עבור לתוכן

בעיה בחיבור לאינטרנט אלחוטי ציבורי בנייד

Featured Replies

פורסם

אהלן, רכשתי לאחרונה מחשב נייד (אם המפרט משנה אז אני אעדכן, אבל מיותר לציין שהוא כולל כרטיס רשת כנדרש לחיבור אלחוטי) וייעדתי אותו בעיקר לעבודה ולהתחברות לאינטרנט באופן אלחוטי. היום לראשונה ניסיתי לבחון את החיבור ברשת אלחוטית ציבורית (הוטספוט) ולהפתעתי גיליתי שלמרות שהלפטופ זיהה את הרשת והצליח להתחבר אליה, הוא לא הצליח להתחבר לאינטרנט, ולאחר הערה לגבי האבטחה שבעקבותיה כיביתי את הפיירוול של ווינדוס, הוא כתב משהו על DNS, והותיר אותי חסר תגובה. האמת שחשבתי שזה יהיה פשוט יותר, משהו בסגנון של להתחבר ולגלוש, האם יש צורך באיזושהי עבודת הגדרה כלשהי לפני כל התחברות לאינטרנט? כי אם כן, לצערי הרב, הידע שלי בנושא מוגבל ביותר. בכל אופן, האם הבעיה מוכרת או שמדובר במשהו חריג ופרטני שאמור להדאיג אותי? (כאמור המחשב חדש)

• תגובות 34
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

היה דווקא עוזר אם היית יכול לפרסם את ההודעה הספציפית שעלתה לך אבל באופן כללי אתה יכול להיות די בטוח שאין לך בעית חומרה - כלומר כרטיס הרשת תקין.

הוא זיהה את הרשת וניסה להתחבר אליה סימן שטכנית הוא פועל. אתה אומד שבהודעה הופיע משהו על DNS. צריך לבדוק בהגדרות חיבור הרשת שלך (כאשר תהיה שוב בטווח של נקודת גישה) אם החיבור מוגדר לקבל את כתובות השרתים אוטומאטית או לא.

[urlhttps://www.opendns.com/start/device/windows-xp]הקישור הזה מכיל הוראות כיצד לבדוק זאת. שים לב שבשלב האחרון במקום להכניס את הכתובות שמופיעות בתצלום המסך אתה צריך לבחור באפשרות השנייה (obtain DNS server automatically).

אם יש לך אפשרות אז תנסה להתחבר לנקודות גישה נוספות ואם הבעיה חוזרת אז כמה שיותר פרטים ומידע רק יעזרו.

בעקרון (אם אין לרשת סיסמה, או אם אתה יודע את הסיסמה) התהליך הוא באמת פשוט ומסתכם ב-3 שלבים פשוטים.

פורסם
  • מחבר

האמת שחשבתי לצלם את המסך בזמנו, אבל לבורותי הרבה חיפשתי את הפרינטסקרין מבלי לדעת שיש איזה כלי אחר בויסטה לצלם את המסך (שאותו מצאתי עכשיו), מה שגם די תסכל אותי עכשיו כי אין בלוח הבקרה בויסטה את "חיבורי רשת" כמו ב-XP אלא את מרכז הרשת והשיתוף שאני מניח שזה אותו הדבר. בכל מקרה, אני אנסה בקרוב לבדוק זאת שוב לפי ההוראות בתקווה שבזה יסתכם העניין.

תודה על העזרה בינתיים בכל אופן.

פורסם

חשבתי שיש לך XP (זה מה שמופיע ב-User agent שלך מתחת לשם ומספר ההודעות) ולכן שלחתי את ההוראות עבור XP.

הנה אותן הוראות ל-Vista.

לא נורא של צלמת את המסך. אם זה יקרה שוב תוכל לצלם ולהעלות לכאן.

פורסם
  • מחבר

לצערי, הבעיה חזרה על עצמה למרות שה-DNS כמו שצריך. כמו כן, ניסיתי בנקודות נוספות והמצב זהה.

צירפתי הפעם תמונות שאני מקווה שיעזרו.

http://img137.imageshack.us/img137/8527/ooobt.jpg

http://img171.imageshack.us/img171/6444/zzzv.jpg

http://img514.imageshack.us/img514/782/jkdf.jpg

פורסם

ניסית בנקודות נוספות בתוך אותו מתחם, או בנקודות נפרדות לחלוטין? (אולי הבעיה היא בנקודת הגישה/נתב שמספק את הגישה לאינטרנט).

כשזה קורה תכנס לשורת הפקודה (Winkey + R > cmd) ושם תכתוב ipconfig /all ואת הפלט תעלה לפה.

בנוסף, תבדוק אם קיים עדכון למנהל ההתקן של כרטיס הרשת האלחוטי שלך (מהאתר היצרן של המחשב).

תנסה למלא אחרי ההגדרות בקישור שצרפתי קודם לכן (הפעם כולל הכנסת המספרים לשדות המתאימים) ובדוק אם הבעיה נפתרה.

פורסם
  • מחבר

נקודות נפרדות לחלוטין. ברירת המחדל היא ל-DNS אוטומטי בכל מקרה.

הכוונה היא לנסות שוב ואז לצלם את ה-ipconfig?

עדכון למנהל ההתקן לא נראה לי שיש, לא בדיוק בטוח איפה לחפש, אבל באגף ההורדות והדרייברים כל הקבצים שרלבנטים לכרטיס רשת אלחוטי של הדגם שלי הם בני שנה כמעט. כאמור, מדובר גם במחשב חדש אז נראה לי מוזר שצריך לעדכן את כרטיס הרשת.

כשאתה אומר למלא אחר ההוראות בלינק הקודם, הכוונה למספרים הספציפיים שמפורטים שם במקום ה-DNS האוטומטי?

פורסם

זה שהמחשב חדש לא מבטיח שמנהלי ההתקן שלו מעודכנים.

התכוונתי שתצלם את ה-ipconfig כשאתה מחובר לרשת אלחוטית כלשהי (לפחות כשאתה מנסה להתחבר).

וכן, תחליף את ההגדרות למספרים הספציפיים שמופיעים בהוראות.

פורסם
  • מחבר

רק שאני אהיה סגור על עצמי, אתה מדבר על דרייברים, נכון?

בכל אופן, יש 4 קבצים רלבנטים באתר היצרן, כולם מ-2008, אבל בכל מקרה אני אוריד אותם ואתקין את כולם כדי להיות בטוח.

פורסם

כן התכוונתי לדרייברים למרות שנכון לעכשיו אני לא בטוח שזה באמת מקור הבעיה.

מה דגם המחשב הנייד? (אולי ניתן למצוא דרייבר מעודכן יותר אצל יצרן החומרה).

פורסם
  • מחבר

לנובו G530 4446-24G

פורסם

לצורך בדיקה. יש לך אפשרות לחבר חוטית את המחשב לנתב (לא הציבורי כמובן)?

פורסם
  • מחבר

כן, ניסיתי מקודם גם חוטי וגם אלחוטי, אבל די הסתבכתי והנחתי שפשוט עשיתי משהו לא נכון והעדפתי לוותר על זה כי ממילא רוב השימוש בנייד יהיה מחוץ לבית. יש דרך פשוטה לחבר באופן חוטי?

פורסם

אתה פשוט צריך לחבר את הכבל מהנתב (מאחת המבואות שלו) אל חיבור הרשת שבמחשב וזהו (יתכן שתעלה במערכת ההפעלה חלונות על זיהוי רשת וכו', אבל אין למעשה מה להגדיר).

את הבדיקה חשוב לעשות כשמתחברים לנתב ולא ישירות למודם מכיוון שאנחנו רוצים לדמות סביבה זהה עד כמה שאפשר לאופן בו אתה מתחבר אלחוטית.

איפה בדיוק הסתבכת?

פורסם
  • מחבר

אנחנו מדברים על כבל אחד מה-WAN בנתב למודם ועוד כבל מהנייד לפורט? כי זה לא עובד לי בכלל (אם אתה רוצה אני אצלם גם את המסך)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים