עבור לתוכן

למישהו יש מושג למה מעבדי האקסטרים של אינטל כ"כ יקרים ליד מעבדי ה-BE של AMD?

Featured Replies

פורסם

לשניהם מכפלה פתוחה.. אני לא חושב שבגלל ההבדל של זכרון הקאש יהיו כאלה הבדלים במחיר.. בטוח במעבדי אקסטרים יש משהו יחודי שאין ב-BE של AMD, הרי זה לא מחיר הגיוני כלל וכלל..

פורסם

המחיר לא אמור להיות הגיוני... מדובר על מעבדי הULTRA HIGH END של אינטל

פורסם
  • מחבר

אבל מדובר גם ב ULTRA HIGH END של AMD... אתה אומר לי שאין שום סיבה, ואין שום הבדל ביצועים בין הפנום 955 BE לבין מיטב סדרת האקסטרים של אינטל? יש כאן פאק ממש ממש גדול :screwy:

פורסם

ה-955 הוא High End, הוא לא "Ultra" או מה שלא יהיה, הוא לא אקסטרים..

חוץ מזה שיש גם מעבדים חלשים יותר עם מכפלה פתוחה כמו ה-720BE, אז אין קשר בין AMD ל-"BE" ל"מעבד אקסטרים".

פורסם
  • מחבר

אם לא ככה, תגדיר "אקסטרים". לדעתי המילה הזאת היא סתם טריק שיווקי, ולא באמת מסמלת משהו חומרתי בתוך המעבד..

פורסם

ההסבר פשוט מאוד - AMD לא מתחרה ונראה שגם לא מנסה להתחרות במעבדים בקצה העליון של סקאלת הביצועים. אינטל יודעת את זה ויודעת שמי שרוצה ביצועים בכל מחיר... ישלם כל מחיר, ומרשה לעצמה.

פורסם

המחיר כזה גבוה כי הם יכולים והם מחזיקים בכתר הביצועים. יש להם בקו המוצרים גם מוצרים הרבה הרבה יותר זולים. בכל מקרה אין שום הצדקה לקנות כזה מעבד והם הכי לא משתלמים כלכלית.

הנה השוואה בין C2Q QX9770 ובין phenom II X4 955 BE וממנה אפשר ללמוד שההפרש בביצועים כלל לא מצדיק את הפרש המחיר העצום שבין שני המעבדים.

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=48&p2=88

פורסם
  • מחבר

איזה השוואה.. לחשוב שאלה רק נתונים טכניים ובמציאות אין הבדל (אני לא חושב שמישהו ירגיש אם ווינדוס יטען לו חצי שניה יותר לאט) ביצועים, אבל ההבדל בכיס-פשוט ענק, מרובע ואף כמעט מחומש..

פורסם

בעיקרון ניתן עם הלוח המתאים (790FX) להביא את מעבד ה710/720 לביצועי I7 אם זכרוני אינו מטעני.

פורסם
  • מחבר

להביא את 720 לביצועי i7? זה חתיחת שיפור.. אם נביא את ה 940 BE או 955 לאוברקלוק של 4GHz+ נוכל לעקוף את הביצועים של i7 extreme.. ולחשוב שיש כאלה שבאמת קונים את המעבדים האלה :lol: :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים