עבור לתוכן

התלבטות בין שתי מסכים תקציב 1300

Featured Replies

פורסם

במשחקים הוא יכול להוריד את הרזולוציה (תוך שמירה על יחס זהה) מבלי לפגוע בחדות התמונה בצורה משמעותית.

• תגובות 30
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הוא תמיד יפגע בחדות התמונה שכן מבוצעת אינטרפולציה. אל תקנה מסך LCD בשביל לשחק ברזולוציה אחרת מאשר הרזולוציה הטבעית שלו (גועל נפש).

פורסם

הוא תמיד יפגע בחדות התמונה שכן מבוצעת אינטרפולציה. אל תקנה מסך LCD בשביל לשחק ברזולוציה אחרת מאשר הרזולוציה הטבעית שלו (גועל נפש).

שטויות במיץ.

עריכה: הדגשתי את הדברים שאני מתנגד להם, כדי שכוונתי תהיה ברורה.

פורסם

אחלה תגובה מצדך...

"כאשר מספר הפיקסלים הפיזי של המסך תואם לרזולוציה אשר מתקבלת מהמחשב, כל פיקסל ברזולוציה ממופה לפיקסל במסך והתמונה חדה וברורה. כאשר הרזולוציה במחשב נמוכה יותר ממספר הפיקסלים במסך ה-LCD, מבוצעת אינטרפולציה על פיקסלים מסוימים בהתאם בכדי למלא את כל המסך ברזולוציה אשר נבחרה; הדבר מוביל לתמונה פחות חדה ומפוקסלת, ולכן תמיד מומלץ לעבוד ברזולוציה טבעית."

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_a/2/

אתה תמצא את אותו מידע גם באנגלית ברחבי הרשת, זה לא בדיוק משהו חדש.

פורסם
  • מחבר

אני לא הכי גאון פה במסכים אבל המסך של הסמסונג אני לא יוכל לשחק על הרזולוציה הטבעית שלו..?? ואם כן זה יקשה על הכרטיס מסך?

פורסם

מצטער אם לא הייתי ברור. ערכתי את תגובתי ואני מקווה שעכשיו מובן מה נכון ואין עליו ויכוח ומה שטויות במיץ.

פורסם

אלו לא שטויות במיץ כלל וכלל, אולי לדעתך אבל לא לדעתי בכל אופן. לדעתי זה מטופש לקנות מסך ולשחק ברזולוציה שונה מהרזולוציה הטבעית שלו (אם משחקים הם העיסוק העיקרי כמובן).

אם משחקים הם לא השימוש העיקרי אז זה סוג של פשרה שהלקוח אמור לקבל.

אליה, אתה יכול לשחק ב1920X1200 אבל כמו שאמרתי שבמשחקים עתידיים הכרטיס יתקשה יותר (בטווח של שנה) מאשר ברזולוציה נמוכה יותר, זה הכל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי עכשיו הבנתי תודה טל

תודה למנהל ולכל העוזרים...[br]פורסם בתאריך: 21.08.2009 בשעה 16:05:06

אליה, אתה יכול לשחק ב1920X1200 אבל כמו שאמרתי שבמשחקים עתידיים הכרטיס יתקשה יותר (בטווח של שנה) מאשר ברזולוציה נמוכה יותר, זה הכל.

טל אבל במידה ואני יוריד את הרזולוציה במשחקים עתידיים השינוי יהיה לרעה ברזולוציה הלא טבעית של המסך??

פורסם

אלו לא שטויות במיץ כלל וכלל, אולי לדעתך אבל לא לדעתי בכל אופן. לדעתי זה מטופש לקנות מסך ולשחק ברזולוציה שונה מהרזולוציה הטבעית שלו (אם משחקים הם העיסוק העיקרי כמובן).

אלה כן שטויות, כי במשחקים, להבדיל מאשר בעבודה עם טקסט, החדות רחוקה מלהיות קריטית. בכל מקרה המשחק מפעיל אינטרפולציות והחלקות משל עצמו.

להגיד שזה "גועל נפש" מרמז שזה כל-כך גרוע שזה הורס את כל חוויית המשחק. ואלה שטויות במיץ (מקווה שכוונתי עוד יותר ברורה עכשיו).

אבל בוא נראה מה אנחנו מקבלים אם אנחנו יוצאים מההנחה שלך. נניח שקניתי מסך 24" ב-1920X1200.

* אסור לי לשחק במשחקים שלא תומכים ברזולוציות הגבוהות. נשכח מ-Starcraft/Heroes, נשכח ממשחקים חביבים כמו Zuma. למעשה, אם כבר, בוא נשכח מכל דבר שאינו FPS. הרי ברור שאם זה לא Crysis, זה לא משחק בכלל.

* אני חייב להוריד רק סרטי FullHD ברזולוציה 1920*שקר כלשהו. סרטים ששוקלים פחות מ-10GB? סדרות/סרטים ישנים שמעולם לא יצאו ב-FullHD? נשכח מזה, זה כל-כך שנות ה-90. או שאולי בעצם מותר לי לצפות בהם, אבל רק בחלון קטן כך שיהיה מיפוי מדויק של פיקסל לפיקסל.

וכל זה רק כדי להישאר רק ברזולוציה הטבעית של ה-LCD.

הגיע הזמן שהאנשים (וספציפית בפורום הזה) יבינו שההמלצה (הנכונה) לעבוד ברזולוציה הטבעית של ה-LCD נוגעת אך ורק לעבודה שוטפת בשולחן העבודה, קרי עבודה עם טקסטים.

להגיד שבמשחקים חייבים לשחק רק ברזולוציה הטבעית, זה כמו להגיד שחייבים לשחק מינימום עם 4XAA ו-8XAF. טמטום אחד גדול.

ברור ואין ספק שככל שהרזולוציה גבוהה יותר וככל שיש יותר החלקות ופילטרים, המשחק ייראה טוב יותר. אבל זה כבר לא קשור ל-LCD או לרזולוציה טבעית, אלא אך ורק לכרטיס המסך שלך וכמה כסף החלטת לזרוק עליו.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס מסך כרגע הוא 4890 אני רוצה לשחק על רזולוציה 1920X1200 מקסימום בעתיד אני יוריד תרזולוציה יש אם זה בעיה עם המקרה הזה?

פורסם

זה ממש לא נכון!

לכל אחד יש את סף האיכות שלו. לי אישית זה מאוד מפריע. ניסית להריץ סרט SD במסך 24"? גועל נפש ללא ספק (גם ב22). ב720 ההבדל אכן פחות קריטי אבל קיים ללא ספק. אם לך אישית לא מפריע לשחק משחק שיחס התמונה שלו הוא 4:3 על מסך 16:10 זה כבר עניין שלך, לי זה מאוד מפריע. זה לא אומר שזה לא אפשרי אבל כמו שאמרתי - יש כאלה שזה מפריע להם ויש כאלה שלא.

איזו סיבה לעזאזל יש לך ללכת ולקנות מסך 24" אם סרטים ומשחקים זה השימוש העיקרי שלך ואתה ממשיך לצפות בסרטי SD ומשחק עם 9600GT ב1280X800 או חלילה וחס ב1280X1024(מקצין בכוונה) ? אתה קונה מסך כזה מסיבות מסוימת ואם אתה מוציא כסף על מסך 24" בגלל שאתה מתלהב אבל עיוור כמו עטלף - שיבושם לך בבועה שלך, תעשה מה שאתה רוצה עם המסך שלך בבית שלך.אני לדוגמא לא קניתי את המסך שלי בשביל לשחק ZUMA/Starcraft/diablo, חביבים ככל שיהיו (שאני עדיין משחק מדי פעם).

ובסוף אתה רושם "ברור ואין ספק שככל שהרזולוציה גבוהה יותר וככל שיש יותר החלקות ופילטרים, המשחק ייראה טוב יותר. אבל זה כבר לא קשור ל-LCD או לרזולוציה טבעית" ... זה לא קשור לLCD ? :nixweiss:

פורסם

הכרטיס מסך כרגע הוא 4890 אני רוצה לשחק על רזולוציה 1920X1200 מקסימום בעתיד אני יוריד תרזולוציה יש אם זה בעיה עם המקרה הזה?

בשפה הכי פשוטה הייתי אומר כך:

בלי שום קשר למסך, בלי שום קשר לכרטיס המסך, בלי שום קשר למשחק - תשחק תמיד ברזולוציה הכי גבוהה שאתה יכול שבה המשחק עוד שחיק (מבחינת קצב פריימים).

ואם אתה כבר ברזולוציה הכי גבוהה שבה המשחק/המסך תומכים, תתחיל להדליק AA/AF.

כמובן, לכל משחק יש דרישות שונות ולכן ההגדרות האופטימליות יכולות להשתנות ממשחק למשחק.

איזה גיבוב של שטויות!

ללא ספק. רק שהגיבוב של השטויות הוא בסה"כ הקצנה של השטויות שאתה אמרת.

לכל אחד יש את סף האיכות שלו. לי אישית זה מאוד מפריע.

תנחומיי לך ולכל מי שלו זה מאוד מפריע. כי ה"שריטה" הזאת מאלצת אנשים להמשיך לנצח לזרוק אלפי שקלים על כרטיסי מסך כל שנה-שנתיים, או לחילופין להישאר במסכים קטנים ברזולוציות נמוכות, וכמובן לא מאפשרת להם להינות עוד מיצירות אמנות מעולם הקולנוע ומשחקי הוידאו שמה לעשות, מעולם לא היו קיימות ברזולוציות גבוהות.
אם לך אישית לא מפריע לשחק משחק שיחס התמונה שלו הוא 4:3 על מסך 16:10 זה כבר עניין שלך, לי זה מאוד מפריע.
גם לי. זה מעוות את כל האספקט. בשביל זה יש Wide Mode במסכים רחבים שמאפשר להציג תמונה באספקט הנכון עם פסים שחורים בצדדים.

איזו סיבה לעזאזל יש לך ללכת ולקנות מסך 24" אם סרטים ומשחקים זה השימוש העיקרי שלך ואתה ממשיך לצפות בסרטי SD ומשחק עם 9600GT ב1280X800 או חלילה וחס ב1280X1024(מקצין בכוונה)

מסך גדול יותר = יותר כיף. חוויית המשחק על 24" תהיה תמיד יותר טובה מאשר על 15" למרות שה-1280X800 היא רזולוציה טבעית ב-15" ולא ב-24".

גם רוב הסרטים ייראו יותר טוב על 24" מאשר על 15". לא במובן שהם ייראו יותר חדים, כי הם לא. פשוט אפשר יהיה בכיף לצפות בהם ממרחק הגיוני.

אני לדוגמא לא קניתי את המסך שלי בשביל לשחק ZUMA/Starcraft/diablo, חביבים ככל שיהיו (שאני עדיין משחק מדי פעם).

ברור שלא בשביל זה קונים מסך 24". אבל הטיעון המקורי שלך מרמז שזה כמעט פשע כן לעשות את הדברים האלה (ואחרים) על מסך 24". לזה אני לא מסכים.

ובסוף אתה רושם "ברור ואין ספק שככל שהרזולוציה גבוהה יותר וככל שיש יותר החלקות ופילטרים, המשחק ייראה טוב יותר. אבל זה כבר לא קשור ל-LCD או לרזולוציה טבעית" ... זה לא קשור לLCD ? :nixweiss:

מניסיון שלי, זו נקודה שמאוד קשה לאנשים להבין ועוד יותר קשה להסביר להם. אז אנסה שוב.

תמיד, בכל מצב - עדיף לשחק ולראות סרטים ברזולוציה כמה שיותר גבוהה (כמובן כשמדובר ברזולוציה שבה המסך הספציפי תומך).

אבל זה טיפשי, ואפילו מפגר ברמות, להמליץ לאנשים מראש לוותר על מסכים גדולים ברזולוציות גבוהות רק כי בחלק מאותם סרטים/משחקים, בחלק מהזמן, הם לא יוכלו ליהנות מהרזולוציה המקסימלית.

עכשיו הנקודה שלי ברורה?

פורסם

הנקודה שלך נשארה מטופשת בעיני כשהיתה קודם. מבחינתי השריטה (טימטום יותר מתאים) היא להתלהב ולקנות מסך גדול לתוכן שלא מתאים. לי ולך יש שתי השקפות עולם שונות בנושא האיכות וכאן זה נגמר, המשך הדיון מיותר לחלוטין וחסר טעם.

פורסם

הנקודה שלך נשארה מטופשת בעיני כשהיתה קודם. מבחינתי השריטה (טימטום יותר מתאים) היא להתלהב ולקנות מסך גדול לתוכן שלא מתאים. לי ולך יש שתי השקפות עולם שונות בנושא האיכות וכאן זה נגמר, המשך הדיון מיותר לחלוטין וחסר טעם.

אתה שוכח שמרבית האנשים משלבים בין תכנים שונים בשימוש היומיומי שלהם.

ההמלצה שלי היא איפוא ללכת על המסך הכי טוב (בתקציב) שיאפשר להפיק את המירב מהתוכן האיכותי, כאשר התוכן הפחות איכותי, יישאר כזה וגם ייראה כזה.

ההמלצה שלך היא לפנות למכנה הנמוך ביותר - כלומר לקנות מסך שבו התוכן הלא איכותי ייראה כמה שיותר טוב (או פחות גרוע, תלוי איך מסתכלים). גם אם זה אומר להפסיד את כל היתרונות של צפייה בתוכן איכותי במסך איכותי.

לי זה נראה מפגר.

וזה עוד בלי להתייחס לעובדה שאנשים רבים קונים מסך גדול ברזולוציה גבוהה לא רק ולא בעיקר לשימושי משחקים/סרטים, אלא גם לעבודה.

פורסם

ההמלצה שלי היא איפוא ללכת על המסך הכי טוב (בתקציב) שיאפשר להפיק את המירב מהתוכן האיכותי, כאשר התוכן הפחות איכותי, יישאר כזה וגם ייראה כזה.

אם זו ההמלצה שלך אז אין לנו כ"כ ויכוח למען האמת. מאיפה הבנת ממה שרשמתי ש"ההמלצה שלך היא לפנות למכנה הנמוך ביותר - כלומר לקנות מסך שבו התוכן הלא איכותי ייראה כמה שיותר טוב (או פחות גרוע, תלוי איך מסתכלים). גם אם זה אומר להפסיד את כל היתרונות של צפייה בתוכן איכותי במסך איכותי." ??

אני דווקא המלצתי במקרה הנוכחי על הDELL מבחינת האיכות שלו והגודל. לקחת מסך 22" עם רזולוציה של 24" נראה לי ממש ממש מיותר (חוץ מעניין המחיר שהוא מאוד מפתה). אתה לא מרוויח את הגודל אלה רק רזולוציה גבוהה יותר שברוב המקרים לא תבוא לידי ביטוי משמעותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים