עבור לתוכן

הגודל באמת קובע ? - המלצה למסך איכותי משרדי לא מגבלת תקציב

Featured Replies

פורסם

כמו שבטלוויזיות יש גודל אופטימלי לפי המרחק בו אתה יושב אני מניח שגם במסכים יש נוסחא שכזו.

כיום אני עובד במסך 21 CRT ואני מעוניין לשדרג. רוב הזמן אני משתמש בו כמסך מחשב משרדי (גלישה ואופיס).

מכיוון שאני עובד המון שעות ביום מול המחשב חשובה לי מאד נושא האיכות (גם אם זה עולה יותר).

מה הגודל "הנכון" למסך שאני צריך לעבודה.

אשמח להמלצה על הגודל המתאים וכן אשמח באם תוכלו להמליץ על דגמים ספציפיים.

תודה,

ארז

פורסם

אין גודל "נכון". זה תלוי במרחק הישיבה מול המסך, בסוג העבודות שאתה עושה, וכן בהעדפותיך האישיות.

באיזו רזולוציה אתה מפעיל את מסך ה-21" שלך?

אם ברצונך בהמלצות, תערוך בבקשה את הודעתך ותכניס את התקציב לכותרת.

פורסם

הגודל כן קובע... בתור משתמש שעבר מCRT 17 ל LCD 27

ההמלצה שלי היא שתעבור לLCD 22 איכותי כגון DELL 2209WA

פורסם

אם אתה מדבר מבחינת נוחות, אני חושב שכל מעבר ל-LCD לעבודה משרדית יעשה פלאים לנוחות העיניים שלך מול CRT, זו לפחות ההתנסות שלי, הגודל הוא עניין אישי מאד ואני לא חושב שיש גודל שהוא "נכון" תמיד...

פורסם

מבחינת גודל, מכיוון שעד עכשיו היה לך 21" CRT אז אולי תרצה מסך שלא יהיה קטן יותר ממנו.

22" הם רחבים והגובה יהיה קטן ממה שיש לך עם ה21", ולכן אולי 24" יפצה על זה.

אבל מבחינת רזולוציה, אם אתה רגיל לעבוד עם ה21" ברזולוציה בינונית (1280x1024 או 1024x768) אז אולי דווקא 22" עם רזולוציה של 1680X1050 יתאים לך יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות ומספר הבהרות :yelclap:

המרחק מן המסך הוא סטנדרטי לאנשים שעובדים מול מחשב - משהוא כמו 60-80 ס"מ .

אין לי מגבלת תקציב , אני מחפש משהוא איכותי - במיוחד בנושא עייפות העיניים והארגונומטריה - ושאשתמש בו מספר שנים רבות.

פורסם

לא ענית על שאלת הרזולוציה...

פורסם
  • מחבר

היום אני עובד ברזולוציה 1024x768

אך אינני יודע האם זו הרזולוציה האופטימלית לשימושים המשרדיים שלי.

אשמח לשמוע את דעתכם + המלצה על דגמים ספציפיים

פורסם

לעבוד על מסך 21" ב-1024X768 זה בערך כמו לקנות חליפה של וורסצ'ה כדי ללכת איתה למכולת לקנות ביצים... :-\

אפילו מסך 19" ב-1280X1024 יהיה שדרוג בשבילך. מצד שני, אתה כנראה רגיל כל-כך לטקסט ענק וסמלים ענקיים שבכל מסך שתקנה הכל ייראה לך קטן ואולי תתפתה להוריד רזולוציה למשהו זוועתי כמ 1024X768. ממליץ לך בחום שלא לעשות זאת.

קשה לי להמליץ לך על משהו ספציפי.

יש קצת מסכים איכותיים גם ב-19", גם ב-20", גם ב-22", גם ב-24" ומעלה. השאלה היא למה נוטה ליבך. שים לב שמסכי 19" הם ביחס 5:4, 20: הם ב-4:3, ובגדלים 22" ומעלה יש רק מסכים רחבים.

פורסם
  • מחבר

העליתי כעת רזולוציה ל 1280X1024 והעולם באמת נהיה קטן ..

באיזו רזולוציה בד"כ עובדים ביישומים משרדיים?

נטיית הלב שלי היא ללכת על 22" או 24" ואשמח להמלצה על 2 דגמים איכותיים מכל גודל ליישומים משרדיים.

האם מתרגלים מהר למסך רחב ? (ולמה יש רק! מסך רחב - האם זהו רמז שגדלים אלו מיועדים בעיקר ליישומי וידאו ולא מישרדיים).

פורסם

מסכים רחבים זה הצורה הטבעית לאדם, זה פשוט לקח זמן עד שזה נכנס.

העיניים שלנו ממוקמות בשורה רוחבית ולכן יש לנו ראיה רוחבית רחבה יותר מראיה אופקית.

באופן טבעי טווח הראיה הרוחבי גם מאפשר התמקדות ביותר שטח ללא תזוזת ראש.

לא פלא כמובן שגם סרטים עושים ומציגים בפורמט רחב, או ששפות נכתבות לרוחב (רובם המוחלט בכל מקרה).

פורסם

האינטרנט כולו נכתב לגובה.הוא עושה עבודה משרדית. וגם מסמכים עדיין נכתבים לגובה. בעצם אפילו יש טעם אם הבחור עובד הרבה עם WORD לקנות מסך עם PIVOT. גם לתכנות לדוג' עדיף ביותר 4:3.

וכל הדיבורים על ראיה לרוחב וכו הן בולשיט. אתה יכול לראות את כל גובהה המסך גם אם הוא 4:3 24'' ואתה יושב קרוב.

ולבחור שמחפש מסך אתה פסיכי! 1024.768? יש לי CRT ''21 במשרד ואני עובד ב 1600X1200 (עם DPI 120)

פורסם

האינטרנט כולו נכתב לגובה.הוא עושה עבודה משרדית. וגם מסמכים עדיין נכתבים לגובה. בעצם אפילו יש טעם אם הבחור עובד הרבה עם WORD לקנות מסך עם PIVOT. גם לתכנות לדוג' עדיף ביותר 4:3.

וכל הדיבורים על ראיה לרוחב וכו הן בולשיט. אתה יכול לראות את כל גובהה המסך גם אם הוא 4:3 24'' ואתה יושב קרוב.

אז אם יכתבו תוכנות משולשות מסכים צריכים להיות משולשים ?

כדי להבין כמה אתה סתום (סליחה על הביטוי) נסה לדמיין את ההבדל בין צפיה בסרט בקולנוע במסך הרחב שנהוג לבין מסך זהה שיסובב 90 מעלות.

וודאי שמסכים רחבים הם דבר ברור וטבעי כי זה הטבע של מערכת הראיה שלנו.

יש לנו שני עיניים אחת בצד ימין ואחד בצד שמאל.

עין שמאל רואה מרחב שעין ימין לא רואה, ולהיפך. ואז נוצרת ראיה רוחבית!

אם העיניים היו ממוקמות אחת מעל השניה אז היתה נוצרת מערכת ראיה אופקית!

אז נכון שיש הרבה ישומים שלא בנויים בצורה רחבה מכל מיני סיבות שלא ניכנס אליהם.... כמו עשרות שנים של מסכים מרובעים ופורמט נפוץ של דפים A4 וכל שאר ירקות אבולוציוניות.

כל זה לא משנה כלום לעובדה שמערכת הראיה היא רוחבית, ולכן זה רק טבעי שמסכים יהיו רחבים.

ואם יש ישום שלא משתמש בכל השטח (אוי לא SKYPE לא תופס לי את כל השטח, מה אני יעשה...) אז פשוט ישאר יותר לשאר החלונות.

WELCOME TO SWEDEN

ולמקרה שאתה עדיין בסרטים מההסבר שלי על מערכת הראיה ואיך היא קשורה למסכים רחבים, זאת התשובה האולטימטיבית לשאלה שנשאלה:

האם מתרגלים מהר למסך רחב ? (ולמה יש רק! מסך רחב - האם זהו רמז שגדלים אלו מיועדים בעיקר ליישומי וידאו ולא מישרדיים).

פורסם

העליתי כעת רזולוציה ל 1280X1024 והעולם באמת נהיה קטן ..

באיזו רזולוציה בד"כ עובדים ביישומים משרדיים?

הנקודה היא לא במה עובדים "בדרך-כלל". אין "בדרך כלל", זה משתנה מאדם לאדם. לרוב אנשים פשוט עובדים עם מה שהתרגלו אליו בלי לחשוב יותר מידי אם זה טוב או רע.

הנקודה שלי הייתה שלעבוד ברזולוציה כל-כך נמוכה (באופן יחסי) במסך כל-כך גדול זה בזבוז משווע. בערך כמו להדפיס מכתב בכתב 18 במקום 12.

יש לי CRT של 17" שאני עובד עליו ב-1152X864, ואחד של 19" שרץ ב-1280X960 (שהיא, אגב רזולוציה יותר מתאימה מ-1280X1024 למימדי המסך).

מסכים רחבים זה הצורה הטבעית לאדם, זה פשוט לקח זמן עד שזה נכנס.

העיניים שלנו ממוקמות בשורה רוחבית ולכן יש לנו ראיה רוחבית רחבה יותר מראיה אופקית.

באופן טבעי טווח הראיה הרוחבי גם מאפשר התמקדות ביותר שטח ללא תזוזת ראש.

לא פלא כמובן שגם סרטים עושים ומציגים בפורמט רחב, או ששפות נכתבות לרוחב (רובם המוחלט בכל מקרה).

בולשיט, בולשיט ועוד בולשיט.

לעבודה שדורשת התמקדות בפרטים (כגון קריאה או ציור), העיניים לא מסוגלות להתמקד בשטח רחב. לכן מדפיסים עיתונים בעמודות.

הראייה הרוחבית נועדה לדברים אחרים. בסרטים, למשל, כמו שציינת, יש בכך יתרון ממשי, שכן המידע של הראייה הצדדית נקלט בצורה פאסיבית ע"י אזורים שונים לגמרי במוח.

אנחנו לא מדברים על מסכים רחבים לעומת ארוכים. גם 4:3 הוא רחב. השאלה היא כמה בדיוק מסך צריך להיות רחב, וכל מי שטוען שיחסי הגובה:רוחב של המסכים הרחבים נבחרו איכשהו בגלל התאמה אופטימלית לראייה האנושית פשוט מוצץ דברים מהאצבע.

למרבית סוגי העבודה המעשית, השטח האנכי הוא דווקא זה שמגביל. תחשוב שנייה - כמה אתה מוצא את עצמך גולל לאורך במסמכים/אתרים וכמה אתה מוצא את עצמך גולל לרוחב?

הסיבה שהעולם עובר יותר ויותר למסכים יותר ויותר רחבים היא אחת ויחידה: כסף. ככל שמסך יותר רחב (רחוק מריבוע) באורך אלכסון נתון, השטח הכולל שלו קטן יותר, וכך אפשר להכין יותר מסכים מאותה חתיכה של חומר גלם.

מצד שני:

בגדלים של 22" ומעלה, מסך 4:3 סטנדרטי יהיה כבר גבוה מידי. באופן שבו ישיבה מול מסך כזה במרחק ישיבה טיפוסי תדרוש תזוזות תכופות של העיניים והצוואר מעלה/מטה, וזה כבר פשוט לא נוח ומעייף. לכן, אפשר לראות הגיון במעבר למסכים רחבים בקטגוריה זו. 22" רחב הוא בערך בגובה של 19", 24" רחב בגובה של 21".

פורסם

אם אתה מסכים איתי שסרטים במסך רחב יותר מתאימים לדרך שבא אנחנו רואים אז אתה כבר חצי דרך להסכים איתי על כל מה שאמרתי.

אתה גם תסכים איתי שאם רוצים להגדיל את שטח הצפיה באופן שימלא את שדה הראיה שלנו שלנו אז צריך להגדיל את המרחב ולא את הגובה.

כבר שני סיבות מעולות למה מסכים רחבים יותר טבעיים למערכת הראיה שלנו.

עכשיו בוא נחבר את זה למציאות שלנו היום ולהיסטוריה.

המסכי CRT הראשונים שיוצרו היו מרובעים כי זה היה יותר פשוט להנדס ולייצר בטכנולוגיה של אז. סביר להניח שגם אם לא היה יותר יקר לייצר רחב, לא יכלו להוציא אותה רמת דיוק (אם בכלל) במסך רחב.

במשך תקופה ארוכה זה היה המצב, והמון סטנדרטים וציוד נבנו על זה ונהיו תלויים בזה.

כשכל המערכות עובדות באותה שיטה בשביל אותו פורמט קיים ומושרש, אפילו שיש אפשרות לשנות זה יקח המון המון זמן.

מה שיפה בסיפור זה שבתחום הקולנוע דווקא הסריטו בפורמט רחב כמעט מההתחלה, הרבה לפני תקופת הטלוויזיה.

שם כמובן הטכנולוגיה היתה מתאימה לזה מההתחלה, פילם אפשר לייצר בכל צורה בקלות ולהקרין אור מאחורה אין דבר פשוט מזה.

מחשבים אפשר לומר הושפעו גם מהטכנולוגיה המקורית שהיתה זמינה וגם מהעובדה שהמטרה המקורית היתה להציג בעיקר טקטס.

אני לא רוצה להיכנס למקורות של השפה והכתיבה ומשפטים וצורה ונייר וגילגול ומגילות וכל מה שקשור לזה.

מה שחשוב זה שהישומי מחשב הושפעו המון גם מזה, ועדיין כשעובדים על משהו שצריך לצאת להדפסה, לרוב זה פורמט אופקי ולא רוחבי.

ולסיום העובדות:

מערכת הראיה שלנו היא רוחבית (שדה ראיה).

לעיניים שלנו יותר קל (ופחות מעייף) לזוז לצדדים.

העיניים שלנו מכסות יותר שטח לרוחב, ובפחות מאמץ.

הצורה הטבעית למסך תצוגה שתפקידו להציג מגוון של דברים למטרות שונות, ולספק שטח עבודה אופטימלי לעיניים היא.... רחבה!

ומטרתה: לספק שטח צפיה אופטימלי לעיניים שלנו, ולכל התכנים ושימושים שקיימים כיום.

לטלוויזיה ולמחשב ביתי רב שימושי זאת הצורה היעילה ביותר, ומקורה במיקום העיניים שלנו וכל מה שנבע והתפתח מזה.

וזאת הסיבה שמסכים רחבים משתלטים על העולם.

והתייחסות קטנה לשימוש מאונך במסך רחב, זה מצב שלא מספק שטח עבודה אופטימלי למערכת הראיה שלנו, זה מצב סינטטי שנובע מאילוצים קיימים של עיצוב.

וגם אם יש במצב כזה נוחות יחסית היא אינה טבעית לעיניים כמו שהיא טבעית או נוחה לצורת ותוכן היישום עצמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים