עבור לתוכן

זקוק לעצה/הכוונה בנושא מסך CRT גוסס?

Featured Replies

פורסם

לפני שאתחיל לתאר את הבעיה אני מכרח לומר, המסירות והאדיבות של צוות האתר/הפורום הזה, ישנים וחדשים, פשוט נפלאים.

תודה רבה על מה שאתם.(מתנצל על פרץ הרגשות הפתאומי, ריפרפתי בהודעות ישנות, והייתי חייב(שוב) להודות.)

טוב הענין הוא, יש לי מסך בן 4.5 שנים

viewsonic g90f

המסך היה מעולה עד לפני שבועיים, הוא התחיל להראות צבעים דהויים, מין פליקרים פה ושם, וזה היה מסתדר מעצמו.

לפני שבוע אחרי שהוא נכנס למצב כיבוי(רק המסך) ניסיתי לחזור לשולחן העבודה, המסך השמיע צליל הדלקה, אבל שום תמונה.

עשיתי ריסט, והכל עבד.

היום אותו הדבר, וכלום, הוא נדלק כשהמחשב מתחיל לפעול(הנורית הופכת ירוקה.) אבל אין תמונה.

חששתי בהתחלה שזה הכרטיס מסך, אבל המסך השני שלי(טלויזיה LCD) משדר חלקלק.

אני לא רוצה לעבור לLCD, רק אם אדע בבירור שהוא מת.

השאלה שלי היא כזאת, יש למישהו כאן ניסיון בבעיה הנ''ל?

או

אייך אני יכול לדעת בוודאות?/אפשר לתקן?

בתודה מראש, ושבוע טוב.

פורסם

למה אתה לא רוצה לעבור לLCD ?

לא שווה לתקן

ובכל מקרה, תמיד יש CRT ישנים שאתה יכול לקנות ..

פורסם

תגיד יש מצב שיש לידו איזה מגנט או כלי ממתכת שיכול לעשות גלים מגנטיים.

אפילו רמקולים חזקים שהבידוד שלהם לא כל כך טוב...

אתה רואה את הדהייה בכל המסך או רק בפינות מסויימות?

תנסה דרך התפריט המסך לעשות DEGAUSS למסך.

תבדוק חיבורים.

החברה הזאת מאוד טובה המסכים מאוד אמינים...

נ.ב לאחרונה הוא לא עבר מכות רעידות וכו'...??

פורסם
  • מחבר

אבירם, תיראה אני לא אנטי, פשוט הוא כל מה שאני רוצה וצריך, ניראה מעולה, ורואים בו נפלא.

אני מרגיש שזה יהיה עוול לזרוק אותו בלי לנסות קודם להציל משהו.אולי זה יותר סנטימנטלי מאשר העדפה.

CRT

תיראה, יש מעליו בערך 30 סנטים בוקסה של מערכת, וזה ככה בערך שנתיים אז.. לא ניראה שזה זה.

בדקתי עכשיו מה יש מסביבו ו.. אממ יש מאחוריו קשיח נייד, ש99 אחוז מהזמן הוא מכובה.

15 סנטים ממנו יושבת המערכת סטריאו+המודם אזטק.

וזהו שום דבר מגנטי.

והצבע הדהוי לא היה בפינה אחת, זה היה מין כמו הפרעה בכל המסך, כמו טישטוש+דהייה למשך 20 30 שניות ואז הסתדר.

עשיתי לו דיגס לפני שבועיים, לא ממש עזר.

בכל מקרה, אני אבדוק אותו שוב מחר.

*נאנח*

מקווה לטוב, בסך הכל מסך חביב מאוד.

פורסם

האמת שאני מבין אותך

גם צאני אהבתי את הCRT שלי עד שהיום אחד בהיר וחביב הוא פשוט עשה לי ''טק''

ונעלם מהעולם הזה .....

פורסם

אלו אלו אני לא נעלמתי :lol: :lol: :lol: אני עדיין פה ויהיה פה CRT לא מת :yelclap: :yelclap:

עכשיו בקשר לדיסק קשיח תרחיק אותו בהקדם האפשרי.!!!! בתוך דיסק קשיח יש מגנטים נורא חזקים....

מערכת סטיריאו תנסה להרחיק ביחד עם המודם...

אין לי מושג מה זה בוקסה ??? תסביר יותר פשוט....

אחרי שתרחיק את החפצים אאלו תעשה שוב DEGAUSS ותן לו חצי שעה לפחות לעבוד רצוף שהמגנטיות תתפזר... (כאשר הקשיח רחוק ממנו לפחות 30 סנטים).

אצלי CRT MAG 17 לא זוכר כבר את הדגם וIIYAMA 19 עשו בעיות בגלל ששמתי שעון יד לידם ללילה.

פורסם

בטח הרמקולים.

גם לי יש רמקולים ליד הCRT ותמיד שאני מפעיל אותם המסך משתגע.

פורסם

אלו אלו אני לא נעלמתי :lol: :lol: :lol: אני עדיין פה ויהיה פה CRT לא מת :yelclap: :yelclap:

אין לי מושג מה זה בוקסה ??? תסביר יותר פשוט....

:lol: :lol: ,בוקסה זה מהמילה האנגלית BOX ,כלומר קופסה

בד"כ כשאומרים בוקסה מתייחסים לרמקול/ים

פורסם

תודה אל ההסבר.. פעם ראשונה ששמעתי על המושג הזה.

בקיצור כל דבר שעשוי ממתכת יכול להקרין מגנטיות. וכל דבר שחשוד שיש בו מגנטים כמו לדוגמא הרמקולים (מגנטים חזקים מאוד) תרחיק ותראה תוצאות אחרי כחצי שעה שעה של עבודה רצופה.

פורסם

מה לגבי מיקרופון שולחני? האם העמדה שלו בצמוד ל-CRT יכולה לגרום לבעיות כלשהן? פשוט נדמה לי שהמגנט שם קטן מכדי להוות גורם משפיע לרעה... אבל אולי אני טועה.

פורסם

תלוי איזה מיקרופון כנ"ל לגבי הנחת האוזניות על המסך... יש אוזניות שלא יעשו כלום... ולדוגמא CX300 משגעים את המסך.

פורסם

מה לגבי מיקרופון שולחני? האם העמדה שלו בצמוד ל-CRT יכולה לגרום לבעיות כלשהן? פשוט נדמה לי שהמגנט שם קטן מכדי להוות גורם משפיע לרעה... אבל אולי אני טועה.

הצחקת אותי

ואולי אם יש מצפן בחד הסמוך המגנטיות שעל המחט מפריעה למסך שלך ?

תעזוב המסך שלך גוסס כך היה אצלי במסך IBM 17 לפני כמה שנים

פורסם

אני משתמש ב IBM ענתיקה דגם E74

ניסיתי להחליף אותו לסמסונג 2370,

ה2370 על הפנים,

לא נעים לעין ,כואב הראש,מסנוור לא משנה מה שעושים...

אין על הCRT הישן והטוב שלי.

אבל אני מאוד אשמח להמלצות למסל LCD שיהיה באיכות של CRT.

כי די אהבתי את הגודל 23 אינג'.

פורסם

הצחקת אותי

ואולי אם יש מצפן בחד הסמוך המגנטיות שעל המחט מפריעה למסך שלך ?

תעזוב המסך שלך גוסס כך היה אצלי במסך IBM 17 לפני כמה שנים

אני לא פותח השרשור. ה-CRT שלי לא גוסס ואני רוצה להאריך את חייו ככל שניתן. אם זה כרוך בלהרחיק ממנו את המיקרופון, למה שלא אעשה את זה?

פורסם

חוששני שה-CRT קרב לקיצו, ככה קרה גם לי בערך לפני שנה!

אני אישית נורא אהבתי את ה-CRT שלי שמצאתי זרוק בשכונה ועבד מצוין (זה היה דגם פלאטרון של LG).

בסופו של דבר הוא החל להיג'דעג'ע ואיבד את זה וקיבל פאניקת צבעים לירקת והיתחלף מדי פעם לצהבת ואחר"כ לכהה מאוד, עד שבסוף זהו! הוא מת..

לצערי בסוף לא היה ברירה וזרקתי אותו לאחר שאהבתי להרביץ לו כאשר הוא היה מעצבן אותי ומשנה צבעים.

האופציות שלך לעכשיו הם-

1. קניית מסך מפאנל שלא TN ויתן לך חוויה יותר דומה ל-CRT שהיה לך (הדל הפופלארי החדש שעולה 1600).

2. האופציה הזולה "והכבדה" שהיא לקנות מסך CRT יד שניה במחיר סימלי/חינם או לעבור ליד החנות מחשבים השכונתית ולבקש מהם מסך CRT.

אני אישית ויתרתי על הבעיות ש-CRTים למינהם עשו לי וקניתי לי מסך LCD 2253 ב-1200 בערך כשיצא לשוק כאן.

כשאני חושב על זה עכשיו אני שוקל אולי להוריד מעליית הגג את ה-CRT ספייר לספייר שהייתה ולי ולהחליף אותה ב-LCD, יחי הימים הטובים! :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים