עבור לתוכן

בעיה בזיהוי מחשבים ברשת - מקינטוש ופי סי שלא רואים זה את זה

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי רשת עם נתב אלחוטית, ראוטר שמחלק כתובות דינאמיות.

כל מחשב שמתחבר לרשת מקבל את הכתובת:

192.168.1.2

192.168.1.3

וכן הלאה.

יש לי תיקיות משותפות הן על מחשבי ה-Pc והן על המק.

מחשבי ה-pc שברשותי מתחברים לרשת ומזהים זה את זה ב"שכנים ברשת" וכן את התיקיות המשותפות והמדפסת.

מחשב האיימק שלי (OS 10.5.8) מקבל IP כמו שציינתי למעלה, אך לצערי הוא לא רואה את התיקיות המשותפות ולא את מחשבי ה-PC.

גם ה-pc לא רואים את המק.

בקיצור, כיאה ליריבות בין MS לאפל, הם מתעלמים זה מזה...

כאשר חיברתי את האיימק במקום אחר, אוטומטית הוא זיהה את כל מחשבי ה-pc שברשת והציג אותם בפיינדר בצד. לכן אני מבין שזה משהו מהגדרות הרשת שלי.

אל הראוטר מחוברים בכבילה ה-pc ובאופן אלחוטי המק. גם כשהמק חובר בכבל עדיין הבעיה חזרה על עצמה.

אעריך את עזרתכם מאוד. :s05:

פורסם
  • מחבר

הייתי בטוח שפה ידעו לעזור לי לפתור את הבעיה...

יש מידע חסר בהודעה, משהו שאני יכול להוסיף כדי לעזור לכם לעזור לי?

פורסם

היי מאור

אין לי ממש נסיון אישי עם MACים ברשת

אבל כמה שאלות מכווינות בכל זאת:

ניסית לגשת ישירות למחשבים (ל MAC מה- PC ולהפך)

ע"י הכתובת הישירה שלהם, למשל

\\192.168.0.12

?

בנוסף - האם וידאת בפירוול של תחנות ה PC (זה המובנה במערכת ההפעלה, קל וחומר אם מותקן לך פירוול תוכנתי נוסף מצד שלישי)

שקיים exception שמאפשר file & printer sharing? (זה לא מופעל כברירת מחדל על תחנות windows)

פורסם
  • מחבר

הי אריק, חדשות טובות.

אני לא מבין מה עשיתי שונה הפעם, פשוט נכנסתי להגדרות של המק וראיתי חיבור פרללי שלפי ה-ip שלו הנחתי שהוא וירטואלי.

בכל מקרה, הגדרתי גם בו את שם הרשת שלי ונתתי לו את אותו שם-מחשב כמו שנתתי בחיבור של הוויירלס והנה - הם מזהים זה את זה.

הללויה.

לגבי שאלותיך - הורדתי פיירוול בפי סי ובמק. לא מצליח לגשת עם כתובת ישירה מאחד לשני. שיתוף קבצים ומדפסות פעיל ב-pc ועובד ביניהם.

בעיות עכשיו:

לא רואים קבצים.

יש גם חוסר עקביות במחשב ה-PC שלי, לעיתים הוא מראה את עצמו תחת "מחשבים ברשת" ולעיתים לא (כשזה קורה הוא נעלם גם מהמק). לא מצאתי סיבה לחוסר העקביות הזה.

במק - אחרי לחיצה על אייקון של הפי-סי אני מקבל הודעה שהחיבור נכשל ושהשרת הזה לא קיים או לא פעיל כעת.

מה-PC אני יכול להכנס למק, אבל רואה רק Printers & faxes שבתוכם אין כלום, ולא רואה את התיקיה ששיתפתי.

פורסם

המאק מתחבר בחיבור אלחוטי?

אם כן אז בדקת שבנתב לא מוגדרת הפרדת מחשבים אלחוטיים וחוטיים?

פורסם
  • מחבר

כן, בדקתי. זה בסדר.

אותה תופעה מתרחשת גם בחיבור לרשת עם כבל.

פורסם

מאור

ל-MAC קשה לראות/לפתוח/וכו' קבצי ווינדוס כי הם רשומים ב-NTFS המאק הוא פורמט אחר

תנסה להתקין על ה-PC את ה -MACDRIVE

ועל המאק תתקין NTFS 3G

חיפוש קצר בגוגל יתן לך את התשובה

לי יש 3 מחשבים בבית 2 מאק ואחד PC וכולם רואים את כולם ומשותפים בלי משחקים בראוטר ובלי פיירוול בלי כלום

תנסה...אם כבר מותקן לך אז הבעייה היא אחרת וכנראה הרשאות של הווינדוס או המאק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים