עבור לתוכן

בדיקת מהירות ברשת המשרד במהלך היום

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

המשרד שבו אני עובד מקבל את חיבור האינטרנט מהבניין בו אנו שוכנים (מקבל מה"פארק"). הם טוענים שהם נותנים לנו קו של X מגה סימטרי. הבוס שלי ביקש שאבדוק את נכונות הדבר, כי הוא בעיקר חושש שאנחנו משלמים להם יותר מדי בשביל שירות לא משהו.

השאלה שלי היא כיצד אני יכול לבדוק את מצב החיבור (שליחה+קבלה) במהלך יום עבודה? אני מכיר אתרי בדיקת מהירות (testmy.net שבו אני משתמש בבית לעיתים) אך אני מרגיש שזו לא הבדיקה שאני צריך לעשות. ואולי כן?

יש למישהו רעיון?

תודה לעונים! :xyxthumbs:

פורסם

בדיקת מהירות רגילה תעבוד רק צריך לוודא שאין מחשבים אחרים שמהירות מתחלקת איתם

פורסם
  • מחבר

זה גם מה שאני חשבתי בעקרון, אבל אני מעוניין לעשות בדיקה בתקופת זמן (נגיד, 48 שעות סה"כ) שתוציא לי ממוצע, מינימום/מקסימום ואני לא יודע אם קיימת תוכנה (חינמתי, בעיקר) שכזו.

ואני צריך גם להתחשב בכך שתמיד יש כאן מחשבים שמשתמשים באינטרנט (חוץ מבלילה ובסופ"ש).

פורסם

הכי טוב לעשות את הבדיקה בזמן שאף אחד לא מבצע שום פעילות מול האינטרנט.

ברמת העיקרון הייתי ממליץ לך לעשות את הבדיקה ההורדה כמובן על קובץ גדול (300 מגה) ובתוכנה FLASHGET ובעוד הרבה מנהלי הורדות אחרים יש לך אופציה של מד מהירות.

לבזק בין לאומי יש אתר בדיקת מהירות הורדה הנה הכתובת שלו

http://speed.bezeqint.net/

שם יש קובץ של 500 מגה.

בכללי מנהל הורדות אגרסיבי יכול לסחוט את חיבור האינטרנט שלך על ידי מספר חיבורים רב מול שרת ועל ידי זה לקבל את התוצאות גם כאשר אנשים אחרים גולשים באינטרנט (זה יגרום להם להאטת החיבור)

אבל יש לרוב מנהלי ההורדות אופציה של תזמון הורדות לפי שעות ותאריכים שונים ככה שתוכל להשאיר את המחשב דולק בסיום יום העבודה ואז שיוריד לך את הקובץ בלילה ואז תראה את הסטטיסטיקות ביום שלאחרי.

עריכה: לגבי מהירות ההעלאה לא עולה לי כרגע רעיון.

פורסם
http://speedtest.net/ בד"כ נותן תוצאות מאד אמינות.
פורסם

זה חיבור דרך metro ethernet או משהו? למה שלא תבדוק קודם איזה SLA יש לך?

פורסם

טוב אתה מולטי - תגובה מקצועית :xyxthumbs:

מה שכן השאלה אם אתה מחפש אמצעי שינטר לך את הרשת ובעצלם תיתן לך נתונים של מה אתה משתמש בממוצע , מה הפיקים שלך וכו'.

או שאתה מחפש אמצעי לבדוק מה המהירות המקסימלית שלך ?

פורסם
  • מחבר

מה שכן השאלה אם אתה מחפש אמצעי שינטר לך את הרשת ובעצלם תיתן לך נתונים של מה אתה משתמש בממוצע , מה הפיקים שלך וכו'.

או שאתה מחפש אמצעי לבדוק מה המהירות המקסימלית שלך ?

אני מחפש גם וגם.

הבניין שבו אנחנו שוכנים טוען שהם נותנים לנו חיבור של 5M סימטרי, ושאפשר גם 10. אנחנו לא ממש מאמינים להם ואנחנו רוצים לבדוק:

א. בבדיקה שסוחטת לחלוטין את רוחב הפס, מה המהירות המקסימלית בהורדה/העלאה (מן הסתם תעשה בשעות הלילה, כשאין שימוש במחשבי החברה, אבל יש צורך לעשות אותה גם באמצע היום, כדי לראות איזו תוצאה מתקבלת).

ב. ניטור השימוש שלנו במהלך היום, כולל פיקים ומינימום.

אני לא בטוח שיש לנו SLA, וגם אם כן הבוס שלי עדיין לא סומך על זה שזה מה שהבניין מספק. מכיוון שזה מעולם לא נבדק, אנחנו לא יכולים לדעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים