עבור לתוכן

DOK אלמוני 16GB של חברה אלמונית ב90 ש"ח, כדאי לקנות או לברוח?

Featured Replies

פורסם

שלום,

מישהו מפרסם אצלנו שהוא מוכר DOK של 16 ב90 ש"ח, לטענתו מדובר ביצרן טייואני, הוא אומר שהוא מוכן לתת אחריות למשך חצי שנה על המוצר.

בדיקה מהירה בEBAY מראה שזה הגיוני, אפשר לקנות משם התקנים בנפחים כאלו במחירים נמוכים.

השאלה האם כדאי לנסות? או שמא עדיף להשאיר את התחום למוצר בעל תווית של חברה איכותית?

פורסם

"תקנה בזול, תשלם ביוקר" יש סיבה למשפט הזה

פורסם

מה השם של החברה?

לא מזמן היה מבצע בבאג על DOK של חברת LAXER שלא מוכרת בארץ (ו...בעולם)

ונמכר במחירים זולים.

אני בעצמי לא קניתי אחד, אבל לחבר שלי יש אחד כזה,

והוא עושה רושם של דופק כמו שעון, ובכלל זה אחלה DOK.

פורסם
  • מחבר

לפי התמונות שהוא פרסם, בהצלבה עם EBAY, נראה שזה משהו כזה: ה

http://cgi.ebay.com/NEW-16GB-USB-2-0-Thumb-Drive-16G-Flash-Memoy-Pen-Stick_W0QQitemZ320420854075QQcmdZViewItemQQptZPCC_Drives_Storage_Internal?hash=item4a9a92393b&_trksid=p3286.c0.m14

אבל אני לא יכול להיות בטוח.

הענין הוא שבקטע הזה של DOK, לא תמיד צריך לחפש מותגים, בגלל זה הכלל של קנית בזול שילמת ביוקר, לא בהכרח חל כאן....

פורסם

לפני הכל תסתכל על המוכר, זה איזה סיני שלא power seller עם רייטינג נמוך של רק 90%.

לא הייתי קונה ממנו.

פורסם

אני לא הייתי קונה DOK בנפח כזה במחיר כזה. אני משער שיש לו מהירות העברת נתונים נמוכה, מה שלא מומלץ בהעברת נפחים גדולים

פורסם
  • מחבר

לפני הכל תסתכל על המוכר, זה איזה סיני שלא power seller עם רייטינג נמוך של רק 90%.

לא הייתי קונה ממנו.

אני לא קונה ממנו!

נתתי דוגמא למוצר בסגנון, מי שמוכר את זה זה ישראלי שמייבא את זה....

מה מהירות העברת נתונים מומלצת?

פורסם
  • מחבר

מהירות

קריאה 12MB/s כתיבה 8MB/s.

זה טוב?

פורסם

א. לא משהו.

ב. לא הייתי סומך יותר מדי על נתוני יצרן (ועוד סיני).

פורסם

לדעתי אין פה נכון או לא נכון. יש פה הימור.

יצא לי להתקל בהחסנים ניידים של חברות "מוכרות" ששבקו חיים לאחר מספר חודשים עד שנה וחצי (אבל אז יש אחריות ומחליפים לך). ויצא לי להתקל בהחסנים דומים שנקנו בארה"ב מיצרנים גנריים שמחזיקים מעמד יפה. וכאן בדיוק ההימור.

בעקרון מחיר זול באופן משמעותי מהמחיר הממוצע בשוק מרמז על רכיבים זולים (האלקטרוניקה). היום השוק מוצף במוצרים גנריים וזולים (כבלים, מתאמים ועוד). חלקם עובדים ללא דופי תקופה ארוכה, חלקם "מרגישים" בדיוק כמו שעלו.

תקופת אחריות של חצי שנה היא לא מספקת לדעתי. אם הרכיב עצמו הגיע תקין ואתה לא משתמש בו בצורה מאסיבית רוב הסיכויים שהוא יחזיק מעמד שנה, השאלה מה קורה אחרי השנה הראשונה. אני באופן אישי לא אוהב לקנות מוצרים גנריים (ויש להבדיל פה בין מוצר גנרי ובין כזה שפשוט לא "מוכר" בארץ). לצרכי עבודה אני מעדיף לשלם קצת יותר ולקנות משהו שאני יכול לסמוך עליו (גם מבחינה אלקטרונית וגם מבחינת אחריות) עד כמה שאפשר. לעומת זאת אני מכיר אנשים שבאים בגישה של "זה זול", יעשה את העבודה כמה שיעשה ואז נחליף- גם ככה לא עלה הרבה.

כמובן שעל נתוני היצרן אין מה להסתמך, בנוסף לאלקטרוניקה כבר יצא לי להתקל בציוד שכזה שלא רק האלקטרוניקה זולה, גם המעטפת החיצונית. פלסטיק זול שעם השימוש והחום שנוצר במהלכו מתעוות ואפילו נפתח.

אם אתה רוכש את ההחסן לצרכי עבודה הייתי ממליץ לא ללכת על משהו גנרי. אם זה לשימוש אקראי ו-"ביתי" גם לא הייתי ממליץ, אבל פה אפשר לקחת הימור אם ממש ממש רוצים.

פורסם

א. לא משהו.

ב. לא הייתי סומך יותר מדי על נתוני יצרן (ועוד סיני).

לא משהן??

הDOKים הזולים כותבים על 3מגה לשניה

אז אם הוא באמ מגיע ל8 אז זה מעולה

חוץ מזה מה אכפת לך לנסות

כולה 90 שקל

תקנה אבל אל תשמור עליו דברים חשובים (דברים שיכאב לך לאבד במקרה שהדיסק ידפק פתאום)

פורסם

הDOK הנורמליים עוברים את המהירויות האלו בלי למצמץ, וזה לפני שמוסיפים את אפקט נתוני היצרן המנופחים.

פורסם

ebay_is_cheaper_for_a_reason_Motivational_pictures-s600x480-2487-580.jpg

אני מכיר מישהו שקנה לאחרונה מאיביי דוק 16 גיגה במחיר זעום של כמה דולרים עם משלוח, התברר לאחר הקנייה ובדיקה עם תוכנות "יותר מבסיסיות" שהגודל הוא 2 גיגה ושיש לדוק ביוס מתוחכם שמראה 16 גיגה, ואפילו מאשר להעתיק 16 גיגה, יש רק בעייה לקרוא אותם אחרי זה :) .

פורסם

שווה לך לנסות לקנות ב EBAY את ה lexar

אני קניתי את שלי במבצע בבאג ואני מאוד מרוצה.

הוא אפילו עבר כביסה ונשאר בחיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים