עבור לתוכן

מחפש נייד ללימודים, 13.3 אינץ,5.5K גג.

Featured Replies

פורסם

1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה.

רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה:

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

אינטרנט, אופיס, תכנות(JAVA, C וכדומה), סרטים.

* גודל המסך? אני די בכיוון של 13(איזון בין משקל, ניידות וגודל מסך לטעמי). נדרש מסך לא מבריק.

* משקל רצוי? פחות מ-2 קילו.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 3 שעות עבודה.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) עדיפות לHDMI

* בלוטות? עדיף, לא חובה

* גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB

* צורב DVD? לא קריטי

* האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי ? עדיפות לHP, דל או לנובו.

חשבתי על הנייד הזה http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7730&perur=2&t=29&c=436 רק המשקל קצת מפריע לי.

או זה http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7556&perur=2&t=1&c=483 רק שפה המעבד נראה לי קצת חלש.

כמו כן, רצוי כרטיס מסך לא מובנה, אמנם המחשב לא מיועד למשחקים אבל אם אפשר להכניס אופציה כזו בתקציב זה יהיה נחמד.

ועוד שאלה לכל הסטודנטים פה, אני לא כל כך בחור של קלסרים, דפים ועטים וחשבתי להקליד ולהכניס את כל החומר למחשב(אני רוצה להקליד גם בשיעורים והכול), האם אפשרי להכניס את כל הסימונים המתמטיים ולפתור תרגילים במחשב(אני הולך ללמוד מדעי המחשב)? שאני לא אצטרך להשתמש בקלסר(או להשתמש בצורה מינימלית)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, חשבתי אולי התקדמו בטכנולוגיה וזה נהיה אפשרי(היה מאוד עוזר לי). חשבתי שיש מקלדות וירטואליות או תוכנות שמאפשרות הקלדה של כל הסימונים.

בלכ מקרה, הניידים שהבאת בהחלט נראים טוב(ה13 אינץ החזק יותר טיפה יקר מדי ואני לא חושב שהבדל בביצועים שווה את ההשקעה) ואני די בכיוון של ה12 אינץ שהצעת, אבל החנות רחוקה ממני ואני רוצה לקנות באשדוד.

אתה מכיר חנויות טובות באשדוד שמוכרות לנובו?

פורסם

אני בספק שתמצא חנות אחרת שתמכור לך אותו במחיר הזה קרוב יותר.

אתה יכול להזמין עם שליח אליך עד הבית ולא תהיה בעייה. כמו כן כדאי לראות אותם בעיניים (לדעתי 12 זה קטן מידי ועדיף 13).

בקשר לכתיבה, יש תוכנות וגם תוספים לוורד לכתוב סימונים מתמטיים. אבל זה תחום כזה שצריך נייר לקשקש ו"לחשוב" בו על נייר

פורסם
  • מחבר

אוקיי, גם לדעתי 12 קטן מדי, הייתי היום בביג בוקס ועוד כמה חנויות וראיתי ניידים של HP של 12 אינץ והם קצת קטנים מדי.

נראה לי אני אלך על הנייד הזה http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1320.htm בתוספת הארד דיסק 250 GB.

השני( http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1320-nvd.htm ) לא נראה לי שווה את הההבדל המשמעותי במחיר.

מה אתם חושבים?

ועוד שאלה, אני יכול לשדרג זיכרון באופן עצמאי, נכון? אני רוצה להזמין כרגע עם 2GB ועם הזמן ולפי הצורך לשדרג ל-4.

פורסם

המחשב השני זה פשוט תוספת של כרטיס מסך של Nvidia, אם אין לך צורך בכרטיס מסך כזה, אז אין צורך בתוספת התשלום.

לגבי הזיכרון, כמובן שתוכל לשדרג אבל שים לב שתצרך לקנות 4 ג'יגה ולא 2 ג'יגה כמו שאתה חושב, אם הבנתי אותך נכון.

אם אתה לוקח עכשיו 2 ג'יגה זה מגיע לך 2 סטיקים של 1 ג'יגה והמחשב יכול להכיל רק 2 סטיקים של זיכרון, משמע שדרוג של הזיכרון ל 4 ג'יגה אומר שתצטרך לקנות 2 סטיקים של 2 ג'יגה ולהחליף את מה שקיים לך.

אם אתה מתכוון להחליף זיכרון בעתיד, נראה לי שווה כבר עכשיו להוסיף את התשלום ולשדרג ל 4 ג'יגה, שים לב שאתה חייב מערכת הפעלה 64 ביט בשביל שתוכל לנצל את כל ה 4 ג'יגה.

בנוסף תיקח בחשבון שהמחיר שאתה רואה באתר לא כולל מערכת הפעלה במחשב, לא יודע אם חשוב לך אבל תיקח את זה בחשבון.

בנוגע לכמות הזיכרון, תעשה את השיקולים שלך אם יש לך צורך ב 4 ג'יגה או שאתה יכול להסתפק ב 2 ג'יגה.

פורסם

אוקיי, חשבתי אולי התקדמו בטכנולוגיה וזה נהיה אפשרי(היה מאוד עוזר לי). חשבתי שיש מקלדות וירטואליות או תוכנות שמאפשרות הקלדה של כל הסימונים.

בלכ מקרה, הניידים שהבאת בהחלט נראים טוב(ה13 אינץ החזק יותר טיפה יקר מדי ואני לא חושב שהבדל בביצועים שווה את ההשקעה) ואני די בכיוון של ה12 אינץ שהצעת, אבל החנות רחוקה ממני ואני רוצה לקנות באשדוד.

אתה מכיר חנויות טובות באשדוד שמוכרות לנובו?

matlab....

פורסם

MATLAB זו שפת תכנות וזה לא ממש קשור לשאלה המקורית.

וודאי שאפשר להקליד את כל הסימנים במחשב ולהגיש תרגילי בית מודפסים ולא בכתב יד. אפשר לעשות זאת באמצעות TeX/LaTeX או שילוב של Word ו-MathType.

רק שלעשות זאת בזמן אמת (לסכם במחשב במהלך הרצאות) זה כנראה לא פרקטי לרוב האנשים, כי זה לוקח יותר זמן מאשר כתיבה ביד, שלא לדבר על ציורים, דיאגרמות וכדומה.

פורסם

אופס התבלבלתי הכוונה הייתה לMATHCAD

מצטער....

פורסם
  • מחבר

המחשב השני זה פשוט תוספת של כרטיס מסך של Nvidia, אם אין לך צורך בכרטיס מסך כזה, אז אין צורך בתוספת התשלום.

לגבי הזיכרון, כמובן שתוכל לשדרג אבל שים לב שתצרך לקנות 4 ג'יגה ולא 2 ג'יגה כמו שאתה חושב, אם הבנתי אותך נכון.

אם אתה לוקח עכשיו 2 ג'יגה זה מגיע לך 2 סטיקים של 1 ג'יגה והמחשב יכול להכיל רק 2 סטיקים של זיכרון, משמע שדרוג של הזיכרון ל 4 ג'יגה אומר שתצטרך לקנות 2 סטיקים של 2 ג'יגה ולהחליף את מה שקיים לך.

אם אתה מתכוון להחליף זיכרון בעתיד, נראה לי שווה כבר עכשיו להוסיף את התשלום ולשדרג ל 4 ג'יגה, שים לב שאתה חייב מערכת הפעלה 64 ביט בשביל שתוכל לנצל את כל ה 4 ג'יגה.

בנוסף תיקח בחשבון שהמחיר שאתה רואה באתר לא כולל מערכת הפעלה במחשב, לא יודע אם חשוב לך אבל תיקח את זה בחשבון.

בנוגע לכמות הזיכרון, תעשה את השיקולים שלך אם יש לך צורך ב 4 ג'יגה או שאתה יכול להסתפק ב 2 ג'יגה.

הבנתי אותך, אז עדיף לי באמת לשדרג ל-4. בקשר לכרטיס מסך נראה לי אני אוותר, יותר מדי יקר, עדיף להשאיר את המשחקים לנייח ולקונסולות.

MATLAB זו שפת תכנות וזה לא ממש קשור לשאלה המקורית.

וודאי שאפשר להקליד את כל הסימנים במחשב ולהגיש תרגילי בית מודפסים ולא בכתב יד. אפשר לעשות זאת באמצעות TeX/LaTeX או שילוב של Word ו-MathType.

רק שלעשות זאת בזמן אמת (לסכם במחשב במהלך הרצאות) זה כנראה לא פרקטי לרוב האנשים, כי זה לוקח יותר זמן מאשר כתיבה ביד, שלא לדבר על ציורים, דיאגרמות וכדומה.

זה באמת נראה לי מה שאני אעשה, אני אפתור ואסכם בכתב יד ואת האת החומר המסוכם ופתרונות סופיים אני אסדר במחשב.

אופס התבלבלתי הכוונה הייתה לMATHCAD

מצטער....

אפשר הסבר קצר על התוכנה? אני לא מכיר אותה.

ועוד שאלה קטנה, מה ההבדל בין המעבדים של הניידים שהבאתי קודם? הפרש הביצועים ביניהם משמעותי? כי השני לא רק מהיר יותר אלא גם מסדרה אחרת ואולי יש פה יתרון משמעותי.

פורסם

יתרון מאוד משמעותי אין.

ובאמת לכתוב חדו"א וכאלה, גם סיכומיים סופיים, זה לא נוח וכדאי. כמובן שתנסה בכל זאת אולי אתה תרצה

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה לכולם על העזרה, אני אלך על הדגם הזול יותר עם שידרוג ל-4GB והארד דיסק 250GB.

:xyxthumbs:

פורסם

הבנתי אותך, אז עדיף לי באמת לשדרג ל-4. בקשר לכרטיס מסך נראה לי אני אוותר, יותר מדי יקר, עדיף להשאיר את המשחקים לנייח ולקונסולות.

זה באמת נראה לי מה שאני אעשה, אני אפתור ואסכם בכתב יד ואת האת החומר המסוכם ופתרונות סופיים אני אסדר במחשב.

אפשר הסבר קצר על התוכנה? אני לא מכיר אותה.

ועוד שאלה קטנה, מה ההבדל בין המעבדים של הניידים שהבאתי קודם? הפרש הביצועים ביניהם משמעותי? כי השני לא רק מהיר יותר אלא גם מסדרה אחרת ואולי יש פה יתרון משמעותי.

קצת בעיכוב :)

אבל מדובר בתוכנה לחישובים מתקדמים ופונקציות יש באתר שלהם לא מעט מידע... ויש TRAIL

http://www.ptc.com/appserver/mkt/products/home.jsp?k=3901

פורסם
  • מחבר

ראיתי את ההדגמה שהם שמו באתר, התוכנה נראית טובה ונוחה לשימוש, והדרישות מערכת לא גבוהות בכלל, הבעיה זה המחיר הגבוה.

לא נראה לי שאני אקנה אותה אבל כשאני אתחיל ללמוד אני אוריד את הגרסת ניסיון ונראה כבר.

פורסם

כשאני למדתי בטכניון, הייתי משתמש הרבה ב-WORD עם MathType בשביל עבודות וש"ב שהיינו מגישים מודפס. אתה יכול לכתוב עם זה הכל.

אני חשבתי שזה בלתי אפשרי לכתוב עם זה בזמן אמת, אבל מסתבר שזה לא ככה, והיה איתי אחד בכיתה שהיה מסכם הכל על הנייד, כולל הכל, ידע את כל הקיצורים וכו', ובסוף גם שולח לי את זה למייל.

זה דורש המון תירגול, אבל ראיתי את זה ואני בשוק עד היום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים