עבור לתוכן

תואר במדעי המחשב: או"פ VS חיפה. (VS טכניון)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ומה בדבר תפקידים במודעין?

• תגובות 129
  • צפיות 13.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ומה בדבר תפקידים במודעין?

שוב הוא הסביר

במסגרת הלימודים האקדמאיים אתה תלמד דברים שיעזרו לך אולי במיונים(שים לב יעזרו, לא תמיד מספיק לדעת)

אבל לא תקבל שום הנחות

ואלו דברים שמלכתחילה לא דורשים תואר

פורסם

היתרון היחידי שיש לעתודה היא שאם אתה מוכר כעתודאי, אתה מתחיל את הצבא כקצין (קמ"א) ואם תצא לקורס קצינים, תקבל ישר דרגת סגן

פורסם

מי שעושה עתודה, ובסופה יוצא בדיוק עם אותו התואר מקבל תפקיד הולם לתואר שלו, לא כך?

לכן גם מי שמקבל דח"ש יתיחסו אליו כמי שסיים עתודה, אבל בשלב מוקדם יותר.

עריכה: בויקיפדיה ראיתי שהם לא נחשבים לחיילים רגילים, לכן סביר שהם לא יעברו את המיונים הרגילים.

אתה באמת מזלזל ביכולת של צה"ל להיות לא הגיוני, לדפוק ולהתעלם מרצון של אנשים.

לא משנה איזה תואר יהיה לך, אם באותו גיוס יצטרכו הרבה אנשים לשיריון (סתם דוגמא), אתה תלך לשיריון

פורסם

ואלו דברים שמלכתחילה לא דורשים תואר

זה לא מדויק. יש מסלולים במודיעין שמיועדים לאנשים "מיוחדים" - כאלה שכבר יש להם תואר, כאלה שהיו דבוקים למחשב מילדות ובגיל 5 כבר כתבו מערכות הפעלה וכו'. התואר פותח את הדלת למסלולים כאלה. כמובן, התואר הוא לא הקריטריון היחיד (יכול להיות שיש לך תואר אבל אתה סתום, ואז כנראה לא תתקבל).

היתרון היחידי שיש לעתודה היא שאם אתה מוכר כעתודאי, אתה מתחיל את הצבא כקצין (קמ"א) ואם תצא לקורס קצינים, תקבל ישר דרגת סגן

ושלעתודאים מובטח שהם ישרתו במשהו שקשור למה שהם למדו (לפחות בתאוריה). למיטב זכרוני, בחוזה של עתודה כתוב שאם אתה לא משרת בתפקיד שקשור למה שלמדת, אמורים לפטור אותך מהקבע.

לא משנה איזה תואר יהיה לך, אם באותו גיוס יצטרכו הרבה אנשים לשיריון (סתם דוגמא), אתה תלך לשיריון

שטויות. אם מודיעין, תלפיות, טיס או כל מסלול שיש לו עדיפות על פני שאר המסלולים בצה"ל מחליטים שהם רוצים אותך (ואתה מסכים, כמובן) אתה לא תגיע לשריון, לא משנה כמה צריך אותך שם.

פורסם
  • מחבר

^^^ :)

זה מעט מעודד, הייתי בטוח שצה"ל ידע לנצל לטובתו מחזיקי תואר ראשון, לא יכול להיות שהוא "יזרוק לפח" אנשים שבחברת הייטק היו מרוויחים הרבה יותר, והוא יכול לנצל אותם כמעט בחינם.

פורסם

למיטב זכרוני' date=' בחוזה של עתודה כתוב שאם אתה לא משרת בתפקיד שקשור למה שלמדת, אמורים לפטור אותך מהקבע.

[/quote']

תסכים איתי שסדיר של 3 שנים בתור כלומניק, זהו למעשה בזבוז של התואר, שכן גם ככל הנראה תשכח חלק לא מבוטל מהחומר,

ולכן כל התואר שלך הוא כבר לא כל כך רלוונטי באזרחות בעת השחרור [3 שנים אחרי = ללא ניסיון רלוונטי, שזה המון].

פורסם

לא אמרתי אחרת. אבל תסכים איתי שהמקרים שעתודאי לא משרת בתפקיד שקשור לתואר שלו הם מעטים?

פורסם

לא מסכים.

אחוז נמוך מן העתודאים הינם משרתים בתפקיד פרופר להשכלתם

[בד"כ אלו פיזיקאים-כימאים-מהנדסי חומרים אני בטוח שIG יוכל לספק דוגמאות לכך, לא כולל אותו]

זה שאפשר לזרוק עתודדאים לתפקידים בכאילו בתחום זה משהו אחר, זה לא באמת מספק ניסיון לאזרחות לאחר השירות,

כך שלמעשה זוהי עבודה בעיניים.

פורסם
  • מחבר

במקרה הכי גרוע, בו לא אעסוק בתחום הלימודים שלי בצבא, עדיין כשאשתחרר מהצבא יהיה לי תואר ראשון בגיל 22, ובמקום שתי שנות הקבע כבר אצבור נסיון במקום עבודה גם יותר מכניס. (או שאלך ללמוד לתואר נוסף)

פורסם

בתור אחד שמתגאה שהוא בכמה רמות מעל כולם במחזור שלו, היית צריך להבין משני הפוסטים האחרונים שהצבא מגדיר תפקיד במקצוע גם דברים שהם לא כל כך במקצוע...

פורסם
  • מחבר

בתור אחד שמתגאה שהוא בכמה רמות מעל כולם במחזור שלו, היית צריך להבין משני הפוסטים האחרונים שהצבא מגדיר תפקיד במקצוע גם דברים שהם לא כל כך במקצוע...

אני אדע לבחון את התפקיד אותו יציעו לי, במידה והוא לא יהלום אותי ואת יכולותי, אסרב לבצעו. (בייחוד אם הוא יכלול שנתיים קבע מיותרות)

פורסם

אני אדע לבחון את התפקיד אותו יציעו לי, במידה והוא לא יהלום אותי ואת יכולותי, אסרב לבצעו. (בייחוד אם הוא יכלול שנתיים קבע מיותרות)

חחחחח, אני לא מאשים אותך, לא עשית עדיין צבא

זו האמרה הכי לא צבאית שיש

אין לך מושג מה יעשו לך, יטרטרו לך את הצורה בצבא, כי זה פשוט חרא של גוף שאתה סך הכל תעודת זהות שם

אם אתה מתכוון לעשות תואר בגיל כזה, והמטרה שלך היא לעשות אותו לשם מקצוע, או לשם איזו שהיא התקדמות מוקדמת יותר

עדיף לך לוותר כבר עכשיו, זה לא כמו שאתה חושב, או כמו שההורים שלך חינכו אותך לחשוב

אם אתה מתכוון לעשות תואר, תעשה את זה נטו בשביל הכלים שזה נותן לך ובגלל שאתה אוהב את זה, אחרת אתה תיפול לבאר שחת

תגיד לעצמך כמה זמן בזבזתי על משהו שלא נתן לי יותר מדיי

פשוט תעשה תואר מתוך אהבה ללימודים, אם לא, אין על מה לדבר

שוב ההחלטה בידיים שלך ואתה יכול לקחת מה שתרצה, כולם פה בעלי ניסיון יש לומר

פורסם
  • מחבר

חחחחח, אני לא מאשים אותך, לא עשית עדיין צבא

זו האמרה הכי לא צבאית שיש

אין לך מושג מה יעשו לך, יטרטרו לך את הצורה בצבא, כי זה פשוט חרא של גוף שאתה סך הכל תעודת זהות שם

אם אתה מתכוון לעשות תואר בגיל כזה, והמטרה שלך היא לעשות אותו לשם מקצוע, או לשם איזו שהיא התקדמות מוקדמת יותר

עדיף לך לוותר כבר עכשיו, זה לא כמו שאתה חושב, או כמו שההורים שלך חינכו אותך לחשוב

אם אתה מתכוון לעשות תואר, תעשה את זה נטו בשביל הכלים שזה נותן לך ובגלל שאתה אוהב את זה, אחרת אתה תיפול לבאר שחת

תגיד לעצמך כמה זמן בזבזתי על משהו שלא נתן לי יותר מדיי

פשוט תעשה תואר מתוך אהבה ללימודים, אם לא, אין על מה לדבר

שוב ההחלטה בידיים שלך ואתה יכול לקחת מה שתרצה, כולם פה בעלי ניסיון יש לומר

אין שום ספק שזוהי באמת הסיבה העיקרית "בגללה" אני בוחר ללמוד, כמובן שאני אעדיף לקדם את עצמי גם במסגרת הצבא, ואני גם חושב שזה יתרום לצבא לא מעט, אבל אם הם יכריחו אותי לעשות שנתיים קבע שלא לצורך, אני לא מתכוון לשתוק, ממש לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים