עבור לתוכן

שם של בצפר

Featured Replies

פורסם

אני בטוח שכולם פה גם מי שלא חיפאי מכיר את בית ספר ריאלי

כל הזמן יש לי וויכוח עם חבר שלי,שוטען שריאלי זה בצפר יותר טוב כי השם שלו מוכר יותר,ואם למשל אני אלך למקום עבודה מסויים למשל בית מלון,והוא יבוא גם כן לעבוד באותו בית מלון,יעדיפו אותו בבית המלון כי יסתכלו על השם של בית הספר ויגידו אה ריאלי השם שלו יותר נחשב ניקח אותו

אני כל הזמן מנסה להסביר לו שזה לא משנה איפה למדת,מה שמשנה בתכלס זה הציונים שרשומים לך על הבגרות,ובסופו של דבר למי שיש סכם גבוה יותר הוא יתקבל לאוניברסיטה מסויימת או לא יתקבל

הוא גם חושב שיותר מחנכים אותם לערכים,ולציונות...נראה לי שהמחשבה הזו מזמן פינתה את מקומה מהעולם הזה,ואף בצפר היום לא מחנך לערכים אלו,או שמנסה אבל לא מצליח בגלל אטימותם של בני הנוער

בקיצור,הוא צודק בכך שהוא חושב שהשם של בית הספר ישפיע לו על העתיד יותר מהציונים שבבגרות?

• תגובות 34
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למעשה הוא צודק .. לריאלי יש שם של בצפר איכותי ויעדיפו אותו מאשר מישהו שלמד באורט או בשוב ובתי ספר של פליטים

פורסם
  • מחבר

אבל שוב אני אומר,גם בריאלי יש מקרי אלימות כמו בכל בית ספר,זה לא ששם הכל מושלם

בעל בית מלון לדוגמא,מסתכל קודם כל על השם של הבית ספר ואחר כך על הציונים?

פורסם

בעל בית מלון?

למה שיהיה איכפת לו מבית הספר שלמדת בו או מהציונים שלך?

יהיה לו איכפת מהכישורים שלך, ומכמה שאתה מרשים אותו בראיון עבודה.

פורסם

קיצר ריאלי זה תכלס סתם חרטא... לא הרווחתי ממנו הרבה.

פורסם

קיצר ריאלי זה תכלס סתם חרטא... לא הרווחתי ממנו הרבה.

אבל אם הלכת לגן חובה ציפורה אז יש לך בטוח עדיפות אצל אותו המלון..

ברוך הבא לשנת 2009 אם אתה רוצה שמישהו ישתין בכלל לכיוון שלך תעודת בגרות זה ממש לא מה שיעשה לו את זה.

פורסם

אני הייתי עד לפני כמה שנים למקרה שבו מתוך 100 מועמדים לעבודה מסויימת, נשארו 2, ושניהם בוגרי ריאלי (98 האחרים - לא).

וגם במקרה הזה - אני לא חושב שהיה מדובר ב"שם" של בית הספר, אלא ברושם שהשניים השאירו על המראיין

(אני כן מאמין שבית הספר הריאלי כן תרם לכך בצורה כזו או אחרת ע"י חינוך מסויים וערכים שהוטמעו בהם)

אני מניח שפעם הייתה לשם של בית הספר השפעה רבה יותר מהיום,

היום זה ישפיע רק אם זה שמחליט את ההחלטות הוא מדור ישן יותר, או בוגר ריאלי בעצמו.

אבל גם במקרה כזה - ההשפעה תהיה זניחה ביותר-

בעבודות שהן לא "בית מלון" אלא עבודות נורמליות לאנשים בוגרי אקדמיה או מקצוע כלשהו

- מן הסתם לבית הספר התיכון שלמדת בו אין השפעה כמעט בכלל.

כמו שכתב שניצל - כישורים ורושם בראיון העבודה ובמבחנים הטכניים (אם יש כאלה), נסיון קודם בתחום (משמעותי ביותר), המלצות, קשרים וכו'

- אלה הדברים הבאמת חשובים.

כן מסתכלים בהחלט הרבה פעמים על המוסד האקדמי שבו למדת (למרות שלא מודים בכך - וגם כאן זה מאוד תלוי במראיין)

אבל בית הספר התיכון? מקסימום יעלה חיוך על שפתי המראיין שלך אם יש לו זיקה אישית לבית הספר, אבל לא מעבר לזה.

פורסם
  • מחבר

במה בדיוק השם של בית הספר שבו למדת השפיע פעם על המשך העתיד שלך בכל מיני עבודות?

פורסם

קראת את מה שכתבתי?

השם של בית הספר לא השפיע בשום דבר.

פורסם
  • מחבר

ני מניח שפעם הייתה לשם של בית הספר השפעה רבה יותר מהיום,

הנה רשמת את זה

פורסם

נסה לא להתמקד במילה או משפט בודד, אלא לקרוא את כל הטקסט ולהבין את התמונה המלאה.

לא רק במה שכתבתי, אלא באופן כללי בחיים.

פורסם
  • מחבר

רגע בעבודות שהן עבודות כאלה אחרי צבא כמו בית קפה,בית מלון וכו' יותר יקפידו להסתכל על השם של הבית ספר?

פורסם

למה שלמישהו יהיה אכפת?

פורסם
  • מחבר

זה מה שאני מנסה להבין בדיוק למה חבר שלי חושב ככה...

פורסם

אם למישהו אכפת ממשהו שהוא לא תואר זה תעודת בגרות (וכמובן התרשמות אישית)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים