עבור לתוכן

הארד דיסק חיצוני עבור IMAGE

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות הארד דיסק חיצוני אשר יוכל "לצלם" את ההארד דיסק הפנימי שלי כל פרק זמן (ביוזמתי או שלא), כך שבתרחיש שקורה לי משהו רע

למחשב אני אוכל:

1. להעלות את מערכת ההפעלה מההארד דיסק החיצוני

2. לפרמט את ההארד דיסק המקורי ("הפגוע")

3. לשפוך לתוכו את הצילום העדכני ביותר שמצוי בהארד דיסק החיצוני.

4. המחשב עולה מהפנימי המשוחזר כאילו כלום לא קרה.

אשמח להמלצות לגבי מפרט ההארד דיסק החיצוני ותוכנת הגיבוי מתאימה

סכום להשקעה ~500 שקלים.

אגב הבנתי שיש תוכנות חינמיות טובות.

שנה טובה

פורסם

אתה יכול לעשות זאת עם Acronis True Image

יש עוד טונות של תוכנות מהסוג הזה

אתה יכול להריץ חיפוש בפורום תוכנה ותמצא לא מעט.

פורסם

1. לא מומלץ להתקין את מערכת ההפעלה על דיסק חיצוני. חוץ מזה, אם אתה יוצר Image של מחיצת מערכת ההפעלה אתה לא צריך מערכת הפעלה כדי לבצע את השחזור, אתה משתמש בדיסק השחזור של התוכנה בעזרתה יצרת את ה-Image וכל מחיקת המחיצה והעתקת ה-Image נעשות על ידה. שחזור מחיצת מערכת ההפעלה הוא למצבה העדכני בהתאם ל-Image ממנה אתה משחזר.

2. הייתי ממליץ לך ליצור Image לאחר התקנה נקייה של מערכת ההפעלה, ולאחר התקנת כל מנהלי ההתקן, והתוכנות. בנוסף, אני אוהב ליצור את ה-Image למשתמשים ביתיים ממש לאחר הגדרת כל המערכת לפי העדפתם (סידור אייקונים, רקע לשולחן העבודה, הגדרות פנימיות של תוכנות שונות אם שונות מהברירת מחדל וכו') כדי שלאחר השחזור יהיה צורך בהתעסקות מועטה ככל הניתן (אם בכלל). לא הייתי ממליץ ליצור Image כך סתם כל פרק זמן מסוים כי אם המערכת שלך נפלה בגלל וירוס, רוגלה, התנגשות תוכנתית מסוימת ועוד אז הגורם הבעייתי יימצא גם ב-Image. בנוסף עם הזמן מערכת ההפעלה נוטה לצבור תקלות מתקלות שונות, חלקן מה-Registry וחלקן האחר מכל מיני סיבות (שאריות תוכנה שלא הוסרו כמו שצריך וכו') וגם ההדרדרות הזאת תלכד ב-Image שאתה יוצר מפעם לפעם.

לכן, אני ממליץ ליצור Image לאחר התקנה נקייה של מערכת ההפעלה שכוללת את כל התוכנות שאתה צריך והגדרותיהן, ו/או לאחר שינויים מהותיים.

אני מחזק את ההמלצה ל-Acronis truimage. תוכנה נוספת שאני מאוד אוהב היא Clonezilla (חינמית ועוצמתית למדי). יש גם את Driver Image XML גם חינמית אבל אני באופן אישי לא כל כך אוהב אותה בגלל שלצורך השחזור צריך להשתמש בדיסק BartPE. רבים אחרים דווקא אוהבים אותה אז חשבתי שהיא ראויה לאזכור. עוד תוכנה שאני מכיר והיא סבירה ועושה את העבודה היא Paragon Drive Backup Free.

אני אישית ממליץ בעיקר על True Image ו-Clonezilla.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה על ההתגובות

מה לגבי החומרה? משהו בסביבות חצי טרה חיצוני שעושה את העבודה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים