עבור לתוכן

Dell Xps m1210 מתחמם מדי (כרטיס מסך וגם מעבד)

Featured Replies

פורסם

אריק, לא הבנתי למה אתה צריך מעבדה.

פרק, החלף משחה והרכב. מה הבעיה?

פורסם
  • מחבר

שאלה טובה-

במקור כשפתחתי את הלפטופ לא ממש זיהיתי את ההיטסינק

עכשיו אני יודע שזה הדבר הענק בפרונט שהיה לי מול העיניים

זו פעם ראשונה שאני פותח לפטופ וזה נראה די שונה מהיטסינק של נייח, אז מכאן אי ההבנה שלי.

אז אני באמת אנסה למרוח משחה חדשה בעצמי אחרי שאני אסיר את המדבקות התרמיות של דל, מתישהו השבוע או שבוע הבא.

בתקווה אני אחזור לכאן לדווח שזה הוריד את הטמפרטורות בצורה דרסטית והכל הסתדר.

פורסם

השתמשתי בMX2 אחלה משחה.

כשקבלתי את ה8600GT לנייד שמתי אותו עם משחת הסטוק שמגיעה איתו

קבלתי 88 מעלות במצב IDLE וב105 במאמץ ואז SHUTDOWN.

לאחר החלפת משחה הכרטיס על 46 מעלות בIDLE ו66 במאמץ החלפתי גם למעבד שהיה עומד על 70 בIDLE וכ95 במאמץ

כרגע הוא על 55 בIDLE ו70 במאמץ.

אל תשכח לנקות טוב טוב את גוך הקירור ואת המעבד\כרטיס משאריות נסה גם למלא איזורים חסרים כמובן גם הידוק גוף הקירור כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

טוב אז עדכון:

----

שורה תחתונה למי שלא רוצה לקרוא הכל: מריחה של משחה חדשה לא עזרה, יש צורך בפדים תרמיים (עבים וקשיחים) חדשים.

----

היום הייתי אצל חבר - פירקנו את הלפטופ והוצאנו את גוף הקירור

מסתבר שמתחת לפס הנחושת המרכזי של גוף הקירור ההיברידי הזה, יושבים 3 צ'יפים שצריך לקרר

אחד ה CPU, השני GPU ובינהם הצ'יפסט של הלוח.

ה CPU יושב ישירות מתחת לגוף נחושת שהוא חלק מצינור הנחושת.

ה GPU יושב מתחת לפלטת נחושת קטנה שמעליה יש פד תרמי גמיש (כמו פלסטלינה) שמשמש כהגבהה לפלטת הנחושת

(כך שהפלטה תגיע לצ'יפ)

כלומר הפד התרמי הגמיש הזה (3 מילימטרים עוביו) יושב בין צינור הנחושת מוליך החום המרכזי לבין פלטת הנחושת שיושבת על המעבד.

ומעל הצ'יפ האמצעי יש רק פד תרמי (בלי פלטת נחושת) שנוגע ישירות בצינור הנחושת המרכזי.

באשר לויכוח הבלאי של החומר התרמי-

היה ניתן לראות שהמדבקה שהייתה בין פלטת הנחושת הקטנה (ריבוע נחושת קטן שנח חופשי לגמרי על הפלסטלינה) ל GPU

בלתה לחלוטין - היא הייתה צמודה מאוד לפלטה, מוקשחת מאוד, והיה מאוד מאוד קשה להסיר אותה.

לאחר מכן מרחנו משחה חדשה (גם על הצ'יפים וגם על פלטות הנחושת של 2 מהצ'יפים (השלישי היה פד תרמי)

והרכבנו מחדש (המון ברגים וקונקטורים!)

לצערי זה לא עזר, הטמפרטורה אפילו יותר גבוהה עכשיו - מגיעה ל 93-94 מעלות

ואפשר לראות שה GPU מגיע לסף מסויים (לדעתי 95 מעלות) המחשב מוריד מתח אוטומטית (כנראה חיישן)

והסרט מתחיל לקרטע (בו בזמן ה GPU מתקרר כי עכשיו הוא עובד במתח נמוך יותר).

לפי מה שראינו, הבעיה היא הפדים התרמיים שכבר נהיו יותר מדי כמו פלסטלינה

וכתוצאה מכך כנראה יש רפיון או אולי אפילו חלל בין גוף הקירור לצ'יפים והחום לא עובר טוב דרך העסק הזה.

אז אני חייב להחליף אותם - אלו לא פדים שמשחה יכולה להחליף -

אלו פדים גבוהים שבלעדיהן יש חלל שלא ניתן לגישור בין הצ'יפים לגוף הנחושת.

השלב הבא הוא למצוא פדים כאלה

או לחלופין ללכת לקבל הצעת מחיר ממעבדות יעל ושיחליפו לי את כל גוף הקירור בחדש, עם פדים חדשים וקשיחים יותר.

תודה לכולם על העצות, אני אעדכן אם יהיה משהו חדש.

פורסם

כל מעבדים של AMD בלי קופסא (רואים הציפ בעין) משתמשים בפדים.

זה פד נקרה גם phase-change pad - למה הוא משחה בהתחלה וכמו דבק אחרי מתחמם בשימוש.!

זה לא AGING שאתה רואה אצלך - זה ככה נורמלי בפדים.

בגלל פרקתה גוף קרור ממעבד אתה צריך עכשיו לשים פד חדש שמתאים בדיוק ! למודל של נייד שלך

ולא פד אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים