עבור לתוכן

הפעלת משחקים ברזולוציה לא טבעית במסכי LCD - דרושות חוות דעת אישיות

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט קשות בנוגע לקניית הכוכב של הפורום בזמן האחרון - Dell 2209wa. כרגע ההתלבטות העיקרית שלי,

אשר לא נענתה מזה זמן רב היא - כיצד יראו משחקים במידה ואני אפעיל אותם לא על הרזולוציה הטבעית של המסך - 1680*1050,

אלא על רזולוציה נמוכה יותר, כגון: 1440*900?

הנושא הנ"ל חשוב לי מאוד כיוון שיש לי כרטיס מסך די בינוני - 9600GT, אשר יתקשה בלהציג את הרזולוציה הטבעית של המסך הנ"ל לאורך זמן

בעת משחקים, ואיני מתכוון להחליף את הכ.מסך בטווח הנראה לעין.

אני אשמח אם אנשים אשר יש להם ניסיון במצב דומה יחוו את דעתם בעניין.

המניע העיקרי לשאלה שלי הוא שבעת תצוגה רגילה, עפ"י ניסיוני האישי, התצוגה נראית די רע כאשר לא מוצגת הרזולוציה הטבעית, אך שמעתי

מספר דעות בעבר, בד"כ לא על סמך ניסיון אישי, שאין זה המצב במשחקים.

פורסם

הסיבה שהתמונה נראית די רע ברזולוציה לא טבעית היא כי טקסט ואלמנטים קטנים אחרים בממשק המשתמש מאבדים את החדות שלהם ונראים מטושטשים.

במשחקים זה הרבה פחות משפיע, מהסיבות הבאות:

1) רוב המשחקים מפעילים גם ככה החלקות שונות שמטשטשות את התמונה

2) במשחקים התמונה היא דינמית ומשתנה מהר, כך שיש טשטוש טבעי שנובע מתנועה, ושוב לא שמים לב כ"כ לאובדן החדות

למעט השוואות מכוונות במטרה להבחין בהבדלים, זה לא ייראה יותר גרוע מאשר להריץ 1440X900 על מסך ש1440X900 היא הרזולוציה הטבעית שלו.

אני משחק במלא משחקים שלא תומכים בכלל ברזולוציה המקסימלית של המסך שלי, ובכל זאת - משחקים ולא קורה כלום.

פורסם

אתה תמיד יכול להישאר על הרז' הטבעית ולהוריד את השאר ההגדרות אם זה כל כך קריטי לך.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

היי

בדיוק נהרס מסך אחד בבית ויש לי שאלה בסגנון .

עד עכשיו היו לי שני מסכי LCD ישנים של 15 אינג' בבית היום אחד מת ואני צריך מסך חדש .

כעיקרון אני משתמש במחשב בעיקר למשחקים , וקצת סרטים .

הבעיה שלי היא שהמחשב כבר מתחיל להזדקן והכרטיס מסך הוא 7600gt. עד עכשיו הייתי משחק על הרזולוציה הטבעית של ה15 אינג' 1024*768 :P, בטוח שאני לא יוכל לשחק על הרזולוציה הטבעית של מסך 22 אינג',לפחות עד שדרוג כרטיס המסך ומעבד, והשאלה שלי היא אם אני יוכל לשחק על רזולוציה נמוכה כמו של ה15 אינג' .

עוד שאלה היא איך זה יראה להשתמש ברזולוציה של 4:3 במסך רחב (במשחקים), או שאפשר לשים רזולוציה נמוכה (ברמה של 1024*768) שמתאימה למסך רחב.

בגלישה אני מניח לעצמי שאני יוכל לעבוד על הרזולוציה הטבעית ... (תקנו אותי אם אני טועה)

אחד הסיבות שאני רוצה לקנות מסך 22 אינג' היא גם הטווח הארוך , מן הסתם שאני ישדרג את המחשב או יקנה אחד חדש אני לא רוצה להתעסק עם מכירה וקניה של מסך אחר.

פורסם

אפשר לשחק ברזולוציות כמו 1024x640, 1280x800 שמתאימות למסך רחב.

פורסם

ממה שהבנתי מהתגובה שלך למעלה כל עוד הרזולוציה היא אותה רזולוציה זה לא משנה אם הרזולוציה היא הטבעית של המסך או לא מבחינת האיכות תמונה והעיוותים בזמן משחקים, זה נכון או שאני טועה ?

וכל עוד אני לא במשחק צריכה להיות לי בעיה להשתמש ברזולוציה הטבעית (של מסך 22 אינג') בגלישה ועבודה משרדית או סרטים עם המפרט הנ"ל?

פורסם

ממה שהבנתי מהתגובה שלך למעלה כל עוד הרזולוציה היא אותה רזולוציה זה לא משנה אם הרזולוציה היא הטבעית של המסך או לא מבחינת האיכות תמונה והעיוותים בזמן משחקים, זה נכון או שאני טועה ?

פחות או יותר.

וכל עוד אני לא במשחק צריכה להיות לי בעיה להשתמש ברזולוציה הטבעית (של מסך 22 אינג') בגלישה ועבודה משרדית או סרטים עם המפרט הנ"ל?

לא.
פורסם

תודה על התשובות המהירות . אני חושב שקיבלתי את המידע שאני צריך בינתיים

פורסם

כל עוד,הרזו' שאתה מגדיר במשחק יש לה את אותו Aspect Ratio כמו של הרזו' הטבעית

1680x1050 הרטיו 1.6

פשוט תדגיר לרזו' נמוכה יותר אבל עם אותו רטיו

פורסם

אני חשבתי על זה שוב , ומשהו לא מובן לי . :nixweiss:

אם אני ישחק ברזולוציות כמו 1024x640, 1280x800 שמתאימות למסך רחב הפיקסלים לא יהיו ענקיים , אני לא יראה את הכל ריבועים גדולים ?!

פשוט לא נשמע לי הגיוני שאני יראה את זה כמו על מסך קטן .

אם אפשר הסבר קצת יותר מפורט אני אשמח , מצטער שאני חופר על זה , זה פשוט מאוד חשוב לי :silly:

פורסם

התמונה פשוט תראה קצת יותר מטושטשת, אבל היא לא תיהיה מעוותת.

פורסם

שכחתי לציין שאני מדבר בזמן משחקים .

אם אני לא בתוך משחק אין לי בעיה להפעיל על הרזולוציה הטבעית ....

בזמן משחק הפיקסלים לא יהיו ענקים מידי ?!

פורסם

אני חולק על דעתם של כל אלה שטוענים שזה ממש לא נורא לשחק על רזולוציה נמוכה מזו של המסך.

במשחקים עם "טשטוש" מובנה באיכות גבוהה ולא יותר מדי "קווים" ברורים על המסך, כמו קרייסיס (ולא מעט FPSים אחרים), באמת שההבדל הוא לא קריטי, אבל אני רוצה לראות בנאדם אחד שניסה לשחק משחק אסטרטגיה על רזולוציה נמוכה ולא התלונן.

לגבי "פיקסלים גדולים" - זה דווקא לא יקרה. במסכי LCD הפיקסלים המוצגים הם פיזיים (בצורת יחידות של גביש נוזלי), וגודלם לא יכול להשתנות ללא קשר לרזולוציה. עם זאת, ברזולוציה "לא טבעית" יהיה חוסר התאמה בין הפיקסלים הפיזיים ללוגיים, כלומר ייתכן מצב שבו 3 פיקסלים של המסך יצטרכו להציג 2 פיקסלים של תמונה (למשל. מן הסתם, היחס יכול להשתנות ולא חייב אפילו להיות שלם). אם במקור אחד מהשניים שחור והשני לבן, על שלוש פיקסלים אחד יהיה שחור, אחד לבן והאמצעי אפור - ומכאן בדיון נובע הטשטוש שרואים.

פורסם

אם אני ישחק ברזולוציות כמו 1024x640, 1280x800 שמתאימות למסך רחב הפיקסלים לא יהיו ענקיים , אני לא יראה את הכל ריבועים גדולים ?!

מן הסתם, בגודל מסך נתון, ככל שהרזולוציה נמוכה יותר, כך הפיקסל גדול יותר.

פורסם

אז אני מניח שהתצוגה שתיהיה לי בזמן משחק לא תיהיה טובה כשאני יהיה על רזולוציה נמוכה כי הפיקסלים יתחלקו ממש מגעיל :pissed:

qttp ניסית פעם לשחק על רזולוציה נמוכה ככה ? לא היו יותר מידי ריבועים גדולים כאלה :s07: - לפי מה שרשמת לפני כן אמרת שבמשחקים השינוי ברזולוציה וההשפעה פחות מורגשת בגלל כמה סיבות , ועכשיו אתה אומר לי את הנתון הזה, כך שיוצא שלשחק ברזולוציה נמוכה הוא לא פתרון :-X

בקיצור, הצלחתם לבלבל אותי :'( אפשר עוד פעם סדר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים