עבור לתוכן

בעיה בחיבור לאינטרנט אלחוטי ציבורי בנייד

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

זה המחשב הרגיל שאליו מחובר המודם (אליו התכוונת שרצית לדעת מה חיבורי הרשת, לא?), אצל הנייד הפיירוול מכובה בשביל החיבור לרשת האלחוטית.

עכשיו שאתה מזכיר את זה באמת זכור לי משהו מהתקנת המודם על זה שהוא התחבר דרך ה-USB ושזה היה כאילו חריג, האמת שאין לי מושג איך זה עובד אבל זה עובד לפחות.

• תגובות 34
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חושב שהיה פה בלבול קטן.

התכוונתי שאת כל הפעולות תעשה עם המחשב הנייד בו הופיעה הודעת השגיאה בקשר ל-DNS.

רציתי שתחבר את המחשב הנייד לנתב (או למודם) בכבל רשת (כלומר בצורה חוטית) כדי לראות אם במצב כזה אתה כן מצליח להשיג חיבור לאינטרנט.

אם המודם שלך מתחבר רק באמצעות USB אז זה לא יעזור לנו כל כך. יש לך מושג אם אפשר לחבר את המודם גם באמצעות כבל רשת?

פורסם
  • מחבר

סוף סוף הצלחתי להתחבר לאינטרנט. אמנם זה לא ממש דרך רשת אלחוטית ציבורית, אלא רשת אחרת שהיתה עם אות חלש ולכן עם אינטרנט איטי רצח, אבל בכל אופן הוא התחבר ועבד כמו שצריך שזה כבר סימן טוב שאין שום בעיה טכנית.

ניסיתי להבין למה הפעם זה עבד בניגוד לפעמים קודמות וההבדל היחיד שהעליתי בדעתי זה שהגדרתי את החיבור הזה כ"עבודה" בניגוד ל"ציבורי" בפעמים קודמות. זה יכול להיות?

פורסם

אני לא יכול להגיד בוודאות כי זה לא בדיוק מדע מדויק, אבל בהחלט כן.

אם בחרת ב-"ציבורי" מחלון סוג חיבור הרשת של Windows הרי שבחרת במצב שמיועד לחיבור לרשתות ציבוריות בו הפיירוול פועל וכל מיני שירותים נוספים כבויים במטרה להגן על המחשב. יכול מאוד להיות שבמצב כזה המערכת כיבתה גם רכיב מסוים שמבחינתה מהווה סיכון אבל מעשית נחוץ לצורך הגלישה באינטרנט.

לדעתי עדיף תמיד להתחבר כאילו אתה ברשת רגילה ולדאוג להשתמש בפיירוול נורמאלי ולבטל את שיתוף הקבצים והתיקיות כדי להגן על המחשב שלך עד כמה שניתן ברשתות ציבוריות.

אני מקווה שזה יפתור את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

גם אני, תודה רבה בכל אופן!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים