עבור לתוכן

בעיה בהתאמת התוכן לעיצוב (קידוד אתר?), תוכן עובר את גודל העיצוב ונוצרת בעיה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, פתחתי נושא לפני דיי הרבה זמן (פתחתי חדש כי אני לא בטוח שמותר לי להקפיץ נושא ישן),

הבעיה שלי עדיין לא נפתרה ומתוארת בקישור הבא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=421546.msg3623732#msg3623732

בכללי, האתר שלי מעוצב בפוטושופ, וכול כתבה כתובה בתוך העיצוב שניתן ליראות דוגמא לכתבה כאן:

http://nemex.speeds.co.il/index.php?id=32

בעיקרון כפי שניתן ליראות אין הרבה כיתוב וסירטון קצר, הבעיה היא שאם אני הייתי ממשיך לכתוב, הכיתוב פשוט

היה יוצא מהטבלה ש"פוטושופ" ייצא, ולכן אני כול פעם נאלץ לכתוב כתבה קצרה מה שגורם לכך שאני לא יכול

לנהל את האתר שלי בחופשיות, עלה לי רעיון, אפשרות אחת היא להתאים את האתר (את האזור שבו כותבים)

לתוכן, ככה שאני יוכל לכתוב בלי לדאוג אם זה יצא מהכתב או לא (אם אני לא טועה קוראים לזה קידוד?) הבעיה

היא כפי שניתן ליראות שהרקע זה מין פסים של "זכוכיות" מה שיוצר בעיה ואני לא יודע אם זה אפשרי לקודד את האתר,

אבל אם זה אפשרי אשמח לדעת איך.

האפשרות השנייה היא פשוט ברגע שעובר גובה מסויים כתבה מסויימת, בעזרת קוד ב-PHP או ב-JAVSCRIPT (או אפילו שניהם),

יווצרו קישורים בתחתית הדף להמשך הכתבה ככה היא לא "תיקטע" ותיצא מהמסגרת שלה היא נועדה,

אשמח לדעת את דעתכם,

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה, כן שמעתי על זה והאמת שניסתי וזה לא כול כך עבד, אבל בכול מקרה

אני לא רוצה שהמשתמש יצטרך ליגלול פעמיים, וזאתי אפשרות שאני דיי פוסל,

אני מעדיף לקודד את האתר (אם זה אפשרי עם הפסים), או לנסות למצוא קוד שיחשב את הגובה

ויעזור לי לחלקים את הדפים, אשמח לעזרה.

פורסם

ניסית לבדוק את האורך של מה שאתה מוסיף לאתר בעזרת strlen בPHP וככה לראות אם הטקסט עובר את האורך דף , ואם כן להעביר דף ?

לדוגמא הקוד הזה (הוא אמנם לא מעביר דף אך מדגים את העיקרון):

<?php 
$text = /* מה שאתה רוצה להוסיף לאתר */;
if(strlen($text) > 100)/* אם הטקסט עובר 100 אותיות */
{
$text1 = substr($text, 0, 100);
$text2 = substr($text, 100, 200);
}
?>

פורסם
  • מחבר

ניסית לבדוק את האורך של מה שאתה מוסיף לאתר בעזרת strlen בPHP וככה לראות אם הטקסט עובר את האורך דף , ואם כן להעביר דף ?

לדוגמא הקוד הזה (הוא אמנם לא מעביר דף אך מדגים את העיקרון):

<?php 
$text = /* מה שאתה רוצה להוסיף לאתר */;
if(strlen($text) > 100)/* אם הטקסט עובר 100 אותיות */
{
$text1 = substr($text, 0, 100);
$text2 = substr($text, 100, 200);
}
?>

חשבתי בהתחלה על אורך טקסט, אבל זה לא יהיה מספיק טוב, כי יהיו גם תמונות, מה שבדיוק מפריע,

ולקחת גם בעובדה שאני יכול לרדת שורות זה מזיק,

בגלל זה אני רוצה לחשב את הגובה של הקטע כולל התמונות,

מה שאני לא יודע אם אני יכול ליישם בעזרת PHP או Javscript...

אשמח להצעות זה דיי חשוב לי...

פורסם

הפתרון המקובל הוא להמנע מכל הבעיה על ידי תכנון ועיצוב הדף בצורה שתתאים לגדלים שונים של כתבות בלי שהעיצוב ישבר.

בהנחה שזו לא אפשרות ראלית אז הפתרון הוא כנראה ב-javascript כיוון שרק בדפדפן עצמו אפשר לדעת כמה פיקסלים בגובה לוקח התוכן. הסקריפט צריך לחתוך את התוכן עד שהוא יכנס בגובה, לשמור את החלק העודף ולאפשר לדפדף אליו. זה לא משהו טריוויאלי אבל ניתן לביצוע.

פורסם
  • מחבר

הפתרון המקובל הוא להמנע מכל הבעיה על ידי תכנון ועיצוב הדף בצורה שתתאים לגדלים שונים של כתבות בלי שהעיצוב ישבר.

בהנחה שזו לא אפשרות ראלית אז הפתרון הוא כנראה ב-javascript כיוון שרק בדפדפן עצמו אפשר לדעת כמה פיקסלים בגובה לוקח התוכן. הסקריפט צריך לחתוך את התוכן עד שהוא יכנס בגובה, לשמור את החלק העודף ולאפשר לדפדף אליו. זה לא משהו טריוויאלי אבל ניתן לביצוע.

הייתי הרבה יותר מרוצה אם הייתי "מקודד" את כול העיצוב, השאלה היא האם הדבר אפשרי עם הפסים שמופיעים במרכז? אם כן, אשמח לדעת איך

ואת הרעיון הכללי (איך לחלק את הפסים ככה שישתלבו, וכו)

שיערתי לעצמי שהקוד הוא ב-Javscript, אך השאלה היא באיזה פונקציות אני אצטרך להישתמש ב-Javascript כדי לחשב את הגובה?

מכיוון שהתחלתי ללמוד רק Javscript דוגמא תוכל לעזור, אבל השמות של הפונקציות חשובות לי יותר בכדי שאוכל לקרוא עליהן בנפרד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים