עבור לתוכן

עזרה בהבנה - רשת ביתית אלחוטית וביתית

Featured Replies

פורסם

היי,

קצת רקע: :)

רכשתי לאחרונה סטרימר שמגיע עם דונגל WiFi בתקן N - כעקרון לי יש מודם-נתב אלחוטי של בזק (סימנס SL2-141) שתומך בתקן G ו ethernet 10/100.

לכן אני כנראה צריך לשדרג את הנתב שלי - ראיתי את הDIR-615 של D-Link שתומך בתקן N וגם עם ethernet 10/100.

ועכשיו לחוסר הבנתי: ???

האם אני צריך לחבר את הנתב DIR-615 לנתב-מודם האלחוטי שלי מאחר והDIR615 לא מכיל מודם ADSL?

זה לא יפגע באיכות השידור לסטרימר אם השידור צריך לעבור 2 נתבים בדרך (חוטי ואלחוטי)?

אם אני ארכוש נתב שתומך בתקן N וגם ב ethernet 1000 זה ישפר את קצב העברת הנתונים?

אני מחובר ל2.5 מגה באינטרנט כך שמודם ADSL שתומך ב ethernet 1000 לא ישפר את הגלישה שלי באינטרנט כי ethernet 100 גם מספיק רחב לחבילת אינטרנט שלי,נכון?

אז מה הסיבה לקנות נתב שתומך בethernet 1000? כדי שהתקשורת ברשת הביתית הקווית ובין המודם למחשב תהיה ב ethernet 1000? ז"א אם אני אחבר את הסטרימר עם כבל חוטי למודם שתומך בethernet 1000 אז התקשורת בהכרח תהיה מהירה יותר?

תודה לעוזרים מקווה שלא סיבכתי את העינינים יותר מדי :]

שלומי

פורסם

נסה לנסח את השאלה שוב

אותי הצלחת לסבך כהוגן :s05:

פורסם

היי,

קצת רקע: :)

רכשתי לאחרונה סטרימר שמגיע עם דונגל WiFi בתקן N - כעקרון לי יש מודם-נתב אלחוטי של בזק (סימנס SL2-141) שתומך בתקן G ו ethernet 10/100.

לכן אני כנראה צריך לשדרג את הנתב שלי - ראיתי את הDIR-615 של D-Link שתומך בתקן N וגם עם ethernet 10/100.

ועכשיו לחוסר הבנתי: ???

האם אני צריך לחבר את הנתב DIR-615 לנתב-מודם האלחוטי שלי מאחר והDIR615 לא מכיל מודם ADSL?

זה לא יפגע באיכות השידור לסטרימר אם השידור צריך לעבור 2 נתבים בדרך (חוטי ואלחוטי)?

אם אני ארכוש נתב שתומך בתקן N וגם ב ethernet 1000 זה ישפר את קצב העברת הנתונים?

אני מחובר ל2.5 מגה באינטרנט כך שמודם ADSL שתומך ב ethernet 1000 לא ישפר את הגלישה שלי באינטרנט כי ethernet 100 גם מספיק רחב לחבילת אינטרנט שלי,נכון?

אז מה הסיבה לקנות נתב שתומך בethernet 1000? כדי שהתקשורת ברשת הביתית הקווית ובין המודם למחשב תהיה ב ethernet 1000? ז"א אם אני אחבר את הסטרימר עם כבל חוטי למודם שתומך בethernet 1000 אז התקשורת בהכרח תהיה מהירה יותר?

תודה לעוזרים מקווה שלא סיבכתי את העינינים יותר מדי :]

שלומי

במצב שלך הייתי מחבר את ה-615 לסימנס באופן חוטי ועל ידי כך הוף את ה-615 ל-BRIDGE אלחוטי בתקן N שמתחבר למודם/נתב הקיים. זו לא התצורה האידיאלית אבל זה הטוב ביותר שאפשר לעשות בנתונים הקיימים. מצב עדיף בהרבה הוא להלחליף את הסימנס במודם פשוט ולהפוך את ה-615 לנתב העיקרי של הבית. עיין גם במדריך הזה בפרק על חיבור קווי של נתב חדש לנתב קייים -- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם

אני דווקא הייתי ממליץ לעשות ההפך, להעביר את הסימנס למצב bridge ולכבות לו את הממשק האלחוטי (יעבוד רק כמודם) ולהשתמש ב615 כנתב. היכולות שלו (מהירות ניתוב, כמות זיכרון/מהריות מעבד, אמינות ונוחות שימוש) עדיפות על הסימנס.

פורסם

לגבי הקטע של הגיגה ביט - זה לא בשביל לעבוד מול המודם - זה בשביל שהתקשורת בין המחשבים ברשת תהיה מהירה יותר כמו הרעיון של תקן N.

אתה יכול גם לא לעשות אותו ברידג' ולהגדיר את הנתב לקבל כתובת IP אוטומטית.

בקיצור ישנם הרבה דרכים - איך אתה רוצה לראות את הרשת שלך עובד ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים