עבור לתוכן

העלאת המע"מ...

העלאת המע"מ... 2,223 הצבעות

1. 1. העלאת המע"מ...

• עוד מעט יהיה מס על האוויר...
    • אני אוהב את ביבי, משמע אני אוהב לשלם יותר
    • זה לא מעניין אותי כי אני טחון

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

המיסים שעולים לא פוגעים באוכלוסיות החלשות באמת, אם כבר המעמד הבינוני נפגע, כוח הקניה של האוכלוסיות החדשות לא ישתנה, של המעמד הבינוני ישתנה, ליסינג, מס ירוק(כמו הדולר) על רכבים, העלאת המע"מ, העלאת תקרת תשלומי ביטוח לאומי ומס בריאות, לא פוגעים בבן אדם שמרוויח מינימום או פחות מזה.

הכל נכון חוץ מהמע"מ

הוא פוגע באוכלוסיות החלשות יותר מאשר הוא פוגע במעמד הביניים ומעלה

• תגובות 93
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתם שוכחים מהנפגעים האמיתיים של המהלך הזה - עובדי הסופרמרקטים.

מהבוקר עד לפני כמה שעות עוד הייתי עסוק בקידוד המחירים מחדש על כל המוצרים, ומחר מצפה לי עוד של קריעת טוסיק. תודה לך, ביבי.

פורסם

אפשר לחשוב שאתה עושה את זה בחינם :nono:

פורסם

עדיין מדובר בעבודת נמלים די משעממת, בייחוד שהיא נפרשת על פני ימים שלמים.

פורסם

האמת לא אכפת לי. מה שאכפת לי זה לעשות שינוי בעסק זה מדכא.

פורסם

הכל נכון חוץ מהמע"מ

נו באמת, חצי אחוז יותר, זאת אומרת שמשפחה מהעשירון התחתון שמוציאה כ600 שקל הוצאות מחיה בשבוע תוציא עוד 3 שקל לשבוע.

החצי אחוז האלה משפיע על מוצרי מותרות שהם גם כך יקרים לא על החלב בסופר שיעלה עוד רבע אגורה, מוצרי מותרות שונים יעלו בעשרות ובמאות שקלים.

פורסם
  • מחבר

הכל נכון חוץ מהמע"מ

+1

מע"מ על הירקות זה עוד תוספת של 1% שזה סה"כ 16.5% (נכון לתאריך ה-1.7.09 עד להודעה חדשה) על המחיר הירקות והפירות, שלרוב נצרכים ע"י האוכלוסיות החלשות.

וכיידוע אוכלוסיות חלשות מסתכלות על כל אגורה שיוצאת להם מהכיס, בשבילהם שקל אחד זה עולם ומלואו.

פורסם

מה זאת אומרת עוד 16.5? סה"כ תוספת רגילה.

גם כך אין שום סיבה למה שלא יהיה מע"מ על ירקות בזמן שעל סוכר לחם ביציםוחלב ושאר המוצרים שנצרכים עלידי אכלוסיות חלשות יש.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת עוד 16.5? סה"כ תוספת רגילה.

גם כך אין שום סיבה למה שלא יהיה מע"מ על ירקות בזמן שעל סוכר לחם ביציםוחלב ושאר המוצרים שנצרכים עלידי אכלוסיות חלשות יש.

תודה על הערה, תוקן.

לגבי המשפט השני, אפשר להגיד שאם יש על A, B, C מע"מ נעשה גם על D, E, F ו-G... ושורה תחתונה אתה תשלם יותר (ואם אתה תסתכל על המצטבר אתה תראה באמת כמה שפכת פה כסף).

פורסם

וכיידוע אוכלוסיות חלשות מסתכלות על כל אגורה שיוצאת להם מהכיס, בשבילהם שקל אחד זה עולם ומלואו.

אז תנחומיי להם. באמת.

ב-25 השנים האחרונות, 15.5% היה הערך הנמוך ביותר של המע"מ, כשרוב הזמן הוא היה 17%-18%. הוא *ירד* ל-15.5% לפני שלוש שנים בלבד, כשהמצב הכלכלי אפשר, מרמה של 17%. אז עכשיו מעלים אותו, לתקופה קצובה, ל-16.5%.

אז במקום לבכות על 3 שקלים, תגיד תודה שלא מעלים אותו חזרה ל-18%, או ל-20%+ כמו שיש הרבה מדינות בעולם.

פורסם

נו באמת, חצי אחוז יותר, זאת אומרת שמשפחה מהעשירון התחתון שמוציאה כ600 שקל הוצאות מחיה בשבוע תוציא עוד 3 שקל לשבוע.

החצי אחוז האלה משפיע על מוצרי מותרות שהם גם כך יקרים לא על החלב בסופר שיעלה עוד רבע אגורה, מוצרי מותרות שונים יעלו בעשרות ובמאות שקלים.

תוספת של אחוז אחוז למע"מ מקטין באחוז מיידית את הצריכה של משפחה שמוציאה את כל ההכנסה שלה

במישהו שמרוויח יותר ולא מוציא את כל ההכנסה שלו היא תפגע בפחות מאחוז

כמובן שבמספרים אבסולוטיים השני ישלם יותר, אבל זה לא אומר שהוא יפגע יותר.

וכן, תוספת של המע"מ על הפירות והירקות (אם אכן תקרה) תקטין את הצריכה של משפחה מהסוג הראשון בצורה משמעותית ביותר

פורסם

וזה לא יקרה כרגע, התחלופה למע"מ על פירות וירקות היא העלאת המע"מ הזמנית, תעשה לי טובה ההפרש במוצרים בסיסיים הוא אפסי, במוצרי יוקרה ההפרש רציני, למשפחה שאין לה כוח קניה זה לא ישנה שום דבר, המעמד הבינוני שמהווה את הרוב המוחלט של כוח הקניה של המשק הוא זה שנפגע מזה כמו מרוב שאר הדברים.

את המנכ"ל לא מעניין המס על הליסינג, או המס הירוק, או תקרת המס לתשלומי ביטוח בריאות ולאומי, את המאבטח שמקבל מינימום גם זה לא מעניין, את מי שכן כל הסיפור הזה מעניין זה הבן אדם הממוצע+.

פורסם

יש עוד תחלופות למע"מ

למשל, מס החברות ירד (גם) השנה באחוז ושנה הבאה הוא יורד בעוד אחוז

זה הרבה כסף שהמדינה "מפסידה" ויכל להוות תחליף.

לא משנה איך תשחק עם המספרים, ברור שאבסולוטית מי שמוציא יותר כסף ישלם יותר מע"מ

השאלה היא כמה הוא נפגע מזה...

הרי בסופו של דבר, בחישוב "קר" גם מי שמוציא 15,000 (וזה הרבה יותר מהממוצע) ש"ח בחודש על צריכה (בלי משכנתא, רק על צריכה) לא נפגע מזה בצורה "אנושה".

אגב, עוד תיקון עיוות היסטורי יכול להיות ביטול הפטור ממע"מ באילת.

פורסם

מצד שאני אפשר לומר שהמעמד העליון גם ככה משלם הרבה יותר מיסים(גם אבסולוטית וגם אחוזית) ואין סיבה שהוא ישלם עוד.

פורסם

ומה הבעיה עם זה?

לא רק שזה היה כך מאז ומעולם, זה כך בכל מדינה בעולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים