עבור לתוכן

מידע לגבי HD'S בתצורת SCSI

Featured Replies

פורסם

שלום ח'ברה מה שלומכם?

אז ככה, "נפלו" לידיי 2 HD'S SCSI שעושים להם 15K RPM :)

עקב הידע הדל שלי בדיסקים שאינם מיועדים לשוק הביתי אין לי מושג האם יש אפשרות לחבר אותם למחשב הביתי או שהדבר אינו אפשרי.

אם הדבר אפשרי אצטרך הסבר לדרך ולבקר\מתאם\כבל שאני צריך לקנות ולחבר, אם הדבר אינו אפשרי... :'(

תודה לעוזרים.

נ.ב

אגב, אם הנתון רלוונטי נפחם הוא 146.68GB כ"א.

פורסם

תשכח מזה.

תצטרך לקנות (או להשיג) בקר סקזי,

יש 3 סוגים עיקריים של בקרים מבחינת הממשק:

PCI-X

PCI

PCI-E

הראשון לא שמיש עבורך מכיוון שקרוב לוודאי אין לך חריץ כזה על הלוח.

השני אפשרי (קצת נדיר) אבל יצור לך צוואר בקבוק עצבני וקרוב לוודאי שכפועל יוצא מזה הדיסק יהיה איטי יותר (או "איטי כמו" במקרה הטוב) מדיסק SATA 7200 רגיל.

השלישי הוא הכרטיס שאליו אתה צריך לכוון, העניין הוא שכרטיס כזה מתומחר בכ-1K-2K ככה שזה קרוב לוודאי לא יהיה כלכלי עבורך.

פורסם
  • מחבר

שום דרך אחרת לחבר את שניהם למחשב שלי?

אגב, ראיתי די הרבה בקרי PCI אם כי תיארתי לעצמי שיווצר כאן איזשהו צוואר בקבוק, האם כל כך משמעותי?

לצורך העיניין שכן יש לי 2K לשים על בקר(לא אין לי אבל אלא לצורך השאלה בלבד) מה באמת אחוז שיפור הביצועים שאני אקבל מדיסק 7200RPM סטנדרטי?

חוץ מזה שקשה לי להאמין שהתצורה השלישית תסתדר איכשהו עם הלוח הנוכחי שלי.

פורסם

היתרון של מהירות סיבוב גבוהה הוא בעיקר בזמני גישה. חיבור PCI יתן לך רוחב פס של 133MB לשנייה ויגביל מהירויות גבוהות יותר אך לא ממש יגביל זמני גישה של ראשי הקריאה-כתיבה שיהיו קצרים יותר.

אז אולי כרטיס PCI יהיה נחמד.

פורסם
  • מחבר

המלצות על משהו ספציפי? ביקורות שאולי אי פעם נעשו על חומרה כזאת?

הנתון הנ"ל של 133MB אומנם לא יגביל אותי בזמני גישה גבוהים של ה-HD אך יגביל אותי ברוחב פס, האם ידוע לך אם הדבר מורגש ביחס ל-HD בתצורת SATA?

והאם בכל זאת כדאי ללכת על בקר PCI או שאחוזי השיפור יהיו כל כך נמוכים (אם בכלל) שיהיה שווה יותר לרדת מהנושא?

פורסם

או שתשקיע בבקר סקזי נורמלי או שתרד מהנושא

פורסם
  • מחבר

כנראה שארד מהנושא של להשקיע 2K על בקר.

תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים