עבור לתוכן

אינטרנט דרך חשמל

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין להעביר את ה"משרד" שלי לחדר שהוא ממ"ד. הבעיה היא שהוא מרוחק מהראוטר ואין בכלל קליטה (ברור לי שזה בגלל שהחדר הוא ממ"ד)

חיפשתי פתרון ששמעתי עליו והוא ניסיון להעברת האינטרנט דרך חשמל. מצאתי את המוצר -

http://www.airliveshop-israel.co.il/pl_product~HP-3000E~5~0.htm

האם מישהוא מכיר אותו? בכלל את הפיתרון הזה לתקשורת אלחוטית? האם ישנן פתרונות נוספים טובים יותר?

פורסם

בתור מי שמפתח מודמים דומים - הטכנולוגיה עובדת מצויין אבל הקצבים שתקבל בפועל הם בסדר גודל אחד פחות מהמוצהר בתנאי אמת ופחות מזה.

זה מאוד תלוי בטופולוגיה של רשת החשמל אצלך בבית, סוג הצרכנים המחוברים, העומס על הרשת החשמלית בשעות היממה וכדומה.

אני מניח שריאלי לצפות לכ~10-20Mbit לשניה בתנאים טובים (כמו בראוטרים הישנים) ובסביבות ה-2-5Mbit במקרים של בתים גדולים יחסית וישנים + ממ"ד עד כדי אובדן קישוריות מוחלט במקרים מאוד קיצוניים.

זה די והותר לגלישה, TUBE וכדומה, אבל לשיתוף קבצים גדולים ברשת הביתית זה ממש ממש לא מספק.

החלופה היא לשים Access Point אלחוטית בקו אוירי פחות או יותר מול דלת הממ"ד במידה וזה אפשרי. זה גם זול בהרבה.

חשוב לציין שאיני מכיר את הדגם הספציפי שנתת בלינק.

פורסם

אם הוא מרוחק ברמה שהוא בפאזת חשמל אחרת, אז יכול להיות שהמוצר הזה בכלל לא רלוונטי.

פורסם

לשמחתי (אחרת לא היתה לי עבודה בתחום) זו טעות נפוצה והסיגנל עובר בין פאזות.

אין ספק שאיכות הלינק טובה יותר ברוב המכריע של המקרים בפאזה זהה אבל בהחלט ניתן להשיג קצבים טובים גם בפאזות שונות.

באחד המודמים שלנו הסיגנל עבר דרך ההארקה (אדמות) כשכל הפאזות מנותקות :o חברות שבחנו את המודם חשבו שאנחנו עובדים עליהם.

פורסם

ע"מ שהסיגנל "יקפוץ" בין הפאזות, על מערכת החשמל הדירתית להכיל מפסק פחת תקין או כל מכשיר אחר המתחבר לשלושת הפאזות גם יחד.

סיגנל שעובר דרך האדמה זאת פירצת אבטחה עצבנית, כיוון שאלא אם כן מדובר בבית פרטי ומחוברת לו הארקת יסוד משלו, בכל בניין משותף האדמות מקוצרות ביחד בפס (השוואת פוטנציאלים) ולכן אין שום דבר שימנע ממנו להגיע לכל שקע חשמלי בכל הבניין כולו.

פורסם

1. זה בד"כ המצב בבית תלת-פאזי. הסיגנל עובר בהשראה.

2. צודק באופן עקרוני אך בכל מקרה הסיגנל מוצפן ויש גם ניחות בטווח.

בלי כל קשר לאדמות, גם בבתים סמוכים בבית דירות יש בעיה של "זליגת סיגנל", הפרעות הדדיות וכדומה - בדיוק כמו רשת אלחוטית.

בבית פרטי זה פשוט ומאובטח בהרבה.

כהערת אגב, ב-mid-voltage (כשעוברים את השנאי של חברת חשמל) באמת אפשר להגיע למרחקים של ק"מ רבים ולכסות עשרות אם לא מאות אלפי תחנות קצה.

פורסם

shay_cor

הטכנולוגיה להעברת נתונים (רשת) על-גבי קווי החשמל איננה חדשה, וממשיכה להתפתח. ישנם מספר מוצרים המאפשרים ליצור רשתות על גבי קווי החשמל, ואפשר להשוות ביניהם (כתבה חדשה באתר, מישהו? :cool2: ).

בנוסף, טכנולוגיה דומה קיימת ליצירת רשת על-גבי קווי הטלפון (אם אני לא טועה, מספיק זוג שזור אחד ליצירת הרשת הזו).

שלישית, אני מציע כי תבדוק את האפשרות של החדרת כבל-רשת אל הממ"ד, דרך אותן תעלות דרכן עוברים כבלי הטלפון והחשמל המגיעים אל הממ"ד (עם קצת רצון והרבה סטאלבאנד וג'ל, אפשר למשוך כבלים בכל תעלה ;) ). במידה וזה אפשרי אצלך, אין לי ספק שהפתרון הזה יספק לך את התשתית הטובה ביותר.

שאלה לי למר tmpusr:

בעבר שמעתי שמכשירים חשמליים מסויימים - במיוחד תנור מיקרוגל - עשויים להשפיע לרעה על איכות התקשורת ברשת החשמל, ואפילו למנוע אותה לחלוטין. האם בעיות כאלו קיימות בטכנולוגיה של היום?

פורסם

לאו דווקא מכשירי מיקרוגל - זה מאוד משתנה מארץ לארץ ותלוי בטכנולוגיה בשימוש (אנחנו למשל עובדים ב-Spread Spectrum בעוד מרבית המתחרים עובדים עם OFDM) ובתדרי העבודה שבשימוש.

היה לנו מקרה בשדה ניסויים בגרמניה שנורות פלורוסנט מסויימות בשעות מסויימות היו גורמות להפרעה חזקה מאוד שלא הופיעה במקומות אחרים בעולם או מכשירי טלביזיה מאוד מסויימים שאופן החיבור שלהם לחשמל גרם לניחות מאוד גדול שבפועל כמעט "העלים" את הסיגנל בשקעים לידו. ברוסיה למשל יש צלחות לוויין באיזורים מרוחקים שכלל אינו עומדות בתקני התקשורת ולכן מייצרות רעש חזק מאוד בטווח תדרים בהן אסור להן בכלל לשדר ולכן אף אחד לא תכנן כיצד להתגבר עליו.

במוצרים בשלים יש מנגנונים להתמודדות עם תופעות כאלה ובמקומות עם רגולציה מסודרת יש לרוב כיסוי טוב יותר מרשתות אלחוטיות (בקצב איטי יותר) - בד"כ של 80-100% מהשקעים בבית מאפשרים לינק סביר, אם כי לעיתים בקצב נמוך מאוד (במקרים קשים).

פורסם

אני מעוניין להעביר את ה"משרד" שלי לחדר שהוא ממ"ד. הבעיה היא שהוא מרוחק מהראוטר ואין בכלל קליטה (ברור לי שזה בגלל שהחדר הוא ממ"ד)

חיפשתי פתרון ששמעתי עליו והוא ניסיון להעברת האינטרנט דרך חשמל. מצאתי את המוצר -

http://www.airliveshop-israel.co.il/pl_product~HP-3000E~5~0.htm

האם מישהוא מכיר אותו? בכלל את הפיתרון הזה לתקשורת אלחוטית? האם ישנן פתרונות נוספים טובים יותר?

הסבר וסקירה של הטכנולוגיה הזו יש כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/HL105E/HL105E.htm. אפשרות אחרת היא להשתמש ב-HPNA3 -- ראה כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/PAR-720G/PAR-720G.htm

כפי שתוכל לקרוא בסקירה, האות אכן מדלג בין פאזות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים