עבור לתוכן

צריך עזרה בהקמת רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

אתה אומר שזה פשוט אבל אני רואה פה http://www.*צונזר*.net/forum/thread25149.html שלא רק מכניסים את הגידים לתוך הקונקטור, אלא גם צריך להדק את המגעים שמעליהם בעזרת מכשיר מיוחד. חייבים את זה או שאפשר להשתמש בכל דבר דק כדי להדק את המגעים. סליחה שאני שואל הרבה שאלות פשוט כל מקום אומר משהו אחר.

סורי כנראה שלא הבנתי אותך. ברור שחייב את המכשיר. אתה מכניס את הגידים לתוך הקונקטור.. ואז לוחץ על זה כדי להדק את המגעים.

תיאורתית אני מאמין שאפשר לעשות את זה גם בלי המכשיר.. אבל לא הייתי חושב על לנסות.. זה יהיה התעללות בעצמך.

פורסם

כן אתה יכול, אבל בכל מקרה תצטרך את ה"ציוד" ולקנות כבל מוכן בד"כ יעלה יותר מלקנות כבל ללא ראשים ישירות מגליל ככה שלא עשית בזה כלום

לא היה לך משהו להגיב אז רשמת שטויות ?

רוב צינורות ברוב הבתים הם שרשורים, אין מה לעשות ככה בונים בתים מאז ומעולם בארצינו הקטנטונת

תשמע, חבוב.

נראה לי שאתה אחד מאלה שאוהבים להגיב תגובות באופן מזלזל, , אך לתשומת לבך:

אני מהנדס בנין במקצועי,

עוסק בזה באופן יום יומי ושוטף, ובעיקר בצד של הניהול והפיקוח על הביצוע...

ולכן קצת תובנות לא יזיקו לאחד שכמותך:

התקן במדינת ישראל אוסר ברוב המקרים להשתמש בשרשורי, אלא במקרים מיוחדים כמו במרחקים קצרים מאד - עד כמה עשרות סנטימטרים).

זה שברוב המבנים, שאתה מכיר!!!!! משתמשים בשרשוריים, זה בגלל שקבלן החשמל/התשתיות מחפש חיים קלים, וגם מנסה לחסוך על גב אלה שלא משקיעים בפיקוח נאות, ושלא דורשים עבודה לפי תקנים - ולוקחים קבלנים חאפרים.

לסיום, בכל המבנים עליהם אני אחראי, או קולגות שלי, לא משתמשים בשרשוריים!!!!!! נקודה.

ושתהיה לך שבת טובה ונעימה

פורסם

אפשרי.. cat5 מספיק.. UTP (לא מסוכך).

אתה צריך שטלבנד כדי להעביר אותו בקיר..

אם יש לך צינורות פנויים זה לא אמור ליהיות מסובך..

אם לא, אז זה יכול ליהיות קצת יותר מסובך.. ואם יש אופציה להעביר את הכבל

בלי הקונקטור ואז ללחוץ אותו בקצוות זה יכול להקל על העבודה (אבל דורש ידע וציוד קצת פחות נפוץ...)

עצור שלא תעז לגעת בכבל רשת לא מסוכך .. לא מסוכך טוב רק למרחקים קצרים ...

אבל ממש לא להשחלות בקירות להשחלה הייתי לוקח אך ורק מסוכך וכמה שיותר מסוכך יותר טוב !

אני כבר נתקלתי בהפרעות וניתוקים עקב זה שהכבל לא היה מסוכך !!

עם אתה חובב הרפתקאות אז לך על הרגיל .. מה לא הייתי ממליץ לך ההבדל במחיר זנותי עד כמעט ולא מורגש !

פורסם
  • מחבר

טוב תודה לכולם. מצאתי באיביי משהו שהבנתי שאמור להכניס את המגעים למקום שלהם (כמו הלוחץ שאמרתם שצריך לקנות) http://cgi.ebay.com/RJ45-CAT5-PunchDown-Punch-Down-Impact-Network-Tool-KD-1_W0QQitemZ250457414967QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a506cdd37&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A15|66%3A2|39%3A1|293%3A1|294%3A50 מישהו יכול לתת לי אישור שזה מה שאני צריך?

פורסם

זה לא זה.. זה משמש ללחיצת שקעים. (כמו שקע בקיר לכבל רשת).

מה שאתה צריך זה מכשיר ללחיצת קונקטור..

פורסם
  • מחבר

זה לא זה.. זה משמש ללחיצת שקעים. (כמו שקע בקיר לכבל רשת).

מה שאתה צריך זה מכשיר ללחיצת קונקטור..

טוב תודה כבר כמעט קניתי את זה

פורסם

עצור שלא תעז לגעת בכבל רשת לא מסוכך .. לא מסוכך טוב רק למרחקים קצרים ...

אבל ממש לא להשחלות בקירות להשחלה הייתי לוקח אך ורק מסוכך וכמה שיותר מסוכך יותר טוב !

אני כבר נתקלתי בהפרעות וניתוקים עקב זה שהכבל לא היה מסוכך !!

עם אתה חובב הרפתקאות אז לך על הרגיל .. מה לא הייתי ממליץ לך ההבדל במחיר זנותי עד כמעט ולא מורגש !

נראה לי שאתה אוהב להפחיד אנשים -- לרשת של 100M כבל CAT5E מכל סוג יספיק לכל מרחק כל עוד תקפיד על חיבור איכותי של השקע והתקע. לרשת של 1G אפילו כבל CAT5E מסוג FTP יספיק לכל מרחק. זה קל להמליץ לאנשים לרכוש כבלים יקרים שהשחלתם בקירות היא בעייתית אבל לטעמי זה ממש מיותר. דרך אגב -- אני כותב מניסיון של התקנת רשתות בפועל...

פורסם

נראה לי שאתה אוהב להפחיד אנשים -- לרשת של 100M כבל CAT5E מכל סוג יספיק לכל מרחק כל עוד תקפיד על חיבור איכותי של השקע והתקע. לרשת של 1G אפילו כבל CAT5E מסוג FTP יספיק לכל מרחק. זה קל להמליץ לאנשים לרכוש כבלים יקרים שהשחלתם בקירות היא בעייתית אבל לטעמי זה ממש מיותר. דרך אגב -- אני כותב מניסיון של התקנת רשתות בפועל...

היי ציף

לא באתי להפחיד את הילד פשוט אמרתי שעדיף להשקיע בכבל רשת עם סיכוך תקני מה גם שהמחיר לא כזה גדול בינהם ..!

ואני אומר את זה מנסיון ... ראיתי כבר חמולוגים שקנו סתם קבל של 8 גיד תעשייתי "כבל לתקן טלפון"

ולחצו עליו ראשים RJ45 וכמה שמוזר הבחור לחץ הכול נכון !

אחרי שהחלפתי לו לכבל רשת תקני ומסוכך הרשת התחילה פשוט לטוס לו ולפני ההחלפה היו לו ניתוקים והפרעות אין סוף עד שאי היה אפשר פשוט לגלוש !

שלא תבין הייתה תקשרות אבל לא יציבה לפעמים היה אינטרט וגם עם הוא היה אז בניתוקים !

מה שאני מנסה לומר פה זה שעדיף תמיד כבל מסוכך במיוחד עם אתה הולך להשחיל אותו בקירות לך תדע איפה עובר לך הצינור של הקו שאתה משחיל בו ...

ומה יכול לעשות לך הפרעות !?!

מה שכן אני מסכים איתך כבל רשת לא מסוכך VAT 5 יעבוד מצויין אבל לא הייתי הולך על זה אישית

אלה היו ה50 גרוש שלי

תודנה לכולם ...

יאללה זזתי הביתה

פורסם

כבל מסוכך, כן או לא?!....

אני גם בעד כבל מסוכך היכ וב שאפשר, אפילו CAT 6 או אפילו CAT 7.

תשמעו, התקשורת מתקדמת בקצב ענקי - אני חושב ומאמין שאנו על סף פיתחה של קפיצה טכנולוגית עצומה, שתביא איתה דרשה לנפחים עצומים.

הייתי מוסיף עוד, שכדאי בהחלט להכין תשתיות לכבלים אופטיים.

עוד כדאי, לבדוק אפשרות לקונקטורים 1 שקעים בעלי איכות גבוהה, מפח ולא כאלה מפלסטיק, שלא פעם, מיד עם השימוש הראשוני, פין הפלסטיק נשבר ולהוציא, או להכניס את השקע/קונקטור ממש קשה.

לסיכום: מי שבונה בית חדש, שלא יעשה חשבון בענין ההכנות כולל הצנרת (ולא שרשורי כפי שאחד מהמשתתפים כאן כתב שהשרשורי הוא סטנדרט בארצנו הקטנטונת).

כולל פיזור הכנות לנקודות ככל שאפשר ( בעתיד כל חלון יהיה מסך טלויזיה......טוב זאת הערת סאיין פיקשיין......).

כמובן שלא חייב להשחיל את כל הכבלים ו/או להתקין את כל השקעים היום, אלא ללכת על מערכת המתפתחת לפי התקדמות הטכנולוגיה.

פורסם

כבל מסוכך, כן או לא?!....

אני גם בעד כבל מסוכך היכ וב שאפשר, אפילו CAT 6 או אפילו CAT 7.

תשמעו, התקשורת מתקדמת בקצב ענקי - אני חושב ומאמין שאנו על סף פיתחה של קפיצה טכנולוגית עצומה, שתביא איתה דרשה לנפחים עצומים.

הייתי מוסיף עוד, שכדאי בהחלט להכין תשתיות לכבלים אופטיים.

עוד כדאי, לבדוק אפשרות לקונקטורים 1 שקעים בעלי איכות גבוהה, מפח ולא כאלה מפלסטיק, שלא פעם, מיד עם השימוש הראשוני, פין הפלסטיק נשבר ולהוציא, או להכניס את השקע/קונקטור ממש קשה.

לסיכום: מי שבונה בית חדש, שלא יעשה חשבון בענין ההכנות כולל הצנרת (ולא שרשורי כפי שאחד מהמשתתפים כאן כתב שהשרשורי הוא סטנדרט בארצנו הקטנטונת).

כולל פיזור הכנות לנקודות ככל שאפשר ( בעתיד כל חלון יהיה מסך טלויזיה......טוב זאת הערת סאיין פיקשיין......).

כמובן שלא חייב להשחיל את כל הכבלים ו/או להתקין את כל השקעים היום, אלא ללכת על מערכת המתפתחת לפי התקדמות הטכנולוגיה.

אז ככה השרשורי הוא לא בדיוק סטנדרטי בארצנו .. בוא נגיד עם קצת תשלום אקסטרה לקבל שעושה לך תתשתית ביבית הוא ישחיל לך גם שרשור

של צול וצי בקירות ! ;D

וכמובן שעדיף כבל גיגה אבל לך תשחיל אותו בשרשור של טלפון זואת עבודה לא כוך כך קלה מילא עם זה ישר אבל מה עם עיקולים CAT5 יעבור בהרבה

יותר קלות מ CAT 7 בעיקולים הוא דק יותר ותאמת הוא יתמוך לך 1GBIT בכיף ..

אופטי נראה לי קצת מיותר לשימוש בייתי וגם ציוד הקצה מייקר תעבודה !!:s05:

פורסם

תראה, צינור שרשורי, אינו מקובל בארצנו ועוד יותר אינו תיקני.

אני מציע כאן לכל מי שאולי קורא את שירשור הנושא הזה, להפנים עובדה זו ולהתנגד בכל תוקף לביצוע שרשורי אצלו בבית או במקום שם הוא אחראי על הכנת תשתיות, והכי הכי יש לצפות זאת מאנשים כמו, הכותב שלפני - נציג ביט מיחשוב רשתות, שמן הסתם יכול להיות זה שמגדיר את מפרט הנחת התשתיות שבאחריותו.

על כולם לדעת שהצינורות התקניים הם צינורות מריכף, ולחשמל- חשוב שיהיו גם חסיני אש תיקניים , וזאת אם הם אינם מונחים בתוך יציקת בטון, אלא מונחים גלויים בחלל תקרה או חלל אחר כלשהו.

למריכף, קטרים (במלימטרים) שונים: 16,19,23,29,32,וכו'...

בצינור בקוטר של 23 מ"מ, ניתן להשחיל שני זוגות של כבלי CAT 7 (הכבלים באים בגליל של 500 מ"א, ויש יותר, ובתצורה של זוג כבלים מחוברים לאורך, והניתנים להפרדה).

בצינורות מריכף המונחים היטב, וללא שבירה של 90 מעלות, אלא בקוווים שהם ברדיוסים מתונים וסבירים, ניתן בקלות להשחיל כבלי CAT 7.

ולגבי ציוד האופטי, הצעתי להכין היום רק תשתית נוספת, ללא השחלת כבל אופטי, כי היום באמת השימוש בכבלים אופטים אינו שכיח מספיק עדיין (לעומת זאת בזק כבר משתמשים הרבה בכבלים אופטיים, שאיכות העברת המדיה עליהם טובה ומהירה יותר)

לסיום, אני שוב חוזר ומציע, שכל אדם צעיר, שבונה בית חדש - בעיקר אם הוא פרטי, ומתכוון לחיות בו רוב שנות חייו, שלא יתקמץ ויניח תשתיות בנדיבות רבה, ואני מבטיח שלא יצטער על כך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים