פורסם 2009 באוגוסט 1416 שנים שלום לכולם, פתחתי נושא לפני דיי הרבה זמן (פתחתי חדש כי אני לא בטוח שמותר לי להקפיץ נושא ישן),הבעיה שלי עדיין לא נפתרה ומתוארת בקישור הבא:http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=421546.msg3623732#msg3623732בכללי, האתר שלי מעוצב בפוטושופ, וכול כתבה כתובה בתוך העיצוב שניתן ליראות דוגמא לכתבה כאן:http://nemex.speeds.co.il/index.php?id=32בעיקרון כפי שניתן ליראות אין הרבה כיתוב וסירטון קצר, הבעיה היא שאם אני הייתי ממשיך לכתוב, הכיתוב פשוטהיה יוצא מהטבלה ש"פוטושופ" ייצא, ולכן אני כול פעם נאלץ לכתוב כתבה קצרה מה שגורם לכך שאני לא יכוללנהל את האתר שלי בחופשיות, עלה לי רעיון, אפשרות אחת היא להתאים את האתר (את האזור שבו כותבים)לתוכן, ככה שאני יוכל לכתוב בלי לדאוג אם זה יצא מהכתב או לא (אם אני לא טועה קוראים לזה קידוד?) הבעיההיא כפי שניתן ליראות שהרקע זה מין פסים של "זכוכיות" מה שיוצר בעיה ואני לא יודע אם זה אפשרי לקודד את האתר,אבל אם זה אפשרי אשמח לדעת איך.האפשרות השנייה היא פשוט ברגע שעובר גובה מסויים כתבה מסויימת, בעזרת קוד ב-PHP או ב-JAVSCRIPT (או אפילו שניהם),יווצרו קישורים בתחתית הדף להמשך הכתבה ככה היא לא "תיקטע" ותיצא מהמסגרת שלה היא נועדה,אשמח לדעת את דעתכם,תודה רבה!
פורסם 2009 באוגוסט 1416 שנים חשבת להשתמש בover-flow בCSS? http://webmaster.org.il/article.asp?id=57.scrolldiv{overflow-y:scroll;}
פורסם 2009 באוגוסט 1516 שנים מחבר תודה על ההצעה, כן שמעתי על זה והאמת שניסתי וזה לא כול כך עבד, אבל בכול מקרהאני לא רוצה שהמשתמש יצטרך ליגלול פעמיים, וזאתי אפשרות שאני דיי פוסל,אני מעדיף לקודד את האתר (אם זה אפשרי עם הפסים), או לנסות למצוא קוד שיחשב את הגובהויעזור לי לחלקים את הדפים, אשמח לעזרה.
פורסם 2009 באוגוסט 1516 שנים ניסית לבדוק את האורך של מה שאתה מוסיף לאתר בעזרת strlen בPHP וככה לראות אם הטקסט עובר את האורך דף , ואם כן להעביר דף ? לדוגמא הקוד הזה (הוא אמנם לא מעביר דף אך מדגים את העיקרון): <?php $text = /* מה שאתה רוצה להוסיף לאתר */; if(strlen($text) > 100)/* אם הטקסט עובר 100 אותיות */ { $text1 = substr($text, 0, 100); $text2 = substr($text, 100, 200); }?>
פורסם 2009 באוגוסט 1516 שנים מחבר ניסית לבדוק את האורך של מה שאתה מוסיף לאתר בעזרת strlen בPHP וככה לראות אם הטקסט עובר את האורך דף , ואם כן להעביר דף ? לדוגמא הקוד הזה (הוא אמנם לא מעביר דף אך מדגים את העיקרון): <?php $text = /* מה שאתה רוצה להוסיף לאתר */; if(strlen($text) > 100)/* אם הטקסט עובר 100 אותיות */ { $text1 = substr($text, 0, 100); $text2 = substr($text, 100, 200); }?>חשבתי בהתחלה על אורך טקסט, אבל זה לא יהיה מספיק טוב, כי יהיו גם תמונות, מה שבדיוק מפריע,ולקחת גם בעובדה שאני יכול לרדת שורות זה מזיק,בגלל זה אני רוצה לחשב את הגובה של הקטע כולל התמונות,מה שאני לא יודע אם אני יכול ליישם בעזרת PHP או Javscript...אשמח להצעות זה דיי חשוב לי...
פורסם 2009 באוגוסט 1616 שנים הפתרון המקובל הוא להמנע מכל הבעיה על ידי תכנון ועיצוב הדף בצורה שתתאים לגדלים שונים של כתבות בלי שהעיצוב ישבר.בהנחה שזו לא אפשרות ראלית אז הפתרון הוא כנראה ב-javascript כיוון שרק בדפדפן עצמו אפשר לדעת כמה פיקסלים בגובה לוקח התוכן. הסקריפט צריך לחתוך את התוכן עד שהוא יכנס בגובה, לשמור את החלק העודף ולאפשר לדפדף אליו. זה לא משהו טריוויאלי אבל ניתן לביצוע.
פורסם 2009 באוגוסט 1616 שנים מחבר הפתרון המקובל הוא להמנע מכל הבעיה על ידי תכנון ועיצוב הדף בצורה שתתאים לגדלים שונים של כתבות בלי שהעיצוב ישבר.בהנחה שזו לא אפשרות ראלית אז הפתרון הוא כנראה ב-javascript כיוון שרק בדפדפן עצמו אפשר לדעת כמה פיקסלים בגובה לוקח התוכן. הסקריפט צריך לחתוך את התוכן עד שהוא יכנס בגובה, לשמור את החלק העודף ולאפשר לדפדף אליו. זה לא משהו טריוויאלי אבל ניתן לביצוע.הייתי הרבה יותר מרוצה אם הייתי "מקודד" את כול העיצוב, השאלה היא האם הדבר אפשרי עם הפסים שמופיעים במרכז? אם כן, אשמח לדעת איךואת הרעיון הכללי (איך לחלק את הפסים ככה שישתלבו, וכו)שיערתי לעצמי שהקוד הוא ב-Javscript, אך השאלה היא באיזה פונקציות אני אצטרך להישתמש ב-Javascript כדי לחשב את הגובה?מכיוון שהתחלתי ללמוד רק Javscript דוגמא תוכל לעזור, אבל השמות של הפונקציות חשובות לי יותר בכדי שאוכל לקרוא עליהן בנפרד.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.