עבור לתוכן

בעיית חום עם ספק מעפן TR2 430W.

Featured Replies

פורסם

הכותרת כבר אמרה הכל על הספק אבל כל מקרה רוצה לפרט קצת.

בזמן האחרון מערכת מחשב הראשונה שלי (ראה במפרט) התחילה לעשות רעש מעצבן. חשבתי בהתחלה בגלל שקיץ עכשיו ואני עם מעבד פרסקוט עם קירור סטוק אז הטמפ עלתה וזה רעש מעצבן של המאוורר מעבד.

אך זאת לא הסיבה היחידה.. כמה פרטים.

טמפ' המעבד בIDLE מגיע בערך ל 55 מעלות.. מאמץ 63. גוף קירור נקי ומשחה חדשה. (הכל עשוי כמו שצריך מתעסק עם זה הרבה זמן).

טמפ' כ.מסך בIDLE 50 בערך ובמאמץ מגיע עד 60 (פרופילים לקירור כ.מסך שונו לקירור יותר אפקטיבי). אחרת הוא מגיע ל80 מעלות במאמץ.

טמפ' הדיסק הקשיח ששאלתי פה בפורום כבר וכנראה שהיא לא נכונה נאה בין 56-62 מעלות שזה לא כל כך הגיוני כי הוא לא כל כך חם.. הוא גם מאוורר ע"י מאוורר ישר עליו וזה לא עוזר לכן אני חושב שהסנסור דפוק. (הייתה כתבה שהייתה סדרה כמו שלי עם סנסורים שהראו ב10-20 מעלות יותר ממה שיש).

עכשיו לבעיה העיקרית שמתי לב בנגיע במארז שהספק חם מאוד.. כאילו ממש ממש חם.. וזה באזור של הספק. ככל הנראה המחשב עכשיו לא לידי והראה אותו רק בעוד כמה ימים גם המאווררים של הספק בטח עושים את הרעש העיקרי...

כמובן הוא גם מוציא אוויר ממש חם, אני יודע שיש עליו סנסור טמפ' על אחד מגופי הקירור.. השאלה האם ניתן לבדוק את הטמפ' ע"י איזה תוכנה עם קיים סנסור?

למרות שלא נראה לי כי שום דבר ממנו לא מתחבר לMB. אז בעקרון זאת שאלה רטוריד.

שאלה יותר חשובה אם איזה תוכנה כדאי לבדוק את העומס שיש על הספק (אני יודע שהם לא ממש מדוייקות אבל לפחות אני רוצה לדעת בערך.).

אני זוכר מחישובים קודמים שהמערכת הזאת לא אמורה לצרוך יותר מ230-40W בPEAK LOAD.. לכן ספק הזה TR2 430 כמה שהוא חלש ונותן רק מקסימום 350W אמור להספיק.. כי המערכת ברוב עובדת על IDLE או גלישה באינטרנט לא משהו שדורג ביצועים..

עוד שאלה על הדרך איך אפשר לקרר יותר את המארז.. המארז MIDI קאקי ג'נרי עם מאוורר אחד 80MM מכניס מקדימה 92MM נראה לי AC מוציא מאחורה.

ועוד שני מאווררים על הספק שמוציאים אוויר. יש סידור קבלים ככל ההתאפשר שם... איזה פתרונות אתם יכולים להציע לי?

נ.ב להשקיע על המערכת הזאת אני לא מתכוון.

פורסם

אתה צריך להפוך את הספק שהמאוור שלו יהיה כלפי מעלה

זאת הבעיה שהרסה לי את הספק הטוב באוור בעיית החום אני חושב , ועכשיו אני מתכנן לעשות חור בגב המארז והפעם המאוור של הספק יהיה כלפי מעלה ולא למטה וכך יהיה פחות חום למארז ולספק

רוב האנשים חושבים שזאת לא בעיה אם המאוור למטה או למעלה אבל אני חשבתי על זה קצת והמאוור חייב להיות למעלה

היתרונות

1. הספק יקחב אוויר יותר קר מבחוץ מאשר מהאוור החם שנוצר בתוך המארז

2. אם גב הספק למעלה יהיה מאוד קרוב לגב המארז ( בשניהם אין חורים ) וכך החום מצטבר בין שתי הדפנות של המארז והספק

ואם לא יהיה המצב כזה הספק יפלוט חום ויחמם את גב המארז -זה יחמם את המארז - והמארז יחמם את האוויר שבתוך המארז - המאוור של הספק יקח אוויר מאוד חם מהספק - הוא לא מתקרר אלא מתחמם יותר - וכך זה כל חצי שעה זה מחמם ומתחמם ומתחמם יותר

פורסם
  • מחבר

אמ... זה בלתי אפשרי... יש לי בספק 2 מאווררים.... אחד מכניס אוויר השני מוציא.

פורסם

אמ... זה בלתי אפשרי... יש לי בספק 2 מאווררים.... אחד מכניס אוויר השני מוציא.

המכניס זה הגדול ששואב אוויר ם מתוך המארז

מה שאני מציע לך שתעשה חור בגב המארז ותהפוך את הספק שישאב אוויר קר מבחוץ

ואם זה מארז ג'נרי בטח החלון השמאלי סגור בלי חורים או רשת , וגם כדאי מאוד שתעשה כמה חורים על יד הספק

פורסם
  • מחבר

אני חוזר זה ספק TR2

יש לו 2 מאווררים 80MM.. וזה נראה ככה:

coolingSys.jpg

פורסם

אני חוזר זה ספק TR2

יש לו 2 מאווררים 80MM.. וזה נראה ככה:

coolingSys.jpg

בכל זאת אני מאמין אם תעשה כמה חורים במקדחה ותסדר את זה כמו רשת בגב המארז ( ובשד שמאלי אם אין לך רשת על יד הספק ) זה יוריד לך הרבה מעלות

פורסם

אתה ממש לא צריך 400 ואט

תקנה ספק של חברה מוכרת ב150 שקל הספק 300W יהיה מעל ומעבר בישבילך.

פורסם

חורים בגג המארז תמיד זה יעזור וטוב

בכל מקרה אשמח אם תיתן פה תמונה בערך איך שהמארז שלך נראה מאחורה או דומה לו .

תוכל גם לפתוח מאחורה יציאות PCI בשביל איורור ולסגור אותם ברשת [אני אישית לא סוגר ברשת ומצב האבק לא קריטי].

אוויר חם שהוא מוציא זה יעודו :) זה אומר שהעסק חם בפנים במובן השלילי כמובן .

בקשר לחשוב צריכת המתח תתרכז באיזה מעבד/כרטיס מסך יש לך השאר לוקחים מתח מאוד בסיסי [דיסק קשיח/כרטיסי הרחבה PCI וכו' ].

*&שמתי לב שיש לך את המפרט בצד

זה שמעלי נתן לך את התשובה :P

פורסם
  • מחבר

קניתי את הספק לפני כמה חודשים כששדרגתי כ.מסך במערכת 1 ל3850HD... ולקחתי אותו לא בתור 430W אלה כ350W כי הוא באמת 350W.

השאלה היא איזה תוכנה יכולה לתת לי מידע לפחות מקורב על פעילות של PSU... מתחים זרם הספק וכו'... כי זה כן אפשרי עד כמה שאני יודע אבל זה לא מדוייק.

מד מתח אני לא יודע עד כמה יעזור לי ואיך אני בדיוק יכול לבדוק בכמה הספק אני משתמש...

אגב עוד שאלה לגבי המסילה 12V- אמורה לקפוץ??? היא קופצת מידי פעם בין -5V ל-8V ומגיע לפעמים עד לאפס...

ראו תמונה מSF.

[br]פורסם בתאריך: 12.07.2009 בשעה 14:59:41

חורים בגג המארז תמיד זה יעזור וטוב

בכל מקרה אשמח אם תיתן פה תמונה בערך איך שהמארז שלך נראה מאחורה או דומה לו .

תוכל גם לפתוח מאחורה יציאות PCI בשביל איורור ולסגור אותם ברשת [אני אישית לא סוגר ברשת ומצב האבק לא קריטי].

אוויר חם שהוא מוציא זה יעודו :) זה אומר שהעסק חם בפנים במובן השלילי כמובן .

בקשר לחשוב צריכת המתח תתרכז באיזה מעבד/כרטיס מסך יש לך השאר לוקחים מתח מאוד בסיסי [דיסק קשיח/כרטיסי הרחבה PCI וכו' ].

*&שמתי לב שיש לך את המפרט בצד

זה שמעלי נתן לך את התשובה :P

שוב זאת לא שאלה של איזה ספק אני צריך כי קניתי אותו לפני כמה חודשים.. אין לי אותו חצי שנה נראה לי אפילו... הבעיה שהוא מוציא אוויר חם מאוד יותר ממה שהוא הוציא אי פעם וגם הוא נהיה בעצמו חם יותר מידי... לפתוח את המארז של הספק או לשנות אותו אני לא רוצה כי תכלס יש לי אחריות לעוד שנתיים וחצי.. חבל...

[attachment deleted by admin]

פורסם

אנחנו לא התכוונו לפתוח את המארז של הספק

אלא המארז עצמו

פורסם
  • מחבר

אמ... זה אמור לעזור???? לדעתי לא כי המארז מעפן וגם ככה צמוד לספק.

עד כמה שזכור לי מהספק אין יציאות אוויר מלמעלה ולדעתי זה לא כל כך יעזור לו.

בכל מקרה ברגע שהגיע הביתה אני יתן כמה צילומים של המארז עם הספק שתבינו על מה מדובר.

פורסם

אמ... זה אמור לעזור???? לדעתי לא כי המארז מעפן וגם ככה צמוד לספק.

עד כמה שזכור לי מהספק אין יציאות אוויר מלמעלה ולדעתי זה לא כל כך יעזור לו.

בכל מקרה ברגע שהגיע הביתה אני יתן כמה צילומים של המארז עם הספק שתבינו על מה מדובר.

זה אמור לעזור הרבההה

גם לי יש ספק ג'נרי וזה גרם לספק שלי להשרף ( היה חם נורא והמארז גם ) ,ועכשיו הזמנתי ספק אחר

אבל אני בטוח שלפני שאני מרכיב אותו יעשה הרבה חורים בחלון השמאלי על יד הספק וגם על גב המארז כדי שלא יצטבר חום והמארז לא יהיה כמו חממה לספק

פורסם

אני חושב שהבעיה היא שאנחנו לא יודעים מהי הניצולת בפועל של הTR2 430W. לי יש ספק כזה במארז ג'נרי, שמחזיק P D 2.8GHZ בOC ל3.23GHZ + 2X1GB DDR2 800MHZ + 2600PRO קשיח אחד, לוח 945GC וצורב. ואצלי אין בעית התחממות.

אני מאמין שאצלך הוא פשוט מתאמץ יותר.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהבעיה היא שאנחנו לא יודעים מהי הניצולת בפועל של הTR2 430W. לי יש ספק כזה במארז ג'נרי, שמחזיק P D 2.8GHZ בOC ל3.23GHZ + 2X1GB DDR2 800MHZ + 2600PRO קשיח אחד, לוח 945GC וצורב. ואצלי אין בעית התחממות.

אני מאמין שאצלך הוא פשוט מתאמץ יותר.

אוקיי תראה עשיתי עכשיו חישוב ב http://extreme.outervision.com/PSUEngine.. למרות שהוא מראה בדרך כלל יותר ממה שצריכים עם 100%TDP OC כמו שכתבת ו SYSTEM LOAD PEAK 100% וזה נותן לי 290W בPEAK LOAD. (ללא היתיישנות הקבלים).

עכשיו כשאני עושה למערכת שלי חישוב:

CPU: 2.8 ghz P 4 511 1M cache

GPU: SAPHHIRE 3850HD 256MB PCI-E

MEM: 2X1 667 1Gb OCZ

HD: WD 160GB 8MB 7200RPM

MB: GIGABYTE 8I945PL

PSU: 430W TR2

וצורב אחד..

קיצר אצלי באותו מחשבון יוצא 260W... עם אותם הפרטים של 100% בהכל...כלומר המערכת שלי צריכה לצרוך פחות בעקרון.

YZ101 יש איזה תוכנה נורמאלית שיכולה להראות את הנצילות בפועל? OCCT או PRIME 95 הולך?...

נ.ב על הדרך איך ה AC A7P כשהמעבד בOC עדיין שקט? ואיך הטמפ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי ראיתי את המארז סוף סוף :-)...

מבדיקה שיטחית הרעש נעשה ע"י מאוורר המעבד.

סידרתי כבלים מהתחלה בצורה יותר יעילה.. ובדקתי אותו עם PRIME 95 לא היו בעיות ועבר עם 0 התראות ו0 שגיאות.

בעיה שבבדיקה הדיסק קשיח הגיע ל 76 מעלות שזה קצת לא הגיוני כי יש עליו מאוורר וזרימת האוויר בא משני הצדדים (למעלה ולמטה).

והCPU לא עבר את ה 57 מעלות במאמץ מלא. והמאוורר שלו (סטוק) היה על 28000RMP לפי SPEEDFAN שלדעתי זה 2800RMP. ועשה רעש נוראי.

ונתתי בדיקה קטנה עם OCCT סתם כמה דקות אחרי שהוא כבר היה עמוס כמה שעות טובות ע"י PRIME.

קיצר היינה תמונות מהדו"ח. אגב לדעתי החום שהיה מצד לוח אם זה כנראה בגלל חום של מעבד שמועבר דרך הלוח אם למארז ולא בגלל ספק. כי האזור יותר חם בדפנות הוא באזור מעבד ולא הספק.

הRIPPLE המקסימלי היה 4.71% שזה פחות או יותר נורמאלי עד כמה שידוע לי אם הוא לא עובר את ה 5% זה טוב לא?

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים