחליף ספק, אולי הזיכרון תקול, אולי באמת הבעיה בלוח האם.

אם יש לך אפשרות לבדוק עם רכיבים אחרים (לפחות ספק) אז יהיה אפשר לקבל יותר מידע. אם לא, אולי כדאי לך לקחת את המחשב לבדיקת מעבדה (בחנות אמינה כמובן).

ניסית את מה שהצעתי בקשר למחיקת בקרי ה-USB?

המאוורר שעל כרטיס המסך תוקן?

פורסם
  • מחבר

המאוורר אומנם הוחלף אך עדיין יש איתו בעייה הוא לא מסתובב.

עדיין לא הספקתי למחוק את בקרי ה-USB אני יעשה זאת בקרוב ואעדכן.

כמו - כן אנסה לחפש ספק חלופי (לא יודע מאיפה עדיין) ע"מ לבדוק את הנושא.

פורסם

למרות שאני בדרך כלל בעד הגישה של לנסות לפתור דברים לבד ולא לקחת מחשבים כך סתם למעבדה. אם אין אפשרות להשיג רכיבים חליפיים לצורך הבדיקה אז אולי כן כדאי לקחת את המחשב לבדיקה כי אחרת קשה מאוד לפסול או לאתר בעיית חומרה. המאוורר שעל הכרטיס יכול לא להסתובב בגלל שהוא מלוכלך ומלא באבק (אני מניח שזה לא המצב), או בגלל תקלה חומרתית כלשהי. ניסית לבטל את הריסטרט האוטומאטי כדי שברגע שהמחשב קורס או נתקע יופיע מסך כחול?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים