עבור לתוכן

לאפטופ בן שבוע עם ויסטה נותן BSOD בעת צפייה בוידאו (minidump כלול)

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי לאפטופ השבוע, Fujitsu-Siemens Esprimo V6515. מריץ ויסטה עם כל העדכונים, 2 ג'יגה זכרון, כרטיס מסך GeForce 8200M G.

בעבודה רגילה אין בעיה, אבל כאשר צופים בוידאו (לא משנה אם זה סטרימינג או קובץ מהמחשב, ולא משנה אם הוא משתמש ב ffdshow או לא), אחרי זמן מסוים (בין רבע שעה לכמה שעות), מתקבל BSOD (מצורף קובץ טקסט שמכיל 4 דאמפים). יש שני סוגים של הודעות שגיאה בדאמפים, ומקורם מיישומים שונים (כשהאקספלורר התרסק זה היה בסטרימינג, כש- mplayerc התרסק זה היה קובץ מהמחשב).

אני לא יכול להתקין דרייברים חדשים של nVidia, מתקבלת הודעת שגיאה שיצרן הלאפטופ רוצה שיורידו עדכונים רק מהאתר שלו, ואין שם. בכל מקרה הדרייברים המותקנים חתומים, גרסה מלפני 3 חודשים.

התקנתי והרצתי את המבחנים של 3dmark06 basic, לא היתה התרסקות (אם כי המבחנים הסתיימו תוך רבע שעה בערך).

הרצתי memtest86+ למשך 4 שעות ולא התגלתה בעיה (אני יודע שעדיף יותר זמן, אבל קיבלתי הרגשה שזו לא הבעיה, אולי אבדוק שוב הלילה ומחר עם prime95).

הטמפרטורות של המחשב דיי גבוהות, אבל אני לא יודע אם זה נורמלי או לא (הודעה שכתבתי בפורום מחשבים ניידים http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=416073 )

כבר אין לי רעיונות איך למצוא את מקור הבעיה, אשמח לשמוע כל עיצה.

תודה רבה מראש.

[attachment deleted by admin]

פורסם

הדאמפים מצביעים על בעיה בזכרונות

בכולם מופיע memory_corruption

אבל השאלה היא האם מדובר בזכרון פיזי או זכרון וירטואלי

יכול להיות שבעצם הכוונה לPAGEFILE ושזאת בעיה בדיסק קשיח

כיוון שכבר בדקתה תזכרונות אני מציע שתבדוק תקשיח

אם התוכנה של היצרן

פורסם
  • מחבר

הרצתי בדיקה עם SystemDiagnostics שהגיע עם הלאפטופ, הדיסק הקשיח עבר את הבדיקה, בנתיים בודק את שאר הרכיבים שאפשר ליתר בטחון.

בלילה כנראה אריץ שוב את memtest בשביל להיות בטוח שזה לא הזכרון..

עוד רעיונות בנתיים?

פורסם

אני לא יודע עד כמה לעומק בדיוק התוכנה הזאת בדקה

אותו ,אני בכל זאת ממליץ לך לבדוק אם התוכנה של

היצרן דיסק קשיח,ולא אין לי עוד רעיונות

כפי שכבר נאמר הדאמפים מצביעים על בעיה בזכרונות

ולא בהכרח הפיזיים^

פורסם
  • מחבר

התוכנה של hitachi (יצרנית הדיסק הקשיח בנייד) לא מזהה את הדיסק בכלל.. בדקתי עם chkdsk של ויסטה ולא נמצאה בעיה..

אני אריץ וידאו לכמה שעות בתקווה לעוד minidump.. הפעם עם windows media player 11.

ואח"כ גם memtest ללפחות 8 שעות..

תודה על העזרה

פורסם
  • מחבר

עדכון: אחרתי שהרצתי סרטים בווינדוס מדיה פלייר במשך 3 שעות והוא לא התרסק, החלטתי להפעיל memtest. מיד כשסגרתי את המדיה פלייר התקבל מסך כחול, דאמפ מצורף. זו פעם ראשונה שזה קורה כאשר סוגרים את התוכנה, עד עכשיו זה היה תוך כדי צפייה.

הרצתי memtest ואתן לו לפעול 8+ שעות. אגב, שמתי לב שלמרות שיש לי 2 ג'יגה זכרון, בתצוגה של memtest86+ כתוב שיש 1535MB.. אני מניח שה 512MB החסרים שייכים לכרטיס מסך, ודווקא אותם אני לא יכול לבדוק? חיפשתי ב- BIOS אפשרות להקטין את כמות הזכרון הזה או כל אזכור של החלק הזה בזכרון, אבל לא מצאתי.

אשמח לכל רעיון נוסף לבדיקה

עדכון:

metest86+ לא מצא שום בעיה אחרי 11 שעות ריצה. כלומר הזכרון (לפחות 1.5 ג'יגה מתוך ה-2) תקין..

[attachment deleted by admin]

פורסם

הדאמפ עדיין מצביע על אותה בעיה שהיא הזכרונות

וככל הנראה מדובר ב512 מגה הספציפיים האלה

המשומשים על ידי הכרטיס מסך המובנה,אני לא

מאמין שלא חשבתי על זה, בכל אופן

לא שווה לך להתעסק אם זה,ברור שזה עניין של חומרה

ויש לך אחריות אז נצל אותה

פורסם

זה לרוב דריבר.

אנליזה שלך כותבת ככה

DEFAULT_BUCKET_ID: VISTA_DRIVER_FAULT

BUGCHECK_STR: 0x8E

PROCESS_NAME: wmplayer.exe

מנסה נגן אחר כמן GOM

מנסה לעדכן דרייבר של וידאו, קודקים, ומתקין WMP מחדש.

תעזוב זכרון שלך בשקט.

פורסם

תסתכל בכל האנלזיות כולל אלה שצירף בפוסט הראשון

ותראה שבכולם פרוססים שונים וMEMORY CURRUPTION

שאומר בעיה בזכרון,הפרוסס הוא סה"כ התוכנה שהייתה פעילה בזמן

שזה קרה - זה לא מעיד על קשר כלשהו בכלל

שלא נדבר על כך ש512 מגה מהזכרון שלו בשימוש על ידי

הכרטיס מסך המובנה..^^^^

פורסם
  • מחבר

זה לרוב דריבר.

אנליזה שלך כותבת ככה

DEFAULT_BUCKET_ID: VISTA_DRIVER_FAULT

BUGCHECK_STR: 0x8E

PROCESS_NAME: wmplayer.exe

מנסה נגן אחר כמן GOM

מנסה לעדכן דרייבר של וידאו, קודקים, ומתקין WMP מחדש.

תעזוב זכרון שלך בשקט.

ההתרסקויות התרחשו כשראיתי סרט בסטרימינג מאינטרנט אקספלורר וגם פיירפוקס, וגם קבצים מקומיים עם media player classic וגם windows media player 11, גם בסרטים שהשתמשו בקודק של ffdshow וגם כאלה שלא (wmv).

היום הסרתי את ffdshow והתקנתי במקומו את Vista Codec Package 5.3.1, שאמנם מכיל את ffdshow אבל אולי גרסה או קונפיגורציה אחרת..

בנתיים אחרי שעתיים של צפיה בסרט לא התרסק, נראה מה קורה בהמשך..

אם לא אצליח לפתור את זה עד יום ראשון, כנראה שבאמת אשלח אותו למעבדה..

ואני לא יכול לעדכן את הדרייברים של הכרטיס מסך, כשאני מריץ את ההתקנה יש הודעה שהיצרן של הלאפטופ קבע שאפשר להוריד עדכונים רק מהאתר שלהם, ואין שם. בכל מקרה הדרייברים המותקנים הם של nVidia עם תאריך מלפני 3 חודשים..

תודה רבה לכולם על התגובות, אשמח לעוד רעיונות (בעיקר אם יש דרך לבדוק את ה 512 מגה שמוקצים לכרטיס מסך)

פורסם

מאיר

אתה רוצה ללמד אותי מהזה MEMORY CORRUPTION ?

או מהזה access violation ? בגיל שלי ?

זה כאן ממיקרוסופט. אתה רואנה שמה מוזכר בעיה שיש אולי בזכרון ?

0xC0000005: STATUS_ACCESS_VIOLATION indicates that a memory access violation occurred.

Resolving the Problem

If you are not equipped to debug this problem, you should use some basic troubleshooting techniques:

Make sure you have enough disk space.

If a driver is identified in the bug check message, disable the driver or check with the manufacturer for driver updates.

Try changing video adapters.

Check with your hardware vendor for any BIOS updates.

Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.

ומה ישבכלל לדבר ? הוא לחליף קודק וזה בינתים עובד לו !

פורסם
  • מחבר

ומה ישבכלל לדבר ? הוא לחליף קודק וזה בינתים עובד לו !

כבר לא, התרסק :s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים