עבור לתוכן

בעיה בפתיחת פורטים בראוטר

Featured Replies

פורסם

קניתי ראוטר linksys WRT54GL כדי שתהיה קליטה יותר טובה (הראוטר הקודם שלי הוא siemens sl2-141) , כיוון שללינקסיס אין מודם חיברתי את הסימנס ללינקסיס , שיתפקד כמודם. חשבתי שאצתרך להגדיר משהו אבל הכול התחיל ישר לעבוד ואני יכולתי לגלוש באינטרנט בראוטר החדש .

אבל יש בעיה בפתיחת פורטים לתוכנות שיתוף קבצים, כפי שהבנתי צריך לפתוח פורטים בשני הראוטרים, זה מה שאני עושה ועדיין התוכנה אומרת שהפורט לא פתוח.

אני אצרף שני תמונות אחת מהלינקסיס ואחת מהסימנס , תעזרו לי בבקשה למצוא מה הבעיה בהגדרות האלה:

לינקסיס

http://img114.imageshack.us/img114/664/91361519.png

סימנס:

http://img245.imageshack.us/img245/5631/zsaa.png

*עריכה* אם זה חשוב , שמתי DD-WRT 24 sp1 בלינקסיס

פורסם

קודם כל אתה לא פותח כלום כי שום דבר לא סגור, אתה מפנה את הפורטים למחשבים המיועדים כדי שבטבלאות NAT הנתב ידע לאן להפנות את הפאקטים.

שנית אין צורך לגעת בהגדרות של הסימנס (שהוא בעצם דיינלינק עם מדבקה של סימנס) כי הוא כרגע מתפקדם כמודם בלבד ועובד רק בשכבה השנייה.

תשים לב שכתובת הIP שאליה את מפנה את הפרט אכן נכונה וסטסטאית/שמורה בDHCP של הלינקסיס וגם מוגדרת כך בתוכנה.

כמובן שאת הבדיקה צריך לבצע כאשר יש תוכנה שמאזינה לאותו פורט ספציפי.

פורסם
  • מחבר

עשיתי את כל הבדיקות והכול נראה נכון, וכמובן שיש תוכנה שמאזינה לפורט (קליינט של טורנט אם זה חשוב)

אז לא ברור לי במה הבעיה

שמעתי שאפשר להפוך את הסימנס שיתפקד כמודם בלבד (כרגע הוא מתפקד גם כראוטר, רק שכיביתי לו את האלחוט ) ובכך להימנע מהפניית פורטים בסימנס ולהפנות אותם רק בלינקסיס...

השאלה היא איך עושים את זה?

פורסם

תסלחו לי על הבורות, אבל אם אין מודם בראוטר(של לינקסיס) איך הוא אמור לחייג לספקית?

פורסם
  • מחבר

תסלחו לי על הבורות, אבל אם אין מודם בראוטר(של לינקסיס) איך הוא אמור לחייג לספקית?

וזו הסיבה שיש לי גם את הסימנס, צריך מודם שיתחבר ללינקסיס , גם ראוטר אמור להיות בסדר כי בסימנס יש מודם מובנה

הסיבה שלא שמים מודם בראוטרים כאלו היא כדי שמשתמשים יוכלו לחבר אותם גם לכבלים וגם ל ADSL , אם לעשות את שניהם זה יהיה יקר (אכן בראוטרים היותר יקרים יש את שני המודמים)

פורסם

הבנתי!

אז בעצם אם אני קונה את הלינקסיס ומעיף את הסימנס קיבינימט אני לא אוכל להתחבר לאינטרנט?

פורסם

הסימנס דיינהלינק לא מתפקד כנתב ברגע שאתה "מחייג" ממנו. זה שהוא ממשיך לשדר שידור אלחוטי לא אומר שום דבר ואם תתחבר לרשת שלו לדוגמא לא תוכל לצאת לשום מקום מהgateway שלו.

תנסה להעביר את המחשב שלך ל DMZ host רק כדי לבדוק שההגדרות אכן תקינות בנתב.

פורסם

חסרים קצת פרטים. אם זה לא עובד כנראה שמשהו בדרך לא מוגדר נכונה.

האם אתה בטוח שכל הכתובות נכונות. האם 10.0.0.2 היא הכתובת הפנימית של ה-GL ברשת של הסימנס? ממשק הניהול אפשר לראות רשימה של התקנים מחוברים ואת כתובותיהם. וכנ"ל לגבי כתובת המחשב ברשת של -GL.

באופן כללי הייתי מגדיר רק כתובת IP אחת בטווח הכתובות של הסימנס מכיוון שהוא מחובר רק להתקן אחד, ל-GL. מתוך ממשק הניהול מהתפריט Local Network > DHCP Server הייתי מגדיר רק כתובת IP אחת ולא את מלוא הטווח, או שהייתי מגדיר כתובת IP שמורה ל-GL (לפי מס' המ-MAC שלו) כדי למנוע שינויים בכתובתו הפנימית.

אפשרות נוספות היא לנסות ומתוך ממשק הניהול שלו Local Network > DHCP Server לבחור ב-Relay ובכתובות תכתוב את כתובתו של ה-GL (אחרי שאתה מוודא שהיא אכן הנכונה).

omri09, ה-WRT54GL לבדו חסר יכולות חיוג לאינטרנט. הוא התקן בעל יכולות ניתוב ומיתוג בלבד, ולכן צריך תמיד לחבר אליו התקן חיוג חיצוני (מודם).

פורסם
  • מחבר

הסימנס דיינהלינק לא מתפקד כנתב ברגע שאתה "מחייג" ממנו. זה שהוא ממשיך לשדר שידור אלחוטי לא אומר שום דבר ואם תתחבר לרשת שלו לדוגמא לא תוכל לצאת לשום מקום מהgateway שלו.

תנסה להעביר את המחשב שלך ל DMZ host רק כדי לבדוק שההגדרות אכן תקינות בנתב.

סליחה על הבורות אבל מה זה DMZ host ? אני קראתי איפשהו דיי מזמן הסבר מקוצר ביותר ושזה משהו שמתאים לארגונים גדולים, לא הבנתי מה זה עושה בדיוק

חסרים קצת פרטים. אם זה לא עובד כנראה שמשהו בדרך לא מוגדר נכונה.

האם אתה בטוח שכל הכתובות נכונות. האם 10.0.0.2 היא הכתובת הפנימית של ה-GL ברשת של הסימנס? ממשק הניהול אפשר לראות רשימה של התקנים מחוברים ואת כתובותיהם. וכנ"ל לגבי כתובת המחשב ברשת של -GL.

באופן כללי הייתי מגדיר רק כתובת IP אחת בטווח הכתובות של הסימנס מכיוון שהוא מחובר רק להתקן אחד, ל-GL. מתוך ממשק הניהול מהתפריט Local Network > DHCP Server הייתי מגדיר רק כתובת IP אחת ולא את מלוא הטווח, או שהייתי מגדיר כתובת IP שמורה ל-GL (לפי מס' המ-MAC שלו) כדי למנוע שינויים בכתובתו הפנימית.

אפשרות נוספות היא לנסות ומתוך ממשק הניהול שלו Local Network > DHCP Server לבחור ב-Relay ובכתובות תכתוב את כתובתו של ה-GL (אחרי שאתה מוודא שהיא אכן הנכונה).

omri09, ה-WRT54GL לבדו חסר יכולות חיוג לאינטרנט. הוא התקן בעל יכולות ניתוב ומיתוג בלבד, ולכן צריך תמיד לחבר אליו התקן חיוג חיצוני (מודם).

עכשיו היא השתנתה . זו היתה הכתובת כיוון שהמחשב שלי התחבר לסימנס לפני שקניתי את הראוטר החדש, והכתובת של המחשב שלי נשמרה ב DHCP עד שלא עשיתי לו איפוס ???... עכשיו הכתובת של הלינקסיס היא 10.0.0.1 וניסיתי לעשות את העברת הפורט גם לכתובת הזו ללא הצלחה.

בחרתי ב relay , וכתבתי את הכתובת של הלינקסיס, הכול עובד אבל הפורט הזה עדיין חסום

פורסם

DMZ בגדול זה אזור חופשי ללא מגבלה ההתקנים המוגדרים בתוכו "חשופים" (או נגישים, תלוי מאיזה כיוון מסתכלים) לאינטרנט ללא שום מגבלה. כדי להגדיר זאת בסימנס:

Advanced>IP Routing>Virtual Server>DMZ Host ושם עליך להגדיר את כתובת ה-IP של ה-GL.

לא ממש הבנתי את ההסבר שלך על הכתובות. הבנתי שעכשיו ה-IP של ה-GL הוא 10.0.0.1 אבל לא הבנתי אם הכתובות של המחשב בטווח הכתובות 192.168.1.XXX נכונה.

האם לאחר שינוי ההגדרה ל-relay עשית Reboot לסימנס? (זה התקן קצת מעצבן, כמעט שום שינוי לא מוחל עד שלא מבצעים הפעלה מחדש).

אגב איך אתה בודק אם הפורט הועבר בהצלחה או לא?

פורסם
  • מחבר

DMZ בגדול זה אזור חופשי ללא מגבלה ההתקנים המוגדרים בתוכו "חשופים" (או נגישים, תלוי מאיזה כיוון מסתכלים) לאינטרנט ללא שום מגבלה. כדי להגדיר זאת בסימנס:

Advanced>IP Routing>Virtual Server>DMZ Host ושם עליך להגדיר את כתובת ה-IP של ה-GL.

לא ממש הבנתי את ההסבר שלך על הכתובות. הבנתי שעכשיו ה-IP של ה-GL הוא 10.0.0.1 אבל לא הבנתי אם הכתובות של המחשב בטווח הכתובות 192.168.1.XXX נכונה.

האם לאחר שינוי ההגדרה ל-relay עשית Reboot לסימנס? (זה התקן קצת מעצבן, כמעט שום שינוי לא מוחל עד שלא מבצעים הפעלה מחדש).

אגב איך אתה בודק אם הפורט הועבר בהצלחה או לא?

הכתובת בתווך 192.168.1.XXX זו הכתובת שמקצה הלינקסיס, ושם אני גם הגדרתי את זה נכון.. כמו כן הגדרתי את ה DMZ בסימנס וזה עדיין לא עזר

כן, עשיתי הפעלה מחדש, תמיד כשצריך מופיעה הודעה למטה באדום שדרושה הפעלה מחדש

אני בודק את הפורט פשוט על ידי התוכנה שמשתמשת בו, כתוב שם למטה שהפורט חסום ויש אפשרות לבדיקה חוזרת

יכול להיות שהבעיה בגלל שהכנסתי לתוך הלינקסיס קושחת צד שלישי? יש שם תכונות מאוד שימושיות ואני לא ממש הייתי רוצה לחזור לקושחה המקורית (אבל אם זו הבעיה אני אשים את המקורית)

פורסם

קשה לי להאמין ש-DD-WRT גורמת לבעיה, אבל בוא נשאיר את זה כאפשרות אחרונה.

סתם מספר שאלות: אני מניח שלא הגדרת Firewall בנתבים, ואתה לא משתמש בתוכנת Firewall, ואם כן, אז הם מוגדרים נכונה.

הייתי מציע לך לחבר את הסימנס ישירות למחשב, להגדיר מחדש את הפניית הפורט, ולבדוק אם הבעיה עדיין קיימת.

אפשרות נוספת היא שאולי בכלל התוכנה מדווחת לך על נתונים שגויים (קרה ולא יפתיע במיוחד).

אם אתה מרגיש נוח להשתמש ב-network analyzer תוכל לנסות את WireShark בעזרתה תוכל לראות את הנתיב שעוברות החיבלות, ואיפה הן הולכות לאיבוד.

פורסם
  • מחבר

עכשיו יש לי עוד בעיה...

משום מה הראוטר הפסיק לשדר אות אלחוטי , והיה אפשר להתחבר רק דרך קו... החלטתי לנסות להחזיר את התוכנה לגירסא המקורית שלו מהיצרן.

הכול נראה חלק , אבל בסוף כשזה סיים זה ביקש ממני שם משתמש וסיסמא . כתבתי בסיסמא admin ומשתמש השארתי ריק (ככה זה בתוכנה שלו) וזה לא נכנס, ניסיתי לכתוב בשם משתמש root וזה גם לא נכנס... ניסיתי root@admin , admin@admin , Admin@Admin , פשוט Admin בסיסמא וכלום לא פועל! בעצם אני לא מצליח להיכנס לראוטר. ניסיתי לעשות ריסט דרך הכפתור ולא עזר

מה לעשות?

פורסם

נתק את הנתב מהחשמל. לחץ על כפתור ה-RESET למשך 30 שניות. לאחר 30 שניות וכשאתה עדיין לוחץ על כפתור ה-RESET חבר את הנתב לחשמל. השאר את הכפתור לחוץ למשך 30 שניות נוספות. נסה להתחבר שוב לממשק הניהול שלו. (בקיצור לא לשחרר את כפתור ה-RESET לאורך כל התהליך).

פורסם
  • מחבר

זה באמת עזר! ועשיתי את זה גם לסימנס כי שניהם הפסיקו לעבוד...

שמתי בלינקסיס בחזרה את ה dd-wrt והתקנתי בסימנס עידכון קושחה... עשיתי את כל ההגדרות מחדש כולל ה DMZ server וה relay והפורט הזה נפתח! ייתכן שהיתה בעיה בסימנס בגלל קושחה ישנה...

תודה רבה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים