עבור לתוכן

שפות תכנות ללמידה עצמית בבית שיעזרו בצבא .. יש דבר כזה?

Featured Replies

פורסם

אז ככה,

לצערי לא התקבלתי למגמת מחשבים בבצפר (מלמדים שם C# , והתיכון פשוט לא אפשר לי ללמוד בגלל שאין לי 5 יח"ל מתמטיקה .) כן,ביאס אותי בהתחלה אבל רק עכשיו הבנתי שאם כל החברים שלי שתמיד קוראים לי לסדר להם בעיות במחשב ,התקבלו ולמדו C# , כנראה אני אוכל לעשות את זה גם , אך לצערי לבד ובבית.

אני עולה עכשיו לכיתה י"ב וכבר קיבלתי צו ראשון (שאגב קרוב מאוד) , ובראיון האישי התכוונתי להגיד שיש לי ידע במחשבים . אך אני חושב שזה לא מספיק בשביל להתקבל לגאמא וכו .. ולכן רציתי ללמוד אולי שפת תכנות שתיתן לי מעין בונוס כזה בקבלה ליחידות שונות בצבא.

יש מישהו בעל ניסיון אישי שיודע על שפת תכנות שכדאי ללמוד על מנת להתקבל ליחידות מחשבים בצבא?

כלומר,אני מחפש שפה שקל ללמוד לבד (אני בעל קליטה מהירה בכל מה שקשור למחשבים וממש אוהב את זה..ולא נראה לי שתיהיה בעיה ללמוד לבד)

למען האמת,אני פשוט לא יודע לאיזה יחידה אני עוד רוצה להתקבל. אני בקושי מבין בנושא אבל לפי מה שאני יודע , כדאי לי ללכת לגאמא אם מחשבים זה התחום שאני רוצה בעתיד .

אשמח לתגובות בונות ותודה רבה מראש :xyxthumbs:

פורסם

יש אנשים שלמדו בבית כי לא קיבלו אותם למגמה והם היום האקרים,

תאמין לי, תתחיל ללמוד באינטרנט.

בתור התחלה תלמד C ואז #C.

במקרה ואין לך קומפלייר, http://www.codeblocks.org/.

קומפלייר מצוין.

תהנה שמחתי לעזור.

במקרה ואתה צריך את החומר כדי ללמוד, פנה אליי בהודעה פרטית.

פורסם

קודם כל אתה יכול ללמוד בלי בעיה לבד אם אתה מסוגל לשבת קצת.

חוץ מזה, אתה יכול להגיע לעוד מקומות חוץ מיחידות מתכנתים עם גאמ"א, אם יש לך ידע גדול בנוגע למחשב בכללי אולי תתמיין ליחידות בסגנון שונה.

בכל מקרה ה יעזור לך אם תלמד שפת תכנות, לא משנה מה תעשה כל עוד זה קשור למחשבים (גם בחיים, לא רק בצבא).

לדעתי כדאי לך ללמוד C#, שפה פשוטה וטובה וקלה יחסית. במיוחד אם אין לך יותר מדי זמן מכדי להתחיל ללמוד ואז תוכל להתחיל להבין אותה מספיק מהר יחסית לשפות יותר "בסיסיות".אבל אם אתה רוצה להצליח והצו קרוב תצטרך ללמוד הרבה בכל מקרה.

פורסם

C , C#, C++ הן 3 הגדולות שיעזרו.

אם אתה יודע אותן (ותכנות באופן כללי) מספיק טוב, ניתן לצבור נקודות בונוס ע"י דברים אחרים או אקזוטיים: python, red code, rails ןעוד.

פורסם

לפי מה שהוא אומר הוא לא יסיפק ללמוד כמו שצריך יותר משפה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה!

אני אתחיל ללמוד C ומשם נראה לאן אני אתקדם ..

יש ספר מומלץ ללמידה או שיותר כדאי אפילו דרך האינטרנט או משהו?

תודה רבה! עזרתם לי מאוד :xyxthumbs:

פורסם

עדיף לך ללמוד C#... אם הייתה לך בערך חצי שנה הייתי פחות מסתייג (למרות שעדיין אני חושב שC# עדיפה להתחלה) אבל אתה לא תספיק...

פורסם

עדיף לו ללמוד c קודם כי c היא די הבסיס של כל שפות התכנות ולאחר מכן מה שאתם ממליצים פה.

פורסם

אמממ.... לא ממש.

באותה מידה יכלת לומר לו ללמוד אסמבלי כי היא הבסיס.

פורסם

או לנקב כרטיסים ::)

אפשר להתחיל מכל שפה,אבל כן חשוב ללמוד בשלוב מסוים שפת low-level,אפילו אם כל מה שאתה כותב זה GUI לאיזה אפליקציה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם!

התחלתי ללמוד אבל אני נתקל בבעיות עם הקומפיילר.

כשאני מנסה לכתוב את הקוד הבא:

#include "stdio.h"

int main ()
{
printf("************\n") ;
printf("* BlaBlaBla *\n") ;
printf("************\n") ;

return 0 ;
}

הוא סוגר לי את החלון לאחר שאני עושה Debug . הוא מופיע לשנייה ונסגר.

ניסיתי להוסיף גם

#include <conio.h>

כפי שראיתי איפשהו פה בפורום אבל זה לא עזר לי..

מה אני לא עושה נכון? :nixweiss:

פורסם

פתח נושא בפורום שפות תכנות....

פורסם

קודם כל לא מדובר בקומפיילר, מדובר בסביבת העבודה שלך (התוכנה בה אתה כותב את הקוד).

באיזו תוכנה אתה משתמש? יש כאלה שמאפשרות לך לראות את החלון אחרי שהוא נסגר.

אם זו לא אחת מאלה, אז קרא שוב את ההודעה בפורום עם ה-conio.h... כי פספסת משהו :) (ה-include conio.h רק מאפשר לך להשתמש בפונקציות מסויימות, אבל לא עושה שום דבר אקטיבי).

פתח נושא בפורום שפות תכנות....

...איפה אתה חושב שאנחנו נמצאים בדיוק? :)

פורסם

הנה:

#include <stdio.h>
#include <conio.h>
int main()
{
printf("this is tutorial \n");
getch () ;
}

פורסם
system("pause");

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים