עבור לתוכן

מישהו מכיר את הקורס ''מערכות ספרתיות''?

Featured Replies

פורסם

מה לומדים בקורס הזה?

פורסם

אם אני לא טועה זה ממילא קורס חובה. אז מה אכפת לך? אתה הולך לעשות אותו ממילא.

בכל מקרה, הקורס הזה משמש אינדיקציה טובה אם מסלול מחשבים (אם אתה לומד אלקט') או חומרה (אם אתה לומד מחשבים) זה בשבילך.

פורסם
פעולות לוגיות, אלגברה בוליאנית, מערכות צרופים ומימושן באמצעים שונים. שיטות מינימיזציה.

אלמנטים לוגיים אלקטרוניים. צפנים שונים. אנליזה ותכנון של מערכות עקיבות

סינכרוניות ואסינכרוניות. אלמנטים של זיכרון. מונים ורגיסטרים.

דוגמאות תכנון של מערכות ספרתיות של פיקוד ובקרה. שיטות לפישוט מערכות עקיבות.

מגבלות פעולתן של מערכות עקיבות.

פורסם
  • מחבר

זה לא קשור ללימודי תוכנה?

פורסם

זה כן. מאוד קשור למען האמת...

פורסם

קורס מאוד קל עם מבחן מאוד קשה ומעצבן (לפחות ככה זה בטכניון)

אז אל תהיה שאנן לגביו ותדע כל פרט קטן גם אם הוא נראה טריוויאלי

פורסם

חח מצחיק :)

אני לומד בHIT מכון טכנולוגי חולון, ובדיוק היום היה לי את הקורס והמתרגל העלה אותי ללוח לפתור תרגיל :)

הקורס עצמו לא קשה, המון טכניקה וקצת הבנה (לפחות ככה זה אצלנו).

רוב הקורס עוסק סביב אוטמט moore וmealy , ושילוב של שניהם, עם בניית מערכות , קידוד נתונים לבינארי, מפות קרנו וכו'.

tzilber, דווקא חשבון בינראי כמעט שלא התעסקנו בזה בקורס...

פורסם

חחח תשבע העלו אותך לפתור תרגיל!?

כנאה זה ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה, אנחנו יושבים יותר מ100 איש באולם, בקושי שאלות מותר לשאול...

פורסם

זה לא ממש קשור לתוכנה, זה בדיוק ההבדל בין מתכנת ומהנדס תוכנה\מחשבים, זה ההבנה של המערכות שבבסיס.

זה הקורס הראשון שמתחיל להסביר איך עובדים רכיבים לוגים, משם מתקדמים לשערים לוגים, מימוש אלקט' וכו'.

תכנות - זה לא.

הדבר היחיד שטוב בו וקשור לתכנות זה כל מה שקשור בבסיסים, מעברים ביניהם וכו'.

פורסם

אלגברה בוליאנית,מפות קרנו,רשת לוגית,מחסר/מחבר,אוגרים,פליפ-פלופים(דלגלגל),מרבבים,מפענחים....... אין שם ת'כלס באמת הרבה מה ללמוד,לא ממש קשה. אני מאוד אוהב את הלוגיקה ואת החשיבה שם, היה לנו גם מרצה מאוד טוב, לימד הרבה דברים שהיו מחוץ לתכנית הלימודים של הקורס, היה כיף, באמת קורס מהנה. אנחנו עוד "מימשנו" הרבה דברים בEWB , במיוחד מה שקשור לדלגלגים(בניית שעון וכו'...)

נשאר לי עדיין הספר שאיתו השלמתי את הקורס :

http://rapidshare.com/files/268455611/____________________________________-____________________________.pdf.html

פורסם

זה בהחלט לא קורס קשה, אבל הוא לרוב קורס מסנן בשנה ראשונה, משמע מבחנים קשים ופאקטור נמוך (אם בכלל).

בכל מקרה, זה קורס דיי כיפי אם המרצה טוב

פורסם

והוא גם קורס חובה לכל תואר שעוסק במדמ"ח.

פורסם

והוא גם קורס חובה לכל תואר שעוסק במדמ"ח בטכניון.

פורסם

כל מה שקשור ב-0 ו-1. :silly:

תלמד המון חשבון בינארי http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%A1_%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%90%D7%A8%D7%99

שערים לוגיים וזאת רק ההתחלה.

קורס מאד מעניין עם אתה בעניין של ללמוד מחשבים.

שער להבנה להמשך.

כן...אתה הולך ללמוד -המוןןןן- חשבון בינארי. פשוט כל כך המון והרבה מזה, שלא יהיה לך איפה לשים את כל החשבון הבינארי הזה. אז כדי שלא תתבלבל בוא אני אסכם לך את זה: אתה מחבר אפסים ואחדות. חשבת שלחבר מספרים עשרוניים זה קשה? אין לך מושג מה הולך לקרות בספרתיות. אתה הולך לשבת שעות על גבי שעות ולחשוב האם 1+1 זה 1 או 0 או 2 בכלל אבל זה לא הגיוני אז זה אמור להיות 1.5.

זה לא קורס מעניין, אפילו לא קרוב לזה. לומדים שם איך לבנות מעגלים חשמליים בסיסיים, כל מיני FA וHA וHALF SHITTERS ואתה לומד לספור זמני השהיה למינהם וכל זה כל כך לא מעניין וכל כך משעמם שאתה תרצה לירות לעצמך במוח. אני כנראה מקרה קיצוני, אבל אני לא יכולתי לסבול את המקצוע הזה.

וזה לא שער הבנה לשום המשך (אלא אם כן אתה לומד הנדסת חשמל, ואז אתה יכול ללכת לקפוץ כבר עכשיו כי מה הטעם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים