עבור לתוכן

איך אני יכול לחבר עוד דיסק קשיח בSATA?

Featured Replies

פורסם

היי

ברצוני לחבר עוד דיסק קשיח אחד בחיבור הSATA שבלוח האם, איך מגדרים זאת בביוס?

רוני

פורסם

לא ממש צריך להגדיר.

בשלב הראשון פשוט תחבר את הדיסק. אחר כך תיכנס ל-BIOS ותבדוק שהוא מזוהה, ובשלב האחרון תיכנס ל-Boot order ותוודא שהסדר לא השתנה ושעדיין ה-Boot נעשה מהדיסק הראשי שלך.

פורסם
  • מחבר

כשאני אוסיף את הדיסק הקשיח, הוא לא יכול להוריד מהביצועים ומהמהירות של המחשב ?

פורסם

לא

מדובר בדיסק קשיח חדש?

פורסם
  • מחבר

זה דיסק SATA 80 GB.

והצלחתי, הוא זיהה אותו.

במחשב השני בכדי להתקין וינדוס XP צריך להכניס דיסקט 1.44 , אחרת ההתקנה מזהה שאין ארדיסק.

הלוח אם הוא אסוס פנטיום 4 , 3 ג'יגה. האם אני אוכל לחבר אותו בחיבור השני של SATA על לוח האם ?

פורסם

אתה קצת מבלבל בין שני דברים.

להוסיף דיסק חדש בחיבור SATA (ולצורך העניין גם IDE) למערכת קיימת לא מצריך שום הגדרה. פשוט תחבר, תבדוק שהוא מזוהה וזהו.

בגלל ש-XP היא מערכת ישנה יחסית, אין לה דרייברים מובנים ל-SATA ולכן אתה צריך את הדיסקסט. מאוד יתכן (אני לא יודע בוודאות) שאם יש לך דיסק שמכיל כבר את SP3 אז מערכת ההפעלה מכילה כבר את הדרייברים ואין יותר צורך בדיסקט.

אם אתה רק רוצה להוסיף דיסק נוסף בחיבור SATA למערכת קיימת (כמו שאמרת) ויש לך חיבור SATA פנוי על לוח האם, לא צריכה להיות לך שום בעיה. פשוט תחבר וזהו.

פורסם

עריכה: הובהר מתחתיי וכדי לא לבלבל אותך צינזרתי את ההודעה.

About:blank תודה, חידשת גם לי.

פורסם

רק לשם הבהרה. הצורך בדיסקט עם הדרייבר ל-SATA לא קשור ללוח האם. הרי לוח האם מכיל חיבורי SATA ולכן מן הסתם יכול לזהות אותם. הצורך בדרייבר הוא בגלל מערכת ההפעלה - במקרה הזה XP (ושוב, לדעתי דיסק שמכיל כבר את SP3 ואולי אפילו את SP2 מוטמעת בתוכו כבר בטח לא מצריך את השימוש בדיסקט).

פורסם

זה לא מדויק ^

מנסיון: לוח ישן (SATA 1.5Gb/s) עם WinXP SP2 דרש דרייברים. לוח חדש (SATA 3.0Gb/s) עם WinXP SP2 (אותה התקנה) לא דרש כלום.

פורסם

אוקיי, אני אתקן את עצמי. יתכן שלוחות מסוימים (או לצורך העניין כל רכיב חומרה אחר) אכן ידרשו התקנת מנהל התקן חיצוני בזמן (או לאחר) התקנת מערכת הפעלה מסוימת. אולם, זה תלוי במנהלי ההתקן (ויכולת זיהוי החומרה) של מערכת ההפעלה ולא בלוח עצמו. לדוגמא, גם אני נתקלתי במחשבים ישנים יחסית עם לוחות אם שדרשו התקנה של מנהל התקן חיצוני במהלך התקנת Windows XP (אז עדיין רק עם SP1a), אך ניתן היה להתקין בהם הפצה מסוימת של לינוקס ללא צורך במנהל התקן חיצוני כלשהו.

כך או כך, לשאלתו של פותח הדיון. הוספה של דיסק קשיח נוסף בחיבור SATA כדיסק משני במערכת קיימת לא מצריך הגדרות מיוחדות (לפחות לא אמור - תמיד יש "הפתעות").

פורסם

לא אמרתי אחרת, רק שהלוחות המסויימים הם (או לפחות ברובם המוחלט) הלוחות עם SATA מהדור הקודם (1.5Gb/s).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים