עבור לתוכן

במה אלומיניום שונה מפלדה חוץ מהמשקל?

Featured Replies

פורסם

איך פלדה שונה מאלומיניום בקריטריונים הבאים:

[יש להשוות בין שני החומרים (פלדה- ואז לדרג כל חומר בנפרד, כשציון 5 (מספיק רק באחד מהם) אומר ששניהם שווים.]

אלומיניום-)

-בלימת רעשים פנימיים:

-טמפרטורה:

פורסם
  • מחבר

איך זה משפיע על הטמפרטורה?

פורסם

מה זה איך זה משפיע על הטמפטורה? תחשוב קודם מה אתה שואל...

פורסם
  • מחבר

לדוגמה: קח שני מארזים זהים לחלוטין, עם אותה מערכת ואותם רכיבים, רק שמארז אחד עשוי מפלדה האחר מאלומיניום. האם יהיה שינוי בטמפרטורה? אם כן, באיזה מארז יהיו טמפרטורות קרות יותר? האם השינוי ניכר? בערך בכמה מעלות יהיה הבדל?

פורסם

אף אחד פה לא יכול לענות לך על השאלה הזאת בתשובה שהיא לא יותר מניחוש מאוד גס.

כדי לענות באמת צריך לעשות סימולציה במחשבים מאוד חזקים וזה לא עניין של מה בכך.

בכל אופן, העובדה שאלומיניום מוליך חום יותר טוב מתבטאת בכך שאם תצמיד למתכת מקור חום, היא "תספוג" את החום יותר מהר לעומת פלדה. לפי דיפוזיה של החום אח"כ לאוויר אני לא יודע לענות לך, לדעתי זה תלוי הרבה יותר משטח הפנים מאשר בסוג המתכת.

פורסם
  • מחבר

אהה אז אתה אומר לי שהחום ייספג במארז ויצא החוצה מהמערכת (מה שלא יגרום להורדה בטמפ', אלא יאט מעט את קצב עלייתה).

עריכה:

ולתאוריה השניה, שהחום "יטפס" על המארז, וכשהמארז כולו יהיה חמים כל החום ישפיע דווקא לרעה על המערכת ???

פורסם

זה ממש לא חד משמעי ובדוק- אבל בגדול, כנראה שזה לא ישפיע כמעט על הטמפרטורה. האוויר שנוגע במארז הוא אוויר "קר" יחסית.

קצב מעבר החום מושפע מהפרש הטמפרטורות, ובגלל שהוא נמוך, גם מעבר החום יהיה איטי. אולי מהיר יותר מפלדה, אבל בטח לא במידה שתשפיע באופן משמעותי על המחשב.

כנ"ל לגבי בידוד הרעש. אין סיבה ממשית לכך שיהיה הבדל.

נ.ב.

יש סיכוי שאני טועה, אני לא מטאלורוג, זה לא מגובה בשום ניסוי וכל הידע שלי מבוסס על שני קורסי מבוא להנדסת חומרים ומכונות.

פורסם

אתם מתעלמים משתי עובדות חשובות:

1) עיקר הוצאת החום מהמארז נעשית דרך המאווררים (כלומר, תחלופת אויר) ולא דרך הדפנות של המארז.

2) לתכונות כגון קיבול חום יש השפעה גם בעת קליטת חום ע"י הדפנות מהאוויר שבתוך המארז וגם בעת פליטתו ע"י אותן הדפנות לאויר שמחוץ למארז. גם אלומיניום וגם פלדה אינם מבודדים תרמיים טובים במיוחד, מה שאומר ששניהם יתחממו די מהר לטמפרטורת ביניים כלשהי, הנמצאת בין הטמפרטורה בפנים לטמפרטורה בחוץ. הזמן שהתהליך הנ"ל יקח אכן תלוי בסוג החומר, אך מאותו רגע ואילך ההשפעה של החומר ממנו עשוי המארז על קצב נידוף החום דרך הדפנות נעשית זניחה למדי.

פורסם

לאלומיניום יש מראה אלגנטי יותר והוא הרבה יותר קל למודינג

בקירור אין שום הבדל חוץ מתאורתית , בפועל מעלה אחת במקרה קיצוני היא ההבדל אבל כמו שנאמר מעליי , ניחוש גס

היתרון המשמעותי באלומיניום הוא באמת המשקל למעט מארזים כמו ה NZXT Khaos שעשוי מאלומיניום עבה מאוד.

דווקא מבחינת חסימת רעש הייתי אומר שפלדה יותר טובה מכיוון שכמו שאמרתי ברוב המקרים היא עבה יותר , אבל עוד פעם תאורתית

נסכים את זה שיש עדיפות לאלומיניום , אבל זה תלוי מאוד כמה אתה משלם בשביל זה.

רוב מארזי האלומיניום הם יותר מארזים סגנון P182/A71 שנועדו להיות שקטים ולא מקוררים כל כך , לעומת מארזים סגנון Antec 1200 שמפוצצים בכל כך הרבה מאווררים שבשביל לשמור על מחיר נורמלי יש להשתמש בפלדה. - זה גם משהו שיש לקחת בחשבון.

פורסם

P182 עשוי פלדה. פלדה אמורה להיות גם שקטה יותר מאלומיניום.

פורסם

כן צודק התבלבלתי עם הדלתות.

בכל זאת את הנקודה הבהרתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים