עבור לתוכן

שאלה בקשר לאבטחה של רשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

שלום,

האם ההצפנה ששמתי היא בסדר?

[attachment deleted by admin]

פורסם

WPA2 היא ההצפנה הטובה ביותר.

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין

wpa2 ו wpa2-psk?

פורסם

WPA2 זה WPA2.

בכל הצפנה (אולי פרט לWEP, אני לא בטוח) יש לך שתי אפשרויות לביצוע האימות:

הראשונה נקראת PSK - ראשי תיבות של PRE SHARED KEY. בה נקבע מפתח הצפנה אחד לכולם (ה"סיסמא").

השניה נקראת enterprise או radius, בה האימות מתבצע ע"י שרת חיצוני שמחובר לנתב ומאפשר לבצע אימות פר לקוח.

ד"א, אם כמות העיגולים מעידה על אורך הסיסמא שלך, היא קצרה מידי.

מה כן לעשות:

דבר ראשון, לשנות את שם הרשת למשהו אחר מברירת המחדל.

דבר שני להשתמש בWPA2, אם זה לא אפשרי מבחינת תאימות של כרטיס רשת או משהו אחר, להשתמש בWPA/AES.

הצעד הבא זה לשים מפתח הצפנה (סיסמא) חזק, לא פחות מ20 תווים. אסור שהמפתח יהיה מורכב ממילים פשוטות או ממשפט, דברים כאלו פתוחים ל"התקפת מילון" ולהתקפה המשתמשת בrainbow tables.

השיטה שאני משתמש בה: לגשת לאתר www.grc.com/password, להעתיק את אחת מהשורות לקובץ טקסט (עדיפות ל63 תוי ASCII). את הקובץ לשים על דיסק-און-קי. מהקובץ להעתיק את השורה לשורת מפתח ההצפנה בנתב. עכשיו כל מחשב שרוצים לחבר לרשת האלחוטית, מחברים לו את הDOK ומעתיקים ממנו את הסיסמא. לא צריך לזכור כלום בע"פ ובגלל שהמחשב זוכר את הסיסמא אחרי הפעם הראשונה לא צריך לעשות את זה יותר מפעם אחת לכל מחשב.

פורסם
  • מחבר

WPA2 זה WPA2.

בכל הצפנה (אולי פרט לWEP, אני לא בטוח) יש לך שתי אפשרויות לביצוע האימות:

הראשונה נקראת PSK - ראשי תיבות של PRE SHARED KEY. בה נקבע מפתח הצפנה אחד לכולם (ה"סיסמא").

השניה נקראת enterprise או radius, בה האימות מתבצע ע"י שרת חיצוני שמחובר לנתב ומאפשר לבצע אימות פר לקוח.

ד"א, אם כמות העיגולים מעידה על אורך הסיסמא שלך, היא קצרה מידי.

תודה רבה על העזרה

פורסם

ההגנה הכי טובה היא MAC Filtering

ולא הגנה בסיסמאות.

פורסם

^^

אתה בהחלט טועה.

אי אפשר לקרוא לזה אפילו הגנה.

מכוון שבכלל לא קשה לגלות מה כתובת הMAC המאושרת ולשנות את כתובת הMAC שלך.

פורסם

יותר קל לגלות סיסמא מאשר לזייף כתובת MAC.

פורסם

don't feed the troll.... :

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים