עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט לפני רכישה תקציב 8,500 כולל מסך

Featured Replies

פורסם

לרזולוציה של המסך שלך 4850 ייתן ביצועים מצוינים וה-4870 יהיה קצת overkill, אז כנראה שמה שאתה מחפש זה את ה-4870.

מארז בסופו של יום לא עושה הרבה, אז אלא אם יש לך חיבה אסתטית ל-193 אין סיבה אמיתית להשקיע במארז כ"כ הרבה כסף.

ה-WD BLACK נותן יותר ביצועים מהסמסונג, בגלל זה הוא גם עולה יותר. הוא גם מפיץ יותר חום ויותר רעש... אם אתה מחפש עבודה זריזה עם המחשב- WD. אם אתה מחפש שקט - סמסונג.

ואני עדיין חושב שאתה לא צריך יותר מ-500W. לא 550 ולא 620, וחבל להוציא סתם כסף, הדגם ששמתי לך גם הוא מודולארי ובא עם תקן 80+, שקט ביותר ו-5 שנות אחריות. אין בו דופי.

• תגובות 42
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תשמע, לדוגמא אתה באמת צריך לוח X58? מה לקנות סתם כי אין אלטרנטיבה?

אם אתה מחכה ללוחות P55 אתה יכול לקחת משהו שיספק אותך ויעלה באיזור ה600 שקל, חסכת 700 שקל רק על הלוח.

וזה לפני ירידת מחירים של המעבדים\זכרונות ואולי לעוד רכיבים.

שוב שיקול שלך. אם אתה קונה מחשב בהבנה שאתה יודע שאתה הולך להפסיד בוחטה בגלל שלא המתנת מעט, ובכל

זאת קונה בלב שלם. שיהיה לבריאות מפרט מצוין.

יש לוחות X58 ב1000-1100 שקל..

פורסם

אתה בכל מקרה בטוח בצדקתך אז מה זה באמת משנה , חוץ מזה הספק מצויין וגם המעבד של AMD מאוד ממולץ , דעות קדומות לא עוזרות , אלא מה טוב ונותן ביצועים עכשיו , בכל מקרה תתחדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אתה בכל מקרה בטוח בצדקתך אז מה זה באמת משנה , חוץ מזה הספק מצויין וגם המעבד של AMD מאוד ממולץ , דעות קדומות לא עוזרות , אלא מה טוב ונותן ביצועים עכשיו , בכל מקרה תתחדש :xyxthumbs:

למה הנגטיביות ? אם הייתי בטוח בעצמי לא הייתי פותח את הת'רד הזה.

יש דברים שאני מוכן לשנות ויש דברים שלא, ואני לא מסכים עם הקביעה שמארז לא עושה כלום - הוא אחד הרכיבים הקריטיים בכל מפרט - הוא אחראי על סרקולציה נכונה במארז ועל טמפ' הרכיבים, וכמובן על שקט - אלו דברים שלי הם מאוד חשובים.

לגבי המפרט - אני מצרף תמונה של המפרט המתוקן - שיניתי ספק, לוח אם, וכרטיס מסך - עוד משהו לפי דעתכם ?

69346735.th.jpg

פורסם

הייתי נשאר עם לוח האם המקורי ולו בגלל שיש לו 6 סלוטים לזיכרון ולא 4. כשהמחשב מתחיל להזדקן הדרך הכי פשוטה לתת לו למשוך עוד שנה-שנתיים זה להוסיף עוד זיכרון, ולוח האם ששינית אליו לא נותן לך את האופציה הזו. לכן לדעתי שווה להשקיע את התוספת בשביל הלוח המקורי.

אני לא מסכים עם הקביעה שמארז לא עושה כלום - הוא אחד הרכיבים הקריטיים בכל מפרט - הוא אחראי על סרקולציה נכונה במארז ועל טמפ' הרכיבים, וכמובן על שקט - אלו דברים שלי הם מאוד חשובים.

בתור מישהו שהשקיע ב-P182 בזמנו, אני מבין אותך לגמרי, וחייב להגיד לך שאתה טועה. יצא לי להרים מחשבים שקטים עם זרימת אוויר טובה במארז שעלה 200 ש"ח. המארז לא אחראי על השקט, ורכיבים שקטים יתנו מחשב שקט, ורכיבים רועשים - רק מארז סופר מושקע יצליח לעמעם את רעשם.

היות וכבר בחרת רכיבים שקטים, כל מארז יהיה שקט. ההבדל היחיד עלול להיות במאווררי המארז, אבל גם המאווררים של אנטק התחילו להרעיש לי אחרי חצי שנה-שנה והוחלפו, אז לא חסכתי בזה שקניתי מארז יוקרתי.

אז הטיעון היחיד שעוד נשאר לזכות המארז היותר יקר זה סרקולציה. זה המקום לציין שהדבר היחיד שבאמת חשוב בסרקולציה זה איוורור באיזור המעבד (אלא אם יש לך 4-5 כוננים קשיחים צמודים זה לזה, ואז רצוי שלידם יהיה גם מאוורר). איוורור טוב למעבד כל מארז עם אגזוז של 120מ"מ ייתן לך. באסה לשמוע כי הרבה יותר מגניב לחשוב שיש הצדקה למארזים מטורפים עם 6-8 מאווררים, אבל מה לעשות, זה המצב. הרכיבים שבחרת הם רכיבים קרירים, בעיית התחממות לא תהיה לך.

(שוב סיפור אישי - היה לי פנטיום 4 ("הכבשן") עם 1950 של ATI (גם תנור לא קטן) וביחד הם היו מאוכלסים עד לבואו של ה-P182 במארז פח ישן עם שני מאווררים של 80 מ"מ. לא היו בעיות.)

אז כמו שאתה רואה (ובטח לא מסכים עדיין לקבל) גם מארז פשוט כמו ה-Raidmax Apex שעולה 170 ש"ח ובא עם מאוורר 120 קדמי ומאוורר 120 אחורי יקרר לך יופי את המערכת ולא יעשה רעש (אלא אם אחד המאווררים דפוק, אבל להחליף את שניהם במאווררים שקטים כמו ה- Slip stream של Scythe יביא אותך ל-250 ש"ח על המארז). אם אתה רוצה אנטק אז ה-300 או ה-SOLO יהיו מצוינים. חבל לזרוק את הכסף על ה-193.

עכשיו אתה בטח תתחיל לצטט לי כל מיני דברים שיווקיים מדף הבית של המארז. אני את שלי אמרתי. ולהזכירך - יש לי P182. עשיתי את הטעות הזאת.

פורסם
  • מחבר

כואב לי לשמוע את זה אבל אני מקבל את חוות דעתך שכן אין חכם כבעל נסיון. (אני מפנטז על ה-P182 כבר שנתיים וכשייצא ה-P193 ממש רציתי לרכוש אותו)

אם כבר SOLO / 300 - אני רואה שיש את ה-Sonata 3 והוא עולה 700 ש"ח אבל כולל גם ספק של 500W, על מה הייתם ממליצים ?

מה שכן אני יכול לומר שבעבר הרכבתי מחשב עם מארז SOLO והמארז הזה פשוט קטן לא משנה איך מסתכלים על זה - הכרטיס מסך ייכנס שם בכלל ?

***עריכה***

עכשיו כשאני חושב על זה - במארזים האלו כל המאווררים הם 120 מ"מ ? אני לא רוצה לעבוד בכלל עם 80 מ"מ.

פורסם

הייתי פחות דואג לכרטיס המסך ויותר דואג לגוף הקירור. יכול להיות שמארזי mid-tower יהיו קטנים מדי, אבל שווה לבדוק כי הם הכי משתלמים.

אולי עדיף שתתיעצץ בפורום מארזים, רק שמור מרחק ממאווררי 200+ מ"מ, אין איפה להחליף אחד כזה שמתחיל להרעיש.

הסונטה 3 לא הרשים אותי, הדלת הנפתחת שלו היא פלסטיקית ונותנת תחושה זולה, הוא גם לא עשה כלום להשקטת רעשים למרות כל ה-hype סביבו, אז אני לא רואה סיבה להעדיף אותו על פני כל מארז אחר.

כל המארזים בימינו מלבד אולי הזולים ביותר באים עם מאווררי 120מ"מ לפחות, וחלקם גם עם מאווררים גדולים יותר, למרות שככלל עדיף לכוון לגדלים סטנדרטיים ע"מ שיהיה קל להחליף במידת הצורך.

פורסם

קראתי בריפרוף את התגובות , הבנתי שאתה רוצה מחשב חזק לעכשיו שלא תצטרך לשדרג ושיסחוב , ושאתה רוצה CORE I7 ולהשתמש בכל התקציב

זה מה שאני הייתי קונה

מעבדים

Intel Core i7 Processor i7-920 2.66GHz 8MB LGA1366 TRAY ¤1488

פתרונות קירור למעבד

Xigmatek HDT-S963 H.D.C CPU I7 CPU LGA1366 Cooler ¤145

לוחות אם

Asus P6T SE X58 Chipset For I7 CPU LGA 1366 ¤1326

מארזים

Antec P182 No P/S Black ATX Case ¤839

ספקי כח

Silver Power 650W SS-650HT 52A@12V 80Plus Bronze SeaSonic Production BOX ¤495

זיכרונות

G.Skill DDR3 6144MB Tri Channel 1600MHZ 6GB PQ CL9 ¤550

כרטיסי מסך ATI

Sapphire Radeon HD4890 1GB DDR5 VAPOR-X PCIe ¤1240

מסכים

DELL ULTRASHARP 22" LCD 2209WA E-IPS PANEL ¤1320

סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤7403

המפרט הורכב באתר:

TMS&FOX We Build It, You Play It

אתה יכול להוסיף פה עוד כרטיס מסך או לחסוך 1000 ש"ח

פורסם
  • מחבר

ראיתי שה-300 של ANTEC מומלץ, אך יש לי כמה דברים לא ברורים -

אם הוא עולה 300 ש"ח וגם ככה אני הולך לרכוש לו עוד 3 מאווררים של Noctua שכל אחד עולה 100~ ש"ח - הגענו כבר ל-700 ש"ח.

לא עדיף מארז אחר במחיר הזה ?

חבר'ה אני חייב את העזרה שלכם באופן דחוף - אני ממש רוצה להזמין את המחשב עוד היום.

תודה :xyxthumbs:

***matanfrenkel***

המפרט שנתת זה בערך מה שאני שמתי בהתחלה, שים לב שתיקנו אותי לגבי הספק, לוח ומארז.

מה שכן שמתי לב שהבאת קירור זול יותר - אחלה !

פורסם

אין לך סיבה להחליף את המאווררים של המארז לפני שהם מתחילים להרעיש. שיעשו את שלהם, הם שקטים מאוד.

ולא ידעתי שאתה מחפש קירור זול יותר, אין כמובן על הקירור של נוקטואה כי הוא גם בא עם מאוורר שלהם, והוא גוף קירור מצוין בכל מקרה. כל גוף קירור ברמתו יעלה לך לפחות 150 (יותר לכיוון ה-200), תוסיף מאוורר נוקטואה והגעת לעלות של 270, שזו גם העלות של גוף הקירור שלהם.... לא עיסקה רעה. אם אתה מחפש משהו זול שתומך בסוקט ויהיה שקט לך על משהו כמו הוונדטה 2 או ה-Mugen 2, בכל מקרה לדעתי כדאי לחפש גוף קירור עם מאוורר 120מ"מ ולא 90מ"מ.

פורסם
  • מחבר

עכשיו שמתי לב שהוא 92 מ"מ - זה מוציא אותו מכלל אפשרות.

לגבי המאווררים הנוספים, אני לא חושב להחליף את הקיימים אלא להוסיף 2 מקדימה ואחד בצד (המארז מגיע עם אחד מאחורה ועוד אחד מלמעלה).

פורסם

בשביל מה?

פורסם
  • מחבר

מאוורר 120 מאחורה ועוד 140 מלמעלה לא מספיק - צריך שמשהו גם יכניס אוויר.

פורסם

:nono:

אתה לא בכיוון. המארז הזה הוא רובו רשת, מה שקורה הוא שכששני מאווררים מוציאים אוויר נוצר לחץ אוויר שלילי במארז מה שגורם לאוויר להיכנס מבחוץ דרך הרשת. פיזיקה פשוטה של מארזים, חלקם בנויים על לחץ אוויר חיובי (מכניסים יותר אוויר מאשר מוציאים) וחלקם על לחץ אוויר שלילי (מוציאים יותר מאשר מכניסים).

במקרה הזה מדובר במארז עם לחץ אוויר שלילי, ולא תהיה לך איתו שום בעיה. ה-P182 לא רק שמאוורר פחות מטבעו, בשלי גם הורדתי את המאוורר העליון ועדיין הוא פועל יופי עם מאוורר אגזוז אחד... אז לא צריך להיסחף, המאווררים שישנם יותר ממספיקים והמארז מלכתחילה בא מאוורר ומיועד למחשבי משחקים חמים, אז אין בו בעיות איוורור. בטח ובטח שלא צריך להוסיף שלושה (!!) מאווררים. נסחפת.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שלא צריך להוסיף שום מאוורר ?

בקיצור אני צריך מארז שקט ומאוורר - HELP , המארז הזה : שקט ,מאוורר, ושכל החלקים יכנסו בו (4870, Noctua) ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים