עבור לתוכן

המלצה לקניית נתב אמין בתקן G, ובמהירות של עד 54MBPS, עד 300 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הנתב שלי בשלבי גסיסה מתקדמים, ואחרי נסיונות רבים להחיותו, מסתבר שכנראה מדובר בבעיית חומרה בנתב.

לכן, אני צריך לקנות נתב שיתאים לרשת הביתית שלי, שאלו הם המאפיינים שלה:

- חיבור של 750Kbps דרך בזק, בעזרת נתב ROTAL - RTA1320a (שסופק ע"י בזק).

- מחשב אחד מחובר בחיבור קווי, ושניים אחרים מחוברים בעזרת כרטיסי רשת אלחוטיים שתומכים בתקנים IEEE802.11 מסוג B ו-G, במהירות של עד 54Mbps. מדי פעם מחשב אלחוטי אחד נוסף קופץ לביקור.

- מרחקי שידור של שלושה מטר (אנכי) למחשב אחד, ועשרה מטר (אופקי) למחשב שני. כבל באורך שני מטר למחשב השלישי.

כמו שאפשר לראות מהנתונים, אין לי רצון מיוחד להשקיע בנתב שמספק מהירויות של מאות מ"ב לשניה, מאחר ואין לי יכולת להשתמש או צורך (אין העברות קבצים ענקיות בתוך הבית, ומהירות החיבור לאינטרנט לא קרובה אפילו ל54 מ"ב) ביותר מ-54 מ"ב לשניה.

אני כן מעדיף לקבל בעד הכסף שלי נתב מדגם לא חדש, אבל מדגם שידוע שהוא אמין, עמיד, קל לתפעול ולא מתאפיין בבעיות כלשהן. אחריות לתקופה ארוכה היא גם יתרון.

זה מאוד חשוב, מאחר ואני עוזב את הבית ושאר בני המשפחה יצטרכו להתמודד איתו בלי תמיכה טכנית זמינה ממני, ואחרי שנה וקצת של בעיות התנתקויות ברשת הביתית, אני רוצה לקנות נתב שאני יכול ליצור איתו רשת ביתית שתשאר מחוברת בצורה רציפה לאורך שבועות.

עם זאת, אין לי בעיה לקנות נתב עם תמיכה בתקנים מתקדמים ומהירות אלחוטית גבוהה מ-54 מ"ב, אם הוא גם הנתב הטוב והאמין ביותר שאפשר לקבל במחיר של עד 300 ש"ח. אם יש למישהו המלצה ממש טובה שחורגת מהמחיר, אשמח לשמוע בכל זאת.

תודה רבה לכל מי שקורא ועוזר,

שי

פורסם

שאלות מקדימות:

1. איזה נתב יש לך היום?

2. האם הרוטל שיש לך היום משמש כמודם או כנתב?

פורסם
  • מחבר

א. יש לי נתב מדגם Microsoft MN-700.

ב. הרוטל משמש כמודם בלבד, ומחובר לנתב בחיבור המיועד למודם.

בנוסף, יכול להיות שהת'רד הזה, בו נעזרתי באנשי הפורום בניסיונותי לפתור את בעיות הרשת שבגללן אני מחליף נתב, רלוונטי לנושא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=428619.0

פורסם

היום בזק משיקה ללקוחות שלה נתב 802.11N במחיר 1.90 ש"ח לחודש.

מה אכפת לך לנסות..

יכול לחסוך לך 298שקל.

פורסם
  • מחבר

כרגע הבית נמצא במסלול אחר של בזק, ואין לי רצון להתחייב למשהו לשלוש שנים כדי לחסוך שלוש מאות שקל...

פורסם

לטעמי יתאים לך ביותר ה-6204WG של EDIMAX -- נתב אמין ויציב שיש איתו ניסיון רב חיובי. בפחות מ-200 שקל קשה לטעות איתו.

פורסם

מצטרף להמלצה של CHEIF.

אגב הבנתי שאתה מכ"ס באשכול הקודם אז יש לך את פיקוק קרוב מאד אליך שם איפה שהוא אחרי צומת רעננה לכיוון הוד השרון באמצע הדרך מימין.

פורסם
  • מחבר

אחלה. לאחר שראיתי שהוא קיבל הרבה ביקורות טובות, ושטווח המחיר מתאים, הזמנתי.

תודה לכולכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים