עבור לתוכן

האם טעינה עם מתאם לשקע ישראלי גרועה יותר?‬

Featured Replies

פורסם

אהלן

כפי שציינתי בדיונים קודמים-רכשתי מחשב מארה"ב, והוא אמור להגיע אליי החודש (asus eee 1005ha)

מבירורים שעשיתי, ניתן (טכנית) להטעין אותו בארץ עם מתאם שקע אמריקאי לישראלי, כמו זה בתמונה הבאה:

http://www.fre.co.il/upload/3a9afc.jpg

השאלה היא האם זה ישנה משהו מבחינת זמן הטעינה או איכות הטעינה, ובמידה וזה קריטי ועלול להסב נזק כלשהו (או שזה סתם גרוע יותר), מהו הפתרון המומלץ?

תודה מראש :)

פורסם

אותם זמני טעינה פחות או יותר.. לא יגרם שום נזק (המטען מתוכנן לעבוד על 230 / 110 V).

פורסם

אותם זמני טעינה פחות או יותר.. לא יגרם שום נזק (המטען מתוכנן לעבוד על 230 / 110 V).

מחזק, אני כבר כמה חודשים טובים טוען באמצעות מתאם כזה את ה דל E6400 שלי והכל סבבה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, הסרתם דאגה מליבי :)

כפי שאמרתי-כשהמחשב יגיע אליי, אכתוב עליו ביקורת נחמדה ואפרסמה כאן :)

פורסם

קודם כל תבדוק שהמטען של המחשב asus eee 1005ha יכול לעבוד ב 230V

כי המתאם שהבאתה הוא רק מתאם כלומר זה ממיר רק את צורת החיבור ולא את המתח(בארץ 230/220 בארה"ב 110)

פורסם

פורסם
  • מחבר

קודם כל תבדוק שהמטען של המחשב asus eee 1005ha יכול לעבוד ב 230V

כי המתאם שהבאתה הוא רק מתאם כלומר זה ממיר רק את צורת החיבור ולא את המתח(בארץ 230/220 בארה"ב 110)

ביררתי את זה בפורום הרשמי של אסוס EEE, ואישרו לי שהוא מתאים למתח בישראל ובעולם בכלל :)

פורסם

ניתן להשתמש במתאם כזה, אבל לא מדובר בפתרון בטיחותי במיוחד- בד"כ איכות המתאמים האלו מאוד נמוכה.

ל-ASUS Eee 36W Adapter ניתן לרכוש כבל שני פינים שמתאים לישראל - לא מדובר בכבל יקר במיוחד.

פורסם
  • מחבר

ניתן להשתמש במתאם כזה, אבל לא מדובר בפתרון בטיחותי במיוחד- בד"כ איכות המתאמים האלו מאוד נמוכה.

ל-ASUS Eee 36W Adapter ניתן לרכוש כבל שני פינים שמתאים לישראל - לא מדובר בכבל יקר במיוחד.

הבנתי

היכן ניתן לרכוש כזה בארץ? (אני כבר לא אסבך את זה שקנה לי את המחשב, הוא ממילא עשה לי חתיכת טובה, לא אתחיל לטרטר אותו בכל מיני חנויות)

ועוד משהו-למה זה לא בטיחותי, ומה בעצם יכול לקרות?

פורסם

הבנתי

היכן ניתן לרכוש כזה בארץ? (אני כבר לא אסבך את זה שקנה לי את המחשב, הוא ממילא עשה לי חתיכת טובה, לא אתחיל לטרטר אותו בכל מיני חנויות)

ועוד משהו-למה זה לא בטיחותי, ומה בעצם יכול לקרות?

בדר"כ האחיזה שלהם בפינים האמריקאים די רופפת, יש לי אחד בדיוק כמו שהבאת בתמונה, די רופף.

עדיף לרכוש כבל כפי ש SO הציע.

זה באמת כמה לא יקר בהרבה :]

פורסם
  • מחבר

בדר"כ האחיזה שלהם בפינים האמריקאים די רופפת, יש לי אחד בדיוק כמו שהבאת בתמונה, די רופף.

עדיף לרכוש כבל כפי ש SO הציע.

זה באמת כמה לא יקר בהרבה :]

תודה :)

איך קוראים לזה בדיוק ומה אני אמור לחפש?

למרות שנראה לי שאני פשוט אבוא עם המטען (כשהמחשב יגיע) ואשאל אם יש כזה בחנות חשמל כלשהי שאבקר בה

פורסם

במקרה הגרוע ביותר? שריפה כתוצאה מכשל במתאם.

לפני כמה חודשים התפרסמה מודעה של מכון התקנים ,או הת"מת,בגנות המתאמים האלו, אבל לא הצלחתי למצוא אותה.

2. אם אני לא טועה, למטען מתחבר כבל עם שני גידים:

http://www.camera4less.co.il/product.asp?f=1948

פורסם

הרבה שנים אני עם מתאם כזה פשוט ואפעם לא היתה בעיה.

פורסם

ככל הנראה (99%) לא תהיה שום בעיה. אבל למה להסתובב עם המתאם המעפאן הזה שכל שניה נופל, אם אפשר ב-12 שקל לקנות כבל נורמלי כמו זה שבקישור?

פורסם
  • מחבר

אין בעיה, אני ארכוש כבל כזה

תודה רבה על העצות! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים