עבור לתוכן

שאלה על תיקון הפיקסלים הבהירים בהיסטוגרמה

Featured Replies

פורסם

ברגע שאני מפחית את משך זמן החשיפה אני מקבל תמונה חשוכה יותר ולכן צריך להעלות את ה ISO כדי לקבל יותר אור בתמונה.

:screwy:

כמו שאמרתי, אין לך מושג מה זאת חשיפה ומה יחסי הגומלין בין צמצם, תריס, ורגישות, וחמור מכך - מה בכלל המשמעות של כל אחד מהם.

וזה בכלל לא קשור לצילום נוף, אנשים, חיות, פרחים, חרקים, חייזרים או מלפפונים חמוצים עם משקפי שמש. ברגע שאמרת שהורדת את התריס אבל אז התמונה היתה חשוכה מידי אז העלאת ISO, כאשר כזכור המטרה שלך היתה לא לשרוף את התמונה - ברור לחלוטין שאתה לא מבין מה אתה עושה... :-X

http://www.galitz.co.il/articles.html

פורסם
  • מחבר

ארנב, אתה אמרת לי בהודעה הראשונה שלך להוריד את החשיפה

ברגע שהורדתי את החשיפה, פחות אור נכנס למצלמה ולכן קיבלת תמונה חשוכה מדי.

כאשר העלתי את ה ISO התמונה יותר מאורת.

לא הבנתי למה אתם עושים עלי פאדיחות ארנבים :nixweiss:

פורסם

כי התשובה בצילום נוף לקצר אור זה תריס איטי! ולא ISO גבוה

פורסם

האיש מגן עדן, כמה עצות בסיסיות שיסכמו את אשר נאמר פה ובשרשורים אחרים

** צילומי נוף כאמור מומלץ ב-ISO נמוך, במקרה של ה-SX1 מדובר ב-80, משום שהמצלמה הזאת רועשת בכל ערך מעל זה. לא הלך לקאנון עם ה-CMOS הזערורי הזה, בעסה.

** שמיים מאוד בהירים לא הולכים טוב עם נוף שהוא כהה יחסית, בכלל מצלמות לא מתמודדות עם ניגודיות באותו האופן שהעין האנושית עושה זאת. במיוחד מצלמות עם חיישן בגודל של ציפורן הזרת. הפתרון - בחירת נושא עם ניגודיות נמוכה יותר, שימוש בניגודיות לטובתך לצילום צלליות כנגד השמיים הבהירים, צילום HDR, שימוש בפילטר GND (פילטר שחציו מכניס פחות אור).

** חשיפות ארוכות מעל 1/5 בקצה הרחב של העדשה ו-1/30 בקצה הצר דורשות חצובה. עם המצלמה שלך לא הייתי ממהר לחשיפות מעל שניה או שתיים. כן, ה-CMOS הזערורי והרועש...

** ספר מעולה שאני חוזר וממליץ עליו כאן הוא הספר הוותיק של מייקל לנגפורד, למדתי בעזרתו את עקרונות הצילום כשהייתי בן 13 כשראש הממשלה היה שמיר ומצלמת החלומות שלי הייתה ניקון F4 או לייקה M6. יישמתי ד"א עם אולימפוס PEN פרימיטיבית עם מהירות סגר קבועה, בלי יכולת שליטה על צמצם ועם עדשה בלי זום (פעם היו דברים כאלו)... אם תקרא את הספר על בוריו אתה תבין את מרבית עקרונות הצילום הבסיסיים וגם את הדרך נכונה לפתח סרטים ולהדפיס בחדר החושך הפרטי שלך (כן, הספר קצת עתיק)!

פורסם
  • מחבר

האם זה נכון שככל שהחשיפות יותר ארוכות כך התמונה יותר מגורנעת?

אם כן, איזה חשיפה ארוכה תיהיה אידיאלית הן מבחינת איכות התמונה והן מבחינת תאורה במצלמות המקצועיות?

פורסם

לא ראיתי את התמונה, אבל אני אנסה להבהיר כמה דברים.

כשאמרו לך להוריד את החשיפה, התכוונו שהתמונה תצא חשוכה יותר.

רק ע"י "החשכת" התמונה, אפשר להביא פיקסלים בהירים לתחום הדינאמי של המצלמה.

אם כתוצאה מה"החשכה" נוצרו חלקים חשוכים מידי, אפשר להאיר אותם עם תאורה נוספת (פלאש לפעמים מתאים, אם נניח מצלמים אדם מתוך מבנה כשברקע יש חלון ורוצים לראות גם את האדם וגם את הנוף שבחלון).

גם צילום "HDR" אפשרי, כשמצלמים את אותה התמונה בדיוק במספר חשיפות שונות.

קח לך שבוע שבועיים להתנסות בצילום עם המצלמה שלך, נסה לקרוא קצת ואח"כ תחזור עם שאלות.

פורסם
  • מחבר

לא ראיתי את התמונה, אבל אני אנסה להבהיר כמה דברים.

כשאמרו לך להוריד את החשיפה, התכוונו שהתמונה תצא חשוכה יותר.

רק ע"י "החשכת" התמונה, אפשר להביא פיקסלים בהירים לתחום הדינאמי של המצלמה.

אם כתוצאה מה"החשכה" נוצרו חלקים חשוכים מידי, אפשר להאיר אותם עם תאורה נוספת (פלאש לפעמים מתאים, אם נניח מצלמים אדם מתוך מבנה כשברקע יש חלון ורוצים לראות גם את האדם וגם את הנוף שבחלון).

גם צילום "HDR" אפשרי, כשמצלמים את אותה התמונה בדיוק במספר חשיפות שונות.

קח לך שבוע שבועיים להתנסות בצילום עם המצלמה שלך, נסה לקרוא קצת ואח"כ תחזור עם שאלות.

תודה חבר, תגובה בונה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים