עבור לתוכן

העלאת המע"מ...

העלאת המע"מ... 2,223 הצבעות

1. 1. העלאת המע"מ...

• עוד מעט יהיה מס על האוויר...
    • אני אוהב את ביבי, משמע אני אוהב לשלם יותר
    • זה לא מעניין אותי כי אני טחון

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אז תן לי להבין, אתה נגד קיצוץ ונגד מיסים

בעד מה אתה?

מה זאת אומרת "בעד מה אתה?" הוא בעד ביטול מיסים, חינוך חינם, תשתיות מתקדמות ומערכת בריאות שממנת גם את התרופות שעולות עשרות אלפים.

• תגובות 93
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שכחת גם את לא לעבוד ולהרוויח כסף.

הכי טוב.

פורסם

כל עוד יש במדינתינו מנגנונים ציבוריים בלתי יעילים ואף מיותרים בעליל, אין שום הצדקה להעלאת מיסים או הטלים כתשובה לגרעון. אולי כדאי שקודם יעשו בדק בית ברשות הנמלים ושדות התעופה, בחברות התחבורה הציבורית השונות (מאלה המסובסדות ע"י המדינה - וכן, אני מתכוון בעיקר לרכבת), בביטוח הלאומי, בכל מוסד דת כמעט, בצבא הקבע (מבלי להכליל כמובן - אבל אני מאמין שלכל מי שעשה צבא יצא להתקל לא פעם בתקני קבע מיותרים המאויישים ע"י נגדים מנומנמים) והרשימה כמובן עוד ארוכה...

ואם באמת אין ברירה אלא להגדיל את ההכנסות במקום להקטין את ההוצאות, שיבטלו קודם את הטבות המס לחברות שמרוויחות מליארדים. להם צריך להעלות את המסים ולא לאזרח השכיר.

פורסם

לוקחים מספיק מהעשירים.

לפני מספר חודשים ראיתי נתונים על המיסים של העשירים.הם מתאימים, העלאה נוספת תהיה מוגזמת לגמרי, אני אומר את זה מתוך חוש צדק, אני מעמד ביניים.

פורסם

לוקחים מספיק מהעשירים.

לפני מספר חודשים ראיתי נתונים על המיסים של העשירים.הם מתאימים, העלאה נוספת תהיה מוגזמת לגמרי, אני אומר את זה מתוך חוש צדק, אני מעמד ביניים.

אני לא מדבר כאן על המעמד הבינוני-גבוה, אני מדבר על חברות המרוויחות מליארדים, שבעלי השליטה בהם באמת מרוויחים עשרות מליונים. אם אדם משתכר 30 אלף בחודש, זה דבר אחד. אם אדם מרוויח מליונים זה דבר אחר לגמרי.

ואם כבר בחוש צדק עסקינן, איך שלך מסתדר עם העובדה שפערי השכר (באחוזים) בארץ בין 2 העשירונים העליונים ל2 העשירונים התחתונים גבוהים יותר מבכל אירופה בערך, או עם זה שחצי מהנכסים במדינה (מתוך אלה הנמצאים בידיים פרטיות) נמצאים בבעלות של 19 משפחות בלבד?

פורסם

גם אני דיברתי על חברות הענק.

ואפשר מקור למה שאמרת?

בנוגע לחלוקת הנכסים- אולי המצב באמת לא אידיאלי, אבל זו מדינה קטנה, ואלו שבאמת עשירים יוצאים עשירים בצורה רצינית הרבה מכל השאר.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת "בעד מה אתה?" הוא בעד ביטול מיסים, חינוך חינם, תשתיות מתקדמות ומערכת בריאות שממנת גם את התרופות שעולות עשרות אלפים.

שתוק ותקשיב:

נכון, אי אפשר להתעלם מהעובדה שהמחצבים שלנו הם לא מיודע מה, כעיקרון הדברים העיקרים המדינה מרוויחה מהם כסף זה פירות/ירקות ומלח שנחשבים למחצבים עניים.

מה שתכלס המדינה צריכה כדי לקבל שינוי זה מחצבי נפט - מה שאין לנו כמובן.

אז נכון, מיסים זה התשלום העיקרי ממנה הממשלה מתקצבת את המדינה.

אבל אתה רוצה לקצץ, סבבה.

קודם כל תסתכל מי ייקוצץ ואיפה הוא יהיה אח"כ (באיזה מעמד), הרי אי אפשר לקצץ בסדר גודל ענק ולהגיד: "זה בסדר זה בסדר, זה רק בשביל לצמצם את הגירעון".

אם הייתי במקומו, רוצה לקצץ כי יש באמת גירעון?

- הכל בהדרגה, תן לאנשים להתאקלם למצב החדש, אל תפיל עליהם פצצת אטום ביום אחד כאשר עוד לפני הבחירות אמרת "הפצצת אטום זה בשביל שלום" (אני לא אעלה מיסים).

קיצוצים כאלה חריגים בלי מציאת אלטרנטיבות רק פוגעות בהרבה הרבה משפחות.

לא מספיק החיים התייקרו, המשכורות כבר לא אותם משכורות, והמצב חרא, הוא צריך לקצץ בבת אחת את כל הגינה... תן לאנשים להתאקלם, תקצץ באיזי.

פורסם

אולי תשתף אותנו איך אפשר לקצץ "באיזי" כדי לצמצם חלקית גרעון שנתי של 40 מליארד ש"ח?

פורסם

תשובה שבטוח תאהב: הקפאת הירידה במס החברות והשארותו על 27% לשנים 2009 ו 2010. :smile1:

פורסם

אני בספק אם זה יחסוך 2 מליארד ש"ח.

פורסם

אני בספק אם זה יחסוך 2 מליארד ש"ח.

לא יודע מאיפה הבאת 2 מיליארד דווקא...

תשאל את הגורו שלך בKAV הוא בטח יודע כמה זה יוצא :P

גם ויתור של הורדת מדרגת המס הגבוהה מ46% ל44% יחסוך כמה מיליארדים.

פורסם

לא יודע מאיפה הבאת 2 מיליארד דווקא...

תחזית הכנסות המדינה 2009

תחזית גביית מס חברות ב 2009 - 31.5 מליארד שקל, ואני מניח שזו תחזית אופטימית. הורדת המס תוריד הכנסות של פחות מ 2 מליארד, גם בלי לנסות לנחש השפעות של עקומת לאפר.

גם ויתור של הורדת מדרגת המס הגבוהה מ46% ל44% יחסוך כמה מיליארדים.

לא מצאתי מידע בנושא אך אני די בטוח שאין פה מליארד שקל, אולי 300 - 600 מליון

פורסם

עקומת לאפר זה פיקציה, הבאתי פעם מחקרים בנושא, יש בנושא ממש מחקרים אמפיריים

בכל מקרה, תוספת האחוז במע"מ היא כמובן פחות משמעותית להכנסות המדינה מאשר ההורדה במס החברות.

לגבי התחזית ל2009, אני מוכן לשים הרבה כסף כבר עכשיו שהתחזית לא תשקף והכנסות ממס חברות יהיו גבוהות יותר

חצי השנה הראשונה היתה מצויינת להרבה חברות למרות המשבר שאנחנו נמצאים בו, במיוחד לחברות שעוסקות בשוק ההון (בנקים, ביטוח וכו') שזאת החצי שנה הכי טובה להן מאז 2003.

בקשר להורדה במדרגת המס, הבאתי לזה לינק בת'רד הזה, מדובר בכ3 מיליארד ש"ח.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3739724,00.html

פורסם

ציטוט לא מדויק. ה 3 מליארד זה מתייחס לכלל ההורדות במיסים. כולל (ובעיקר) בדרגות הנמוכות יותר.

יכול להיות שעקומת לאפר לא נכונה כמו שהיא מוצגת בגרף לא נכונה כיוון שאי אפשר להשוות בין מערכות מיסים שונות של מדינות שונות, אבל בהחלט יש משוב חיובי על הורדת מיסים ומשוב שלילי על העלאה.

לגבי ההכנסות ממיסים, אם אתה רוצה לשים כסף אני מוכן - אנחנו לא בעיצומו של המשבר, אנחנו בהתחלה שלו.

פורסם
  • מחבר

אולי תשתף אותנו איך אפשר לקצץ "באיזי" כדי לצמצם חלקית גרעון שנתי של 40 מליארד ש"ח?

איפה כתוב 40 מיליארד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים