עבור לתוכן

נייד לסטודנט 13 אינץ' כמה שיותר זול וכמה שיותר קל..(5000 ש"ח).

Featured Replies

פורסם

אנא הביאו את כל הסוגים, מן הסתם אני מעדיף לשלם כמה שפחות אבל גם משהו קל מאד אבל יקר בא בחשבון. חיי סוללה טובים.

פורסם

המידע העיקרי שנתת על הצרכים או התקציב שלך הוא שאתה רוצה משהו "זול" ו"קל" אבל גם "יקר" ו"קל" זה בסדר. איך בדיוק ניתן להמליץ על משהו על בסיס המידע הזה? כללת כאן את כל דגמי ה-13.3" הקיימים בשוק בצורה זו או אחרת.

אם מה שאתה מחפש זו פשוט רשימה של דגמים קיימים ב-13.3", פנה לזאפ. אם אתה רוצה המלצה שרלוונטית אלייך, פרט את הדברים הבאים:

קודם כל - תקציב. אני מבינה שאתה לא בהכרח יודע מהם המחירים אבל תחשוב כמה אתה מוכן להוציא על הקנייה הזו. זול לדעתך זה לא בהכרח זול לדעתי וכך גם לגבי יקר. יש להכניס לכותרת בהתאם לחוקים

שימושים, מה אתה הולך לעשות עם המחשב הזה? באילו תוכנות תשתמש?

משקל, מה זה "קל" לדעתך? 2 ק"ג? 3 ק"ג? זה משתנה מאדם לאדם.

כמו כן, יש עוד דברים נוספים שחשובים בקנייה ואולי משמעותיים לך. קרא את ההסברים בחוקי הפורום.

פורסם
  • מחבר

תיארתי לעצמי שאקבל תגובה כזו מאחד\מאחת ממנהלי הפורם..

1. חיפוש בזאפ יתן לי את כל האופציות של מחשבי 13 אך גם יכלול תוצאות לא טובות כי בטוח יש מחשבים שהם פחות מומלצים.

2. אין לי תקציב אך כמובן כמו כל אדם אשמח לשלם כמה שפחות.

3. המחשב מיועד לצרכים בסיסיים (סטודנטיאלים) לכן כמובן שאשמח למשקל נמוך כמה שיותר.

4. מחשב ששוקל 3 ק"ג ועולה 2000 ש"ח כמובן שאינו לרוחי, מחשב שעולה 6000 ש"ח ושוקל 1.5 ק"ג לדוגמא יכול ויהיה טוב אולם אם קיים מחשב ששוקל 1.6 ועלה 3000 כמובן ויהיה מתאים יותר.

5. לכן אבקש את עזרתך ועזרת חברי הפורם למצוא את המחשב האידיאלי, לעיתים חוקי הפורם, אף על פי שאני מכבד אותם, נוקשים במקצת.

6. תודה רבה.

פורסם

תיארתי לעצמי שאקבל תגובה כזו מאחד\מאחת ממנהלי הפורם..

אם תארת לעצמך את זה, טוב היית עושה אם היית מתייחס לנושא מלכתחילה במקום לפתוח בתיאור כלכך לקוני של הצרכים.

1. חיפוש בזאפ יתן לי את כל האופציות של מחשבי 13 אך גם יכלול תוצאות לא טובות כי בטוח יש מחשבים שהם פחות מומלצים.

נו, וודאי שיש מחשבים פחות מומלצים אבל "רמת מומלצות" היא פונקציה של הצרכים, סדרי העדיפויות והתקציב. מעטים הם המחשבים שפשוט "לא מומלצים" באופן גורף. אין לי דרך לדעת האם להמליץ לך על מחשב ב-3000 ש"ח ששוקל 2.3 ק"ג או שתעדיף להוסיף 1000 ש"ח כדי לקבל מחשב ששוקל 2 ק"ג או 5000 ש"ח בשביל להוריד עוד 500 גרם במשקל. או אולי בכלל חשוב לך להשקיע יותר בשביל לקבל גם חיי סוללה יותר טובים או שבעצם 4000 ש"ח נראה לך מאד יקר ולא תיארת לעצמך שיש מחשבים בעלות כלכך גבוהה.

4. מחשב ששוקל 3 ק"ג ועולה 2000 ש"ח כמובן שאינו לרוחי, מחשב שעולה 6000 ש"ח ושוקל 1.5 ק"ג לדוגמא יכול ויהיה טוב אולם אם קיים מחשב ששוקל 1.6 ועלה 3000 כמובן ויהיה מתאים יותר.

לרוחך אולי הוא אינו, לאדם אחר זה נראה בדיוק מה שהוא מחפש. אני הרי לא מכירה אותך ולא יודעת דבר לגבי הציפיות שלך והאם הן ריאליסטיות/ תואמות למצב בשוק או לא. זו הסיבה שנתבקשת להבהיר את זה. בקשה פשוטה שלא נראית לי מוגזמת. הנה, הצלחת די בקלות לתת סדר גודל לגבי מה נראה לך משקל נמוך ומה נראה לך משקל גבוה ולגבי העובדה שגם 6000 ש"ח יכול להיות מחיר הגיוני לדעתך.

בנוגע למחיר, מה שאתה אומר הוא ברור מאליו. התקציב לא מיועד לתת טווח נוקשה לכיוון מטה, אם יש משהו טוב כמעט באותה מידה שעולה חצי בוודאי שהוא יועלה (זה פשוט לא קורה ברוב המקרים). התקציב מיועד לתת למי שעונה לך רמה מסויימת של הבנה לגבי מה אתה בכלל מוכן להוציא. אם אתה באמת מוכן לשלם כל מחיר בתנאי שהמחשב משתלם מספיק, אדרבא, ציין זאת בכותרת.

5. לכן אבקש את עזרתך ועזרת חברי הפורם למצוא את המחשב האידיאלי, לעיתים חוקי הפורם, אף על פי שאני מכבד אותם, נוקשים במקצת.

חוקי הפורום אינם הנושא העיקרי (מעבר לחובת ציון התקציב/ היעדר תקציב בכותרת).

בחזרה לעניין, מכיוון שאתה אכן מוכן לשקול מחשבים בסביבות ה-6000 ש"ח ה-E4300 הוא אופציה. זה מחשב ה-13.3" מהקלים יותר והוא גם נותן חיי סוללה טובים (שוב, לא התייחסת לזה אבל לסטודנטים רבים זה חשוב), איכות טובה ומסך מט (לדעתי - יתרון, עניין של טעם אישי). מחירו כ-6700 ש"ח. מבחינת משקל ההבדל בינו לבין מחשבים אחרים ב-13.3" יהיה משהו כמו 300-500 גרם, תלוי בדגם. די הרבה לדעתי האישית. כמובן שהמחיר הגבוה יותר הוא פונקציה לא רק של המשקל אלא גם של התכונות האחרות שציינתי (שאין לי מושג כמה חשיבות אתה שם עליהן). לדעתי אם אתה מחפש משקל נמוך ככל האפשר חיי סוללה ארוכים הם תמיד יתרון גם בתחום זה שכן הם מאפשרים לך לחסוך משקל על ידי השארת הכבל החשמלי בבית. עם זאת, זה לא רלוונטי למי שזקוק רק לשעתיים כמובן.

אופציה קלה מאד אך זולה יותר היא ה-Acer 3810T. האיכות הרבה פחות טובה (היום הזדמן לי לבחון אותו ודי התאכזבתי) אבל חיי הסוללה והמשקל מעולים. המסך מבריק, האחריות קצרה יותר, המעבד הוא ULV ואין כונן אופטי. כן יש דברים כמו יציאת HDMI (שוב, אם זה רלוונטי) המחיר יותר בסביבות ה-5000 ש"ח.

מחשבים זולים יותר שוקלים יותר בצורה משמעותית בדר"כ (כפי שאמרתי לטעמי הבדל של 300-500 גרם הוא משמעותי). אם לטעמך ההבדל אינו משמעותי אז מדובר על קטגוריה אחרת של מחיר ואתה יכול להסתכל על 4000-5000 ש"ח או אפילו פחות , תלוי בחשיבות שאתה שם על תכונות אחרות כמו חיי סוללה, סוג מסך, סוג מקלדת, אורך אחריות ויציאות.

פורסם

אני מתעקש שתכניס את התקציב לכותרת. אפילו אם מדובר בתקציב משוער.

ככל שהמחשב יותר קל, כך הוא פחות זול, כך שמדובר בשתי דרישות סותרות, ולכן אי-אפשר להתקדם בלי לדעת את התחום שעליו מדובר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים