עבור לתוכן

צריכה המלצה למארז שקט בתקציב נמוך וספק

Featured Replies

פורסם

רצה המקרה, ויש לי כרגע "על המדף" מארז Antec NSK-4480B-II חדש, שמי שקנה אותו מכר לי אותו כבר למחרת - בטענה שהיה "רועש" (והחליף ל-NZXT Hush ומאז מרוצה עד הגג), כך שהבסיס העובדתי לטענתך, לעניין תפוקת הקול, הנו קלוש למדיי.

אין גם צורך בחוכמה יתרה כדי להבין שככל שהמארז כולל יותר פתחים - עם גישה ישירה למוקדי תפוקת הקול מהעיקריים במערכת, כגון כרטיס-התצוגה, והמעבד, ובכלל - שיעור גדול יותר מתפוקת הקול של המערכת יגיע לאזניך.

וממילא גם ככל שהמערכת כוללת רכיבים "שקטים" יותר, יש חשיבות הולכת ופוחתת למיטוב המארז להקטנת שיעור תפוקת-הקול המגיע לאזניך. ודוגמה קיצונית : מערכת עם קירור "סביבתי" בלבד (כלומר : ללא מאווררים כלשהם), עשויה בהחלט להיות מופעלת "באוויר הפתוח", ועדיין להניב תפוקת-קול שואפת לאפס...

פורסם

רצה המקרה, ויש לי כרגע "על המדף" מארז Antec NSK-4480B-II חדש, שמי שקנה אותו מכר לי אותו כבר למחרת - בטענה שהיה "רועש" (והחליף ל-NZXT Hush ומאז מרוצה עד הגג), כך שהבסיס העובדתי לטענתך, לעניין תפוקת הקול, הנו קלוש למדיי.

ידידי hw_joe ,

השעה כעת היא 01:07 בלילה.

שקט מסביב,

כולם הלכו לישון,

אין רעשי רקע,

החדר אינו ממוזג.

לידי שני מחשבים נפרדים במרחק של 0.5-1 מטר מממני ללא מחיצה כלשהי בינינו (אפילו לא שולחן).

כל אחד מהם במארז Antec NSK-4480B-II

וקשה לשמוע אותם.

אז תחליט אתה (או בעצם פותח הדיון) למי יש בסיס עובדתי טוב יותר.

לילה טוב ושינה ערבה.

פורסם

קצת מביך לצטט את עצמי (בהמשך אותה הודעה שרק את תחילה ציטטתה), אך בכל זאת :

וממילא גם ככל שהמערכת כוללת רכיבים "שקטים" יותר, יש חשיבות הולכת ופוחתת למיטוב המארז להקטנת שיעור תפוקת-הקול המגיע לאזניך. ודוגמה קיצונית : מערכת עם קירור "סביבתי" בלבד (כלומר : ללא מאווררים כלשהם), עשויה בהחלט להיות מופעלת "באוויר הפתוח", ועדיין להניב תפוקת-קול שואפת לאפס...

פורסם

כל מחשב מהנ"ל מכיל שני מאווררים :

GELID Silent 80mm

ANTEC 120mm Tricool

היית יכול הסתכל במפרט שלי שמופיע בפרופיל ולחסוך את הציטוט של עצמך.

יחד עם זאת, אני מסכים כי סוג הרכיבים שהותקנו משפיע על רמת הרעש הסופית בכל מארז,

אבל נראה לי כי הרכיבים שציינה פותחת הדיון די דומים לשלי ברמת הרעש (כלומר - שקטים).

פורסם

גם לי יצא "לשמוע" את המארזים של אנטק הבאים יחד עם הספק המדובר ולא שמעתי דבר... אני לא יכול לומר מילה על HEC כי לא התנסתי... אבל האנטק פשוט נפלא!

פורסם

אני מסכים כי סוג הרכיבים שהותקנו משפיע על רמת הרעש הסופית בכל מארז,

אבל נראה לי כי הרכיבים שציינה פותחת הדיון די דומים לשלי ברמת הרעש (כלומר - שקטים).

I rest my case.

אם כך, עלינו להסכים כי במקרה כזה חשיבות המארז הנה שולית (בהרבה, לדעתי), ולכל הפחות לעומת משקל-היתר שיש מי שמנסים להעניק לה (וטעמיהם שמורים עמם).

פורסם

זהו שלא בדיוק. לתכנון ואיכות הבנייה של המארז עצמו השלכה לא קטנה על השקט. ודוגמא מאנטק עצמם. ב P183 בנו סידור מטומטם ביותר למאוורר העליון מה שגורם לרעידות בחלק העליון וגם אם מנטרלים את הרעידות לרעש גבוה בהרבה מאותו המאוורר ביחס למאוורר האחורי למרות שהם אותם מאווררים בדיוק. זאת למרות הדפנות המאוד מיוחדות וההפרדות. ברגע שמפסיקים אותו המארז לא נשמע. לא מעט קומפיוקייסים עברו תחת ידי וחלק מהם מתחיל לזמזם אפילו אם מחליפים את המאווררים הגרועים שבאים עם המארז לשקטים ודואגים לרכיבים שקטים אחרים. אין בכלל מה להשוות בין המארזים. זו רמה אחרת לגמרי. [br]פורסם בתאריך: 16.08.2009 בשעה 01:28:24

(וטעמיהם שמורים עמם).

ואת זה אתה אומר בתור אחד שניסה למכור מוצרים חדשים דרך ה TZ?

פורסם

רק רציתי להביא עובדות שאינן מבוססות על "שמיעה" אלא על נסיון מעשי שלי ,

ולצערי , בדרך אולי בלי דעת, פגעתי בכבודו של מומחה למפרטים שמסתמך על חוו"ד של אחרים ולא על נסיון אישי.

פורסם

נץ, אני מבטיח לך שלגבי שני סוגי המארזים הנדונים אני מסתמך גם על נסיוני האישי - אשר איננו דל כלל וכלל :)

ואת זה אתה אומר בתור אחד שניסה למכור מוצרים חדשים דרך ה TZ?

בהנחה שהבנתי למה אתה חותר, הרשה לי לציין ששיקולים סובייקטיביים עשויים להיות גם שיקולי העדפה אישית (שיקולי "טעם וריח" - אם תרצה) - ולא רק שיקולים כלכליים.

פורסם
  • מחבר

אוקי

האמת שבעקבות הדיון לא כל כך מפריע לי לזרוק עוד 100 שקל בשביל מארז שקט וטוב, במידה והHEC הרעש שלו אכן מורגש.

אבל ניכתב פה שההבדלים בין HEC וANTEC לא יורגשו במפרט כמו שלי

לגבי הדיסק קשיח, הסמסונג, הרעש שלו מאוד מורגש? אני פשוט בחרתי אותו בגלל המחיר..

כמו שציינתי בהודעה הראשונה, המחשב ישומש למעלה מ2-3 שנים בוודאות,ואני לא חושבת שהמארז ינוקה הרבה במהלך השנים.. לפי אחת ההודעות האחרונות המאוררים בANTEC מקררים טוב אז זה טוב..

לגבי הפתחים שלו, זה גם יכול להיות חיסרון בקשר לאבק? המארז מיועד למישתמשים שלא הולכים לנקות אותו

אז על מה ללכת? HEC לא רועש והוא יכול להיות סבבה?

ותודה על העזרה :) אין לי פשוט ניסיון בכלל עם מארזים

פורסם

1. בביקורות כתבו על ה380W EARTHWATTS שברגע שהספק הזה מתאמץ הוא לא שקט כלל. אבל במקרה של המפרט המדובר אין סיבה שיתאמץ.

2. אין לי מארזים מסדרה 6KXX אבל ה6C11 שיש לי בבית, עם כ.מסך 8500 פאסיבי, ALPINE 7 PRO וספק FSP 350W עם מאורר 12CM קשיח SATA פשוט 7200RPM של MAXTOR ומאורר ה8 CM שמגיע עם המארז - המחשב היה חרישי לחלוטין עד שהחלפתי את המאורר במאורר 12CM שהוא מעט רועש יותר, אבל גם מעט אפקטיבי יותר. בהנחה שהמאורר שמגיע עם הHEC המדובר הוא אותו אחד, מדובר במאורר שקט להפליא.

3. הANTEC, שאין ספק, וכבודם במקומם, הם יקר מהותית, ועבור מערכת שכזו, מדובר ביחס עלות תועלת נמוך יותר עבור פותחת הת'רד.

4. האמרה שמארז יכול להיות שקט לכל היותר כמו הרכיבים שיש בו היא נכונה. ובמקרה הזה למעט COOLER STOCK למעבד מדובר ברכיבים שקטים.

פורסם

כפי שציין yz101, יחס העלות-תועלת במקרה זה אכן הנו לטובת ה-CompuCase/HEC המוצע.

ודוגמה לעקרון : מבחינה מוחלטת, "מרצדס" עשויה אמנם להיחשב כעדיפה על "טויוטה" דומה, אך לפי מערכת שיקולים מסויימת - התוצאה בהחלט עשויה להיות הפוכה.

פורסם

ואני למרות כל מלומדי ממליץ לך בחום להשקיע עוד קצת כדי לקבל מארז איכותי בהרבה ושקט משמעותית. אני מציע שגם תקני כ"מ עם קרור פסיבי וקרור שקט למעבד.

פורסם

אישית, בתקציב זה הייתי לוקח ללא הרבה התלבטות את HEC 6A19

לטעמך, יש אותו בשחור או לבן

http://www.skypc.co.il/sg_product~CI-6A19B~6~0.htm

כולל ספק 300AR-T

מחזיק מפרט דומה מאוד של אחותי, הוא עדיין חרישי יחסית :xyxthumbs:

יתרונות שלו:

פילטר מקדימה

בנוי היטב(פח עבה)

נוח מאוד להרכבה(מניסיון)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים