עבור לתוכן

"קווי לילה? יופי, אבל למה לא בימי שישי?"

Featured Replies

פורסם

מצאתם דרך לגרום לי להיכנס לדיון האנטישמי המשעמם הזה :xyxthumbs:

• תגובות 128
  • צפיות 12.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מצאתם דרך לגרום לי להיכנס לדיון האנטישמי המשעמם הזה :xyxthumbs:

תודה שאתה לפחות לא קורא לנו נאצים על הדרך :xyxthumbs:

פורסם

כן מזכיר לי ערבים, אצלם כל דבר שקשור לעזה הופך לשואה :bash:

פורסם

נו מי אם לא דן? ;D

פורסם

אמרנו אבנים טיטולים זה מיעוט בהפגנות....

לגבי זה אתה צודק -אני אישית היית אומר שם לחברה תטפלו בברברים שעושים חילול ה' על ידי כל מיני דברים לא רצויים...

אוי, תפסיק עם הבולשיט הזה כבר. למה שאר החרדים לא מונעים מהם לזרוק אבנים? הרי זה מיעוט סורר. שישלטו בהם. חשבתי שזו קהילה מגובשת. רואה איך התירוצים שלך לא שווים כלום.

הרבנים ועוד איך שולטים בהם. עובדה שאחרי שנחצו קווים אדומים רכב כריזה חרדי נסע בשכונה וקרא למפגינים להתפזר. כנראה שיש שליטה ויש כוח למנוע הפגנות אלימות, אבל לא משתמשים בו כי למה להם זה משרת את האינטרסים של המגזר החרדי. ברגע שמתחילים לפרק אותם פתאום כולם הולכים לבית.

בכלל, הנזילות של המילה "אנטישמי" ו"נאצי" במגזר החרדי עברה את כל הקווים האדומים. כנראה שהם חיים כל כך טוב בזכות ההגנה של צה"ל שהם שכחו את המשמעות האמיתית של המילה אנטישמיות ומשתמשים בה כל פעם שמישהו מעז להעביר ביקורת על דרך החיים של חרדים.

פורסם

אני מנסה להוציא ממנו את התשובה לזה כבר איזה 3 עמודים...

ומיני יא'משועמם :silly:

פורסם

אני מנסה להוציא ממנו את התשובה לזה כבר איזה 3 עמודים...

שירשור 'דת ואמונה' :welcomeani:

פורסם

יש מצב לקישור להודעה? (אני לא מתכון לחפש את זה שם בין כל החפירות...)

וראיתי הודעה אחת שהופנתה אלי- שלא הייתה קשורה ללמה החררדים ה"מתונים" לא עוצרים את המתפרעים.

פורסם

לא יודע מה איתכם, אבל לי פשוט יצאו מכל החורים החרדים האלו.... ומה שאפילו יותר מגעיל זה שהממשלה מאפשרת להם לעשות את הכפיה הדתית הזו...

פתאום אני קולט שישראל פשוט נהרסת מיום ליום בגלל הנבלות האלו! אני כל כך רוצה שימשיכו המהומות הירושלים ויכניסו כמה שיותר חארות כאלו לכלא ו\או יתנו להם כנסות טובים...

פורסם

כדתי לא ממש מפריע לי שאין תחבורה ציבורית בשבת.

אבל גם אם הייתה, היה עליי (לדעתי ) להשלים איתה.

כמובן שלא הייתי מסכים למסלולים העוברים בשכונות שומרות שבת כזה יחשב לאקט התרסה.

אבל,

אני דווקא מסתכל על העניין בצורה אחרת שכבר מישהו הזכיר אותה כאן כבדרך אגב והיא, זיהום אויר.

מה רע ביום אחד של זיהום אויר מופחת?

ומה בעניין השקט הנעים הזה של, ללא תחבורה ציבורית רועשת? שאישית לא הייתי מתנגד לו גם באמצע השבוע.

כדתי אני מברך על כך שאין תחבורה ציבורית בשבת.

אבל דעתי היא שיש כאן משהו מהקיפוח.

אנחנו חיים במדינת ישראל, אבל היא לא יהודית כפי שאני הייתי רוצה, ולכן, יש להתחשב בשאר האוכלוסיה.

פורסם

אתה לא בכיוון... הדיון לא על תחבורה ציבורית בשבת אלא קרי לילה בשישי :P

סתם, על אוטובוסים בשישי בלילה שמסיעים אנשים ממועדונים הביתה כדי שלא ינהגו... זה גם יוצר פחות זיהום אוויר כי פחות מכוניות על הכביש, זה גם לא אמור לעבור בשכונות חרדיות כי אסור להם לבלות בשישי בלילה, ועניין הרעש אמור להיות די זניח...

וזה ממש נחמד שאתה, כנציג מיעוט לעת הצורך, חושב שזה יהייה בסדר להתחשב ברצון הרוב. תודה.

פורסם

כדתי לא ממש מפריע לי שאין תחבורה ציבורית בשבת.

אבל גם אם הייתה, היה עליי (לדעתי ) להשלים איתה.

כמובן שלא הייתי מסכים למסלולים העוברים בשכונות שומרות שבת כזה יחשב לאקט התרסה.

עד כאן אני מבין אותך לחלוטין - וגם אני חושב שאין שום סיבה להפעיל בשבתות קווים שעוברים בשכונות שרוב תושביהן חרדיים (ואם הקו רק עובר בשכונה זו אך משרת אזורים אחרים, ניתן למצוא מסלול חלופי לשבת).

אבל,

אני דווקא מסתכל על העניין בצורה אחרת שכבר מישהו הזכיר אותה כאן כבדרך אגב והיא, זיהום אויר.

מה רע ביום אחד של זיהום אויר מופחת?

ומה בעניין השקט הנעים הזה של, ללא תחבורה ציבורית רועשת? שאישית לא הייתי מתנגד לו גם באמצע השבוע.

פה אתה כבר בכלל לא בכיוון. מה עדיף, הן מבחינת רעש והן מבחינת זיהום - אוטובוס אחד או חמש מכוניות, שלא לדבר על מספר כפול ומשולש מזה? ובכלל, לשאלה הזו אין שום קשר לשבת דווקא אלא לדיון על היתרונות והחסרונות של התחבורה הציבורית באופן כללי.

כדתי אני מברך על כך שאין תחבורה ציבורית בשבת.

אבל דעתי היא שיש כאן משהו מהקיפוח.

אנחנו חיים במדינת ישראל, אבל היא לא יהודית כפי שאני הייתי רוצה, ולכן, יש להתחשב בשאר האוכלוסיה.

אתייחס ברשותך בעיקר למשפט האחרון בפסקה הזו: "היא לא יהודית כפי אני שהייתי רוצה" היא הצהרה מאוד מקוממת לטעמי, שכן היא רומזת ש"שאר האוכלוסיה", כלומר החילונים, אינם יהודים.

ישראל, מעצם הגדרתה, היא מדינת הלאום היהודי (ובשביל להקדים תרופה לויכוח, מספיק להזכיר שמקימיה פעלו ממניעים לאומיים ולא דתיים שכן רובם המוחלט היו חילונים או מקסימום מסורתיים) ולא מדינת הדת היהודית. לפי הגדרה זו, מדינת ישראל, להוציא הערבים, היא יהודית ככל שניתן לבקש. אי לכך ובהתאם לזאת, הבעיה מבחינתך היא לא שישראל לא "יהודית", אלא שישראל אינה דתית מספיק לטעמך. לפי הגדרה זו, אלא שאותם בחרת לכנות "שאר האוכלוסייה" מהווים רוב - וכל עוד אנו חיים תחת משטר הקרוב למדי לדמוקרטיה, אין זה מתפקידך כמיעוט (אם כי מיעוט משמעותי) לקבוע האם יש צורך להתחשב ברוב או לא.

פורסם

התשובה היא פשוטה - ביום שישי מ*יינים. banana_smiley_32.gif

פורסם

IG -

אתה משחק אותה או מה?

בדת-ואמונה שלחתי לגבי הסיפור שלך על אם ובנה באוטובוס ולא ראיתי כלל ששאלת מדוע החרדים לא יוצאים נגד מיעוט האלימים.

אחר כך שאלת והשבתי לך שאין שום בעיה בהפגנה של מחאה על חילול שבת

ציטוט- ה"רבנים יוצאים נגד הדברים הללו [של חילול שבת על ידי זריקת אבן ובכלל לסכן בני-אדם] -אבל מה אתה רוצה שהם עוד יעשו שיבטלו את כל ההפגנה?

היה אפשר גם לאסור שימוש במכונות כביסה, שמא ידליק מישהו מכונת כביסה בשבת... מובן שבשביל יחידים [אשר תמיד סוטים מדרך הישר, ללא התחשבות בפסק הרבנים] לא משנים לדוגמא את ההלכה עבור כלל הציבור ירא השמים.

ההלכה תמיד נאמרה רק עבור מי שמקיים אותה באמת ובתמים, ולא עבור המופרעים הסוטים ממנה.

השוטרים צריכים להכנס במופרעים ולטפל בהם -זאת העבודה שלהם."

עכשיו ראיתי בכמה עמודים לפני שהגבת רוני הרגע השוות בין מכונת כביסה להפגנה. תחשוב על זה וכשתבין את ההבדל תחזור אלי.

אתה אדם שרק רוצה להתריס -זה הכל. אם לא הבנת דבר פשוט זה אין לי אלה לרחם.

בשונה ממה שאתה חושב, החברה החרדית היא לא כת עם אישורי כניסה ויציאה שרודפת אנשים ומאיימת על אנשים. זו לא מאפיה וזו לא כת. בחברה החרדית יש פלגים וזרמים שונים, והחבר'ה הפושעים פשוט לא מתקבלים איפלו לישיבות. אבל אף אחד לא ירדוף אחריהם, יכה אותם או יאיים עליהם. החרדים לא מפגינים בצורה אלימה, בשונה מהמוצג בתקשורת, ולכן לא צריך לקרוא למפגינים להתפזר... אבל כמו שחברך אמר ברגע שיש קווים אדומים רבים אז מפזרים אותם.

מה עושים למגזר הכללי החרדי

אתה לא יודע מה זה להיות נרדף ושנוא ומושמץ. אם תהיה חרדי, תבין עד כמה התקשורת מבזה ומעלילה עלילות דם עליהם החרדים. אם היית רואה את העיתונים של דער שטירמר הנאצי, היית מבין מהי שנאת זרים.

זה ההבדל בין דתי לחרדי -שחרדי הוא חרד לדבר ה' -שיש חילולי שבת ברבים אז הוא יוצא במחאה על כך-והדתי יושב בבית ושותה לו קפה שחור [רוב הציבור מפגין בצורה ללא אלימות]

וכמו שכבר ציינו פה רוב החרדים [שאר הפלגים שהם גם רוב]וודאי גם הדתים אינם בכלל מפגינים.

פורסם

OK, כדי שלא תגיד שאני מטריס (כי אין לך כנראה משהו אחר רלוונטי יותר לדיון) סתם אני אנסה להסביר שוב

ההפגנות הן סיבה\ במה לחרדים "קיצוניים" להפר את השבת. מעצם זה שיש הפגנה נגד חילול שבת- יש חילול שבת, ונגד זה החרדים עושים שום דבר (חוץ מהצהרות).

ובמיקרה הז החילול השבת הוא לא ע"י החילונים הרשעים שגרים מעבר לגבעה- אלא ע"י חרדים כשרים שחים בשכונות של ה"מתונים". אתה מבין את הפרדוקס?

אין לי בעיה הם ההפגנה, אבל כשאתה מפגין נגד מישהו ומאפשר לחברים שלך לעשות את אותו הדבר שנגדו אתה מפגין זו צביעות. אני לא ראיתי ש"מתונים" מענישים איכשהו את המתפרעים כמו שהם מענישים את השוטרים שצריכים לחלל שבת ולשמור על ההפגנה

ובטח שחרדים זו כת. ברגע שאתה לא מסכים עם הרוב\ הרב ולא נוהג על פי המנהגים המקובלים מנדים אותך (או מענישים בצורה כוחנית אחרת)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים