עבור לתוכן

בעיה בחיבור לאינטרנט אלחוטי ציבורי בנייד

Featured Replies

פורסם

כן (אם הבנתי אותך נכון).

המודם מתחבר לקו הטלפון (ולחשמל). את כבל הרשת של המודם צריך לחבר למבואת ה-WAN של הנתב. כבל נוסף יש לחבר בין מבואה מסוימת (בנתבים כיום יש בדרך כלל 4 מבואות ולא משנה לאיזו מהן מחברים) של הנתב וחיבור הרשת שבמחשב הנייד.

אם המודם והנתב מוגדרים כמו שצריך, אין צורך בהגדרות נוספות.

איזה מודם ונתב יש ברשותך?

כשהכל מחובר ואתה מריץ את פקודת ה-ipconfig (מתוך Start>Run>CMD) האם אתה מקבל כתובת IP וכתובת Gateway?

• תגובות 34
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זהו, נראה לי שבקטע של ההגדרות יש את הבעיה.

יש לי נתב ישן (דילינק 614+), ששימש אותי לפני הרבה שנים, ננטש ועכשיו לצורך העניין חזר לפעילות.

המודם זה מודם כבלים של THOMSON מודל TCM425.

כשאני מחבר אותו באופן קווי, הוא בכלל לא מתחבר לשום רשת, לא כמו בנתב ציבורי שם הוא מתחבר אבל אין אינטרנט.

פורסם

אתה בטוח שהנתב תומך בחיבור לכבלים (חיפשתי את המפרט שלו באינטרנט ומצאתי שני נתונים סותרים).

אני לא מכיר את ממשק הניהול שלו הנתב הזה, אבל (בהנחה שהוא אכן תומך בחיבור לכבלים) אתה צריך להכנס לממשק הניהול שלו ומשם בשלב ראשון להגדיר את החיבור לאינטרנט (סוג חיבור, שם משתמש וסיסמה) ולאחר מכן להגדירו כשרת DHCP ניסיתי למצוא איזה מדריך או לפחות תמונות של הממשק באינטרנט ולא מצאתי.

אם אתה לא מצליח תעלה פלט של ipconfig /all כשאתה מנסה להתחבר לנתב האלחוטי אליו אתה לא מצליח להתחבר (ואם אתה רוצה גם כשאתה מנסה להתחבר לנתב שלך - עוד קצת מידע לא יזיק).

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח בכלום. איבדתי אותך איפשהו בממשק ניהול, אז בגלל שעיקר הבעיה שלי היא עם החיבור האלחוטי, אני אשתדל היום או מחר לנסות ולצלם או אותו פלט כמו גם להכניס DNS כפי שצוין במדריך שהבאת ולראות מה קורה עם זה.

פורסם

כדי להיכנס לממשק ניהול של הנתב D-link 614+:

1) כאשר אתה מחובר אליו בעזרת כבל רשת - Start>Run>cmd

2) בחלון שורת הפקודה כתוב ipconfig ורשום את כתובת ה-Default Gateway

3) פתח דפדפן ובשורת הכתובת כתוב את כתובת ה-Default Gateway.

4) בשלב זה יופי חלון הכניסה לממשק הניהול שידרוש ממך שם משתמש וסיסמה - אין לי מושג מה הם אבל הם אמורים להיות רשומים בחוברת שהגיעה עם הנתב (אם עדיין יש לך אותה). מחיפוש קצר באינטרנט העליתי 3 אפשרויות לשם משתמש/סיסמה: user/ריק ; admin/admin ;

admin/ריק - ב-"ריק" הכוונה היא לא לכתוב כלום.

5) אם השם משתמש והסיסמא נכונים תכנס לממשק הניהול של הנתב ושם תצטרך להגדיר את ההגדרות.

פורסם

זה ה-IP שלך ברשת הכבלים, שאתה מקבל ממודם הכבלים.

מאוד מוזר לי שזה ה-IP שאתה מקבל גם כשהנתב מחובר. כשהנתב מחובר כתובת ה-Default Gateway נשארת זהה גם היא?

בנתבי D-link היא צריכה להיות בדרך כלל כתובת בטווח של 192.168.1.x אבל יכולה גם להיות שונה.

עריכה: פספסתי משהו. התמונה היא כאשר הנתב מחובר או לא מחובר? אם היא כאשר הנתב מחובר מה קורה כשאתה כותב בשורת הכתובת בדפדפן את הכתובת 172.24.168.1

פורסם
  • מחבר

זו בדיוק הנקודה, גם כשהנתב מחובר עם נורית ה-WAN דולקת והכל, וגם כשלא, אני מקבל אותן כתובות בדיוק.

פורסם

ואתה מצליח להתחבר לכתובת ה-Default Gateway? כי אני מבין שלא?

כשאתה מחובר ישירות למודם, אתה משתמש בחייגן כדי להתחבר לאינטרנט?

פורסם
  • מחבר

לא וכן.

פורסם

אתה לא מנסה במקרה לחייג לאינטרנט בעזרת החייגן כשאתה מחובר לנתב נכון?

כמה חיבורי רשת קיימים אצלך כפי שמוצג ב-Network and sharing center?

פורסם
  • מחבר

האמת שהייתי מחובר לאינטרנט בזמן שניסיתי בפעם הראשונה. עכשיו ניסיתי לבדוק כשאני מנותק וזה אותו דבר, חוץ מהאייפי של האינטרנט שלא מופיע, ועדיין כשאני מנסה להתחבר דרך האייפי, אין כלום.

הנה חיבורי הרשת:

http://img143.imageshack.us/img143/2086/81037797.jpg

פורסם

המודם שלך בחיבור USB? (ככה לפחות כתוב ב-Local Area connection 4).

אגב כשאתה מנסה להתחבר לרשת אלחוטית הייתי מנסה לבטל לגמרי את פעולת ה-Firewall (לצורך הבדיקה).

פורסם
  • מחבר

כן, זה משנה?

את הפיירוול מזמן כיביתי כשניסיתי להתחבר. אאל"ט, היה לי לפני זה הודעה על זה ורק אחרי שכיביתי את הפיירוול באה ההודעה על ה-DNS.

פורסם

זה פחות משנה בכל מנה שנוגע לשגיאת ה-DNS אבל זה כן משנה כשעוסקים בחיבור של המודם לנתב שלך.

איך בכלל הצלחת לחבר אותו לנתב בחיבור USB?

לפי התמונה שצרפת הפיירוול עדיין פעיל (או ככה לפחות נדמה לי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים