עבור לתוכן

חילוקי דעות: Ci7 920 VS C2Q 9650 ממול DDR3 / DDR2 - עזרה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש אבל ממש לא יודע איזה מעבד וזכרונות הכי מומלץ לשים.

המעבד.. מצד אחד יש את ה C2Q 9650 שהוא מטורף (גם המחיר 1500 ש"ח +-)

ומצד שני את Ci7 החדש שמבוסס על טכנולוגיה אחרת. הבעיה שאני אישית לא מכיר ולפי מה שניסיתי לברר אומרים שהוא חזק מאוד אבל יש דברים שהוא לא יעלה כי הוא חזק מידי בשבילהם.. האם התאוריה הזו נכונה? ועד כמה?

מה אתם ממליצים? האמת שהם כמעט אותו מחיר (הבדל של 100 שקל) שמעתי שיש גם Ci7 930 יכול להיות? אם מישהו יכול לתת לי פרטים על זה יעזור לי מאוד כי חיפשתי מקורות גם מאיפה להשיג אותו ולא כ"כ מצאיתי.

ד"א עוד שאלה קנה לגבי המעבד:

במעבד Ci7 920 מהירות ה-

Bus Speed הוא 4.8GT/s מה זה אומר GT/s כאילו 4800MHz ? :nixweiss:

במקביל C2Q ה- Bus Speed הוא 1333MHz אם אפשר הסבר קטן על זה אני אשמח. תודה..

במקביל למעבד צריך גם זיכרות טוב, וגם פה יש דילמה כי אומרים שאם קונים את ה 1066 MHZ לא מבטיחים שהוא יעבוד במהירות הזאת מבחינת חניות אם הזכרונות עובדים במהירות 800 MHZ מבחינתם זה עובד. :-\ מצד שני האם DDR3 תומך כמו DDR2 בתוכנות ומשחקים?

והאם בכלל XP יוכל להחזיק אותו? ??? המערכת ישנה עם טכנולוגיה חדשה של DDR3 לא צריך להוות בעיה?

אני כל הזמן שומע דברים מכל מיני מקורות שבסוף אני לא מצליח לקבל החלטה במה כן כדאי להשקיע

בנוסף הלוח גם צריך להתאים לכל הדברים האלה. וגם פה אני לא החלטי. אם יש המלצות הן התקבלו בברכה. רצויי לוח של ASUS עד 1200 ש"ח.

תודה רבה על העזרה,

נאור.

פורסם

כדי לענות על השאלה אתה צריך לציין את השימושים במחשב

חוץ מזה יש את lga1156 עוד מספר שבועות אז שווה לחכות

פורסם

מה זתומרת חזק מדי להריץ דברים חלשים ?

חוץ מזה שפה בBUS הוא לא בHZ אלא בהעברת מידע בGB לשנייה

פורסם

בתור התחלה כשאתה קונה מחשב חדש תעשה לי טובה, תמשיך הלאה, תעזוב את הXP ותמשיך לויסטה או לWIN 7 שהוא יותר מומלץ. אבל באמת, עזוב כבר את הXP הוא מיושן.

בתור המשך, מה השימושים שלך בכלל? אנחנו ממליצים על מעבדים על פי שני דברים:

א. שימושים.

ב. תקציב.

התקציב נותן לנו את האפשרות להתגמש ואולי לתת לך מעבד שיפנק אותך מעל ממה שאתה צריך ואולי לא.

השימושים שלך אבל הם יותר חשובים פה, זה עוזר לנו להתמקד איזה מעבד יותר יתאים לך. אם לדוגמא אתה קונה מחשב רק למשחקים אז שני המעבדים הם בזבוז, אפשר לפנק אותך בQ9550 (שוב, תקציב) או שפשוט להגיד לך שהכי טוב יהיה ה720 של AMD.

אם לדוגמא אתה עובד בגרפיקה ואתה משתמש בתוכנות כבדות הI7 יהיה פינוק בשבילך בעוד שגם הQ9650 יכול למלא את העבודה כמו שצריך.

אם למשל אבל אתה משחק במשחקים ממוצעים, והתוכנה הכי כבדה שאתה מפעיל זה רק אופיס, אז אפשר להמליץ לך על מעבדים משמעותית יותר זולים ושיספקו אותך.

אז תעדכן את השימושים שלך ותקציב (תצרף את התקציב לכותרת) וגם, עזוב את הXP בחייך.

פורסם

חוץ מזה שפה בBUS הוא לא בHZ אלא בהעברת מידע בGB לשנייה

GT נשמע לך כמו אותו הדבר כמו GB?

פורסם

צודק צודק......חלה לי במוח התבלבלות קטנה עם השרטוטים שמראים את הרוחב פס בGB/S בין המעבד לזכרונות (שאגב אחלה דבר).

בכל אופן לשאלה של הGT/S לעומת BUS - בבקשה :

Transfer or the more common derivatives Gigatransfer (GT) and Megatransfer (MT) are terms used in computer technology, referring to a number of data transfers (or operations). They are most commonly used for measuring transfer rates (usually as transfers per second, GT/s, MT/s, etc.). 1 GT/s means 109 or one (US/short scale) billion transfers per second, while 1 MT/s is 106 or one million transfers per second. In order to calculate the data transmission rate, one has to multiply the transfer rate by the information channel width. For example if we have a data bus of 8 bytes with transfer rate of 1 GT/s then the data rate would be 8 GB/s.

The units usually refer to the "effective" number of transfers, or transfers perceived from "outside" of a system or component, as opposed to the internal speed or rate of the clock of the system. One example is a computer bus running at double data rate where data is transferred on both the rising and falling edge of the clock signal. If its internal clock runs at 100 MHz, then the effective rate is 200 MT/s, because there are 100 million rising edges per second and 100 million falling edges per second of a clock signal running at 100 MHz.

In the megatransfer range falls SCSI (Small Computer Systems Interface), while newer bus architectures like the Front side bus, Quick Path Interconnect, PCI Express and HyperTransport operate at the rate of a few GT/s.

Taken from: http://en.wikipedia.org/wiki/Gigatransfer

ובנידון לגבי הבלבול שלי - הסבר קטן נוסף מאמא WIKI:

[edit] QuickPath Interconnect frequency specifications

QPI operates at a clock rate of either 2.4GHz or 3.2GHz. The clock rate for a particular link depends on the capabilities of the components at each end of the links and the signal characteristics of the signal path on the printed circuit board. The Core i7 920 and 940 are restricted to a 2.4GHz frequency at stock reference clocks. Bit transfers occur on both the rising and the falling edges of the clock, so the transfer rate is double the clock rate.

Intel describes the data throughput (in GB/s) by counting only the 64-bit data payload in each 80-bit "flit". However, Intel then doubles the result because QPI is bidirectional. Thus, Intel describes a 20-bit QPI link with a 3.2Ghz clock as having a data rate of 25.6GB/s. A clock rate of 2.4Ghz yields a data rate of 19.2GB/s. More generally, by this definition a 20-lane QPI transfers eight bytes per clock tic, four in each direction.

The rate is computed as follows:

3.2GHz

x 2 bits/Hz (double data rate)

x 20 (QPI link width)

x (64/80) (data bits/flit bits)

x 2 (bidirectional)

/ 8 (bits/byte)

= 25.6 GB/s

פורסם
  • מחבר

שוב שלום לכולם,

סליחה על התגובה המאוחרת, עקב סיבות צבאיות לא יכלתי להגיע לנק' אנטרנט - נכון לעכשיו הכל בסדר לתקופה הקרובה :) .

לענייננו,

הצרכים שלי למחשב בעיקר הם אינטרנט, בין היתר אני מתעסק עם תוכנות לעריכת וידיאו - זו לא עבודה, אלא תחביב (סרטי ימי הולדת לחברים וכו' וכו'..)

בין היתר כשיש זמן משחק במחשב, משחקי רשת וכמובן עד היום אני רוצה לשחק ב GTA החדש רק שהמחשב לא זז לי (מה שיש לי היום).

מבחינת תקציב, 5000-6000 +- טווח גדול למפרט כי כל 100 ש"ח משפיעים פה.

האמת שהדבר שאני הכי מתעצבן ממנו זה שבזמן עבודה עם מחשב הוא מתחיל לקרטע לי.

אני מסוג האנשים שעובדים עם הרבה אפליקציות בו זמנית, פותח אינטרנט במקביל פתאום תוכנת עריכה מוריד קבצים מהאינטרנט / מאמיול ועוד..

האמת שאני מתעסק בהרבה תכומים.. ונכנסתי לאחרונה לכל עניין של הגראפיקה, למרות שאני לא רוצה להשקיע על זה את כל המשאבים ולהפעיל עשר תוכנות של גראפיקה בו זמנית..(כמובן זה טירוף).. אבל לפחות תוכנה אחת שתעבוד כמו שצריך בלי תקיעות ושךא ץץקע כל שניה..

ד"א לא יודע עד כמה זה ישפיע על המפרט אבל חוץ מיום כיפור אני לא מכבה את המחשב.. ככה שהוא תמיד עובד.. ולפעמים בהפסקות חשמל (שכבר מתוכנן להביא UPS)

הבעיה העיקרית מפורטת בהודעה הראשונה ובמיוחד בכותרת..

ואם אפשר עוד שאלה ככה קצת שונה..

האם למערך RAID 1 (תקנו אותי אם אני טועה - שיכפול של שני HDD) צריך מערכת קירור טובה (במים?) או שמספיק לשים על כל מעבד מאוורר (יחידת קירור עם מאוורר - 60 ש"ח +-) מדובר על שיכפול של שני HDD בגודל של 1TB

תודה על העזרה.

נאור.

פורסם

במקומך הייתי קונה מעבד X3 710 של AMD ואת השאר משקיע בכרטיס מסך בשביל להנות ממשחקים.

השימושים שלך אינם כ"כ תובעניים (במיוחד שאתה מציין שהעריכה היא בגדר תחביב בלבד) כך שלדעתי המקסימום שבמקסימום שאתה צריך להשקיע זה ב-Core i5-750 עם לוח זול.

לגבי ה-RAID, זה נכון שאם אין בקר יעודי שאחראי על העיבוד אז זה נופל על המעבד אבל זה בכלל לא משמעותי ולא מצריך שום מחשבה על שיפור הקירור של המעבד. קירור ברירת המחדל שמגיע עם מעבד נועד להחזיק באותו בכל מצב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים