עבור לתוכן

ראוטר 100MB ו- Switch 1GB, מה תהיה מהירות הרשת הפנימית?

Featured Replies

פורסם

יש לי ויכוח עם חבר לגבי הקמה של רשת ביתית כך שאני צריך את עזרתכם.

יש לי מספר מחשבים שכרגע מחוברים לראוטר של Linksys WRT54GL. אני רוצה שתהיה תקשורת פנימית בין המחשבים של 1GB ולכן אני מתכוון לקנות Switch של LevelOne שתומך ב- 1GB.

הטענה שלו, וכאן הויכוח, היא שבגלל שהראוטר הוא רק 100MB כל התקשורת הפנימית תיהיה ב-100MB ואין משמעות ל-1GB של ה- Switch. אני טוען שזה ל נכון. מי צודק?

פורסם

אתה צודק. כל מחשב שמחובר פיזית ל-Switch של ה-1Gbps ויש לו כרטיס רשת תומך ב-1Gbps יהיה מחובר ב-1Gbps.

פורסם
  • מחבר

תודה

אז אני מבין מהתשובה שלך שלמעשה התקשורת הפנימית לא תעבור בכלל דרך הראוטר?

פורסם

היא תעבור רק בשלב הראשוני, שבו המחשבים מתשאלים את הנתב כדי לקבל כתובת פיזית של המחשב השכן לפי כתובות IP.

ברגע שיש למחשב כתובת פיזית, הוא שולח תקשורת עם הכתובת הנ"ל, והיא נעצרת במתג הראשון שיודע למתג אותה. במקרה שלך זה יהיה המתג של הגיגהביט, ולכן התקשורת לא תצא "החוצה" אל הנתב.

פורסם

הא? הרשימה נשמרת בסוויצ', הנתב לא משחק פה שום משחק חוץ מכאשר אתה צריך לפנות למשהו מחוץ לסאבנט שלך...

מחשבים <> סוויצ <> נתב כל אחד מחובר לסוויצ', ברגע שהמחשב יצתרך לפנות לDGW שלו אז יהיה הBottleneck, אבל עד לDOCSIS3 של HOT לא יהיה כזאת מהירות תאורתית בארץ.

מה שכן הרבה סוויצ'ים זולים לא יודעים לעבוד בMIXED, כל הלינקים חייבים להיות 1000MBIT, ככה שתוודא שהסוויצ' יכול לתת לכל לינק את המהירות שלו.

פורסם

הא? הרשימה נשמרת בסוויצ', הנתב לא משחק פה שום משחק חוץ מכאשר אתה צריך לפנות למשהו מחוץ לסאבנט שלך...

האמת היא שאתה צודק. סוויצ' הוא זה שמממש את ה-ARP. הדבר היחיד שנתב עושה פה זה (אולי) לתפקד כשרת DHCP ולהקצות את כתובות ה-IP מלכתחילה.

פורסם

סווטצ' פשוט לא עובד בשכבה שלישית כך שARP פה לא רלוונטי. מקסימום זה טבלאות MAC.

פורסם

סווטצ' פשוט לא עובד בשכבה שלישית כך שARP פה לא רלוונטי. מקסימום זה טבלאות MAC.

אז מה שאתה אומר הוא שצדקתי בהתחלה והנתב הוא זה שמממש את ה-ARP? כי מישהו חייב לעשות זאת.

עקרונית אפשר לתמוך ב-ARP והמרת IP ל-MAC בלי לממש ניתוב מלא בשכבות 3/4. השאלה היא מה קורה בפועל.

פורסם

עיין ערך LLC.

בסופו של דבר הנתב מתעסק בכל מה שקשור לשכבה שלושה ומעלה.

פורסם

האמת היא ש-ARP נחשב שכבה 2, למרות שהוא כביכול עטוף ב-Ethernet. כי אין לו משמעות מעבר לרשת הפנימית.

חשבתי על זה קצת אתמול בלילה, ונראה לי שנזכרתי איך זה עובד. בפועל מי שמממש את ה-ARP זה בכלל המחשבים עצמם. כי הבקשה נשלחת ב-Ethernet Broadcast ואז הסוויצ' פשוט מעביר אותה לכולם, והמחשב שביקש זוכר את ה-MAC של זה שענה. הסוויצ' שומר רק טבלת MAC.

פורסם

ARP הוא שכבה שלוש ולא מתחת לזה :)

הוא יכול היות שכבה שתיים רק ב frame relay/ATM כאשר מדובר עלVC ב inverse ARP.

מי שבאמת שומר את טבלאות ה ARP זה הNICים בקצוות במידה ומדובר באותו סגמנט רשת בסוויטצ'.

כאשר המחשבים רוצים לתקשר ביניהם הם יפנו לכתובת IP רק דרך סווטצ' ואם יש צורך ב resolve הם יפנו קודם כל לDNS שהוא הנתב במקרה של רשת ביתית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים