עבור לתוכן

PCI ATA 133

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

נתקלתי בקושיה רצינית ואשמח לקבל עצות, אם יש בנושא...

הובא אלי לתיקון מחשב ישן מסוג PENTIUM III 800MHZ שלוח האם שלו תומך בכוננים קשיחים IDE ATA100 , רק הבעיה היא שההרדיסק הוצא ממנו ובמקומו הותקן כונן קשיח IDE ATA 133 שכמובן לוח האם אינו מזהה , התקנתי למחשב כרטיס PCI שמתאם ל ATA133 אך עדיין איני מצליח לגרום ללוח האם לזהות את ההרדיסק... האם הוא יוכל להיות מזוהה רק בתור הרדיסק משני להרדיסק ATA100 ולאחר התקנת דרייברים מתאימים או שאני מגדיר משהו לא נכון ב BIOS ? על מנת לגרום להרדיסק להיות מזוהה בתור PRIMARY

בתודה מראש על כל עזרה שהיא,

טל.

פורסם

תקן הATA תומך אחורה, כלומר לא אמורה להיות לך בעיה לזהות את הכונן. אתה בטוח שהוא מג'ומפר טוב? אם כן אתה יכול לנסות עדכון ביוס,

במקרה וזה לא עוזר - תחפש באתר של היצרנית של הדיסק הקשיח - יש להן תוכנות שמתלבשות על סקטור 0 למטרת טעינה מביוס שאינו מזהה\

מזהה חלקית.

פורסם

אין טעם בעדכון ביוס (לפחות לפני שמוצו כל האפשרויות האחרות), דיסקים תקינים אמורים לרוב להיות מזוהים בכל ביוס, ישן ככל כשיהיה.

כפי שנאמר, תקן ATA133 תואם אחורה לחלוטין ל-ATA100 ככה שזאת לא הבעיה.

הבעיה היא:

1. ג'ימפור לא תואם.

2. כבל לא תקין.

3. הגדרה בביוס לא תקינה.

4. נפח גדול מידי ללוח (מה נפח הדיסק?).

1. תבדוק את הג'ימפור, מאסטר וסלייב.

2. תחליף כבל.

3. תאפס את הביוס (ע"י כניסה אליו והעלאת הערכים הדיפולטיים שלו).

4. במקרה הזה אולי אפשר לשקול עדכון ביוס, אבל רק אחרי שלילת כל הגורמים האחרים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובות,

עכשיו - את כל העניינים של בדיקת ג'ימפור , כבלים , וכו' עשיתי כמובן , הגודל של ההרדיסק הוא 150GB -

הבעיה שלי היא שההרדיסק הזה אמור להיות הMASTER אין לי בכלל אפשרות לאתחל את המחשב מכוון שההרדיסק לא מזוהה(וכך גם לא לבצע עידכון ביוס וכ'ו) ,

מה שבעצם התכוונתי לשאול הוא איך אני גורם למחשב לאתחל מכרטיס ה PCI את ההרדיסק בתור MASTER ? , או שאני חייב את הדרייבירים - מה שגורם לי בעיה בגלל שאין לי מערכת הפעלה בעצם ?

נ.ב - בלי המתאם PCI הביוס לפעמים(לפי מצבי רוח - ניסיתי להחליף כבלים , חיבור ליציאות שונות שינוי ג'ימפור וכ'ו וכ'ו) מזהה את ההרדיסק אבל לא מצליח לאתחל ממנו וכמו כן כשאני מכניס דיסק התקנה של ויינדוס הוא רושם לי ישר על תחילת ההתקנה שעל המחשב לא מותקן הרדיסק ולכן לא ניתן להתקין (על אף שהביוס זיהה אותו) , מה ההסבר לכך ? (לכן החלטתי לנסות עם כרטיס ה PCI)

תודה מראש,

טל.

פורסם

ועם כרטיס PCI הוא מזהה אותו בלי בעיה אבל לא מצליח לאתחל ממנו?

פורסם

דיסק לא מזוהה בכלל בביוס = דיסק לא מחובר נכון או מקולקל או כבל שלו או לוח אם.

לא קשור למהירות של דיסק ולא קשור לביוס.

פורסם

נתקלתי כבר בלוחות ישנים (פנטיום 2-3) שלא מזהים נכון (או בכלל) דיסקים בנפחים גדולים.

במקרה כזה, חיבור הדיסק ללוח מתבצע בעזרת כרטיס PCI-IDE (שכפי הנראה עולים יותר מהלוח...).

פורסם

ועם כרטיס PCI הוא מזהה אותו בלי בעיה אבל לא מצליח לאתחל ממנו?

פורסם
  • מחבר

שוב תודה רבה על התגובות אולי בע"ה בסוף אני גם אמצא לזה פתרון

קודם כל,

הכבל , הדיסק והחיבור תקינים ודאית (בנסיונות עם דברים אחרים הכל עובד יופי).

הדיסק לפעמים מזוהה בביוס אבל לא מזוהה נכון כנראה ולא שמיש להתקנות (ווינדוס לפחות)

הדגם לוח אם הוא כזה: VIA - VT82C693A הדגם של ההרדיסק לא זוכר משהו סטנדרטי של 150GB .

כרטיס PCI - IDE יש ברשותי וזה בדיוק העניין - איך אני גורם לו *לאתחל בעזרת הכרטיס הזה* בביוס הוא לא ממש מזהה שמשהו מחובר לכרטיס (לא ברור לי ממש אם הוא מזהה בכלל את הכרטיס) . - כלומר לא מזהה אותו גם בעזרת הכרטיס , האם הדרך היחידה תהיה לחבר הרדיסק ישן , לאתחל ממנו ואת ההרדיסק החדש לקבוע כהרדיסק משני בעזרת הכרטיס PCI ודרייברים מתאימים ב WINDOWS ?

תודה.

פורסם

בביוס, בתפריט ה-BOOT אמורה להיות לך אפשרות לאתחל מ-ADD ON CARD, אם אין לך את האפשרות הזאת כנראה שהלוח לא תומך בבוט מכרטיסים חיצוניים.

כמו כן, ישנם כרטיסי PCI-IDE שלא תומכים בבוט אפילו אם לוח האם כן תומך.

זה שהדיסק אינו מזדהה כראוי כלפי הכרטיס היא בעיה, הדיסק עצמו תקין?

הביוס של הכרטיס אמור להעלות במהלך תהליך ה-POST (בדר"כ רואים על המסך את האתחול של הכרטיס בזמן ה-POST) ולא אמור להיות לו נגיעה לביוס של לוח האם, ז"א שדיסקים שיחוברו אליו לא אמורים להיות מזוהים ישירות ע"י לוח האם.

פורסם

מה בעיה מקורי של מחשב ? למה בא לתיקון בכללל ?

לדיסק שלך חשוד מאד. לנסות עם דיסק אחר.

פורסם
  • מחבר

תודה שוב על התשובות אבל נראה לי שהבנתי שאין הרבה סיכוי שזה עוד יעבוד

הדיסק עצמו בטוח תקין - הוא חדש לגמרי .

הלוח אם בהיותו ישן סביר להניח שאינו תומך בBOOT מכרטיס חיצוני (הוא דווקא מזהה את הכרטיס - יש עליו בקר RAID שמופיע בתהליך ה POST, אבל לא את ההרדיסק)

הבעיה המקורית של המחשב הייתה הבעיה הנ"ל... . ולכן הגיע לטיפול. שההרדיסק החדש לא מזוהה.

תודה על התגובות אני אבדוק אפשרויות ואם יקרה נס אני ארשום מה היה הפתרון האפשרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים