עבור לתוכן

בעית תשתית קשה בבזק אינטרנט

Featured Replies

פורסם

אני מנוי של בזק כמה שנים ותמיד יש לי בעיה מוזרה של מהירות עולה ויורדת ...

אני גר בעיר גדולה ולא בישוב מרוחק

החלפתי ראוטרים , החלפתי ספקיות אינטרנט , החלפתי מחשבים מה לא עשיתי ?

תמיד המהירות בתשתית משחקת באו טכנאים של בזק ולא הצליחו לפתור את התקלה

יש לבזק בעיה מהמרכזיה עד הבית התשתית היא על בסיס " נחושת " לא אמינה במיוחד , בניגוד ל HOT שזה כבל קוקסיאלי שההולכה בו טובה יותר .

גם שתיכנס הטכנולוגיה של בזק NGN עדיין מהמרכזיה תהיה " נחושת " הטכנולוגיה של ה NGN מחליפה את הנחושת שעד המרכזיה בכבל אופטי אבל מהמרכזיה עד הבתים ובבתים זה " נחושת " עלובה לא יציבה שעושה בעיות :(

ובהוט הייתי בשנת 2002 וב 2008 בתור שכיר שם " טכנאי שירות " והיה מזעזע :(

הבעיה שהייתי טכנאי לא באיזור שלי ואיפה שאני גר המרחב שונה רציתי לנסות חודש " זמני " ללא התחייבות אבל בהוט מוכנים רק בחיבור " 300 שקל ".

בזק שקיימת 100 שנה לוקחת על קו " 175 שקל " למה 300 ? ממש גניבה , זה אמור להיות בין 49 ל 100 עם התחייבות לשנה / שנה וחצי.

הבעיה שאחרי שנכוותי מבזק אני נזהר פעמיים לא מוכן לרוץ לחתום על חוזים ארוכי טווח ואף מנהל שירות ב HOT לא מוכן להוריד את המחיר המגוחך הזה כנראה שאני לא בדיוק חשוב להם בתור לקוח הם מוצפים

אני רוצה לנסות את הקו של HOT לחודש אבל הם רוצים ממני 300 שקל התקנה חד פעמית וכל חודש נוסף 79 ש"ח ללא התחייבות ...

למה הכול כל כך מסובך ?

בקיצור לא יודע עם להישאר עם בזק בתשתית על הפנים או לעבור להוט ששם גם על הפנים :( אין משהו אחר .

נ.ב.

הייתי ב 012 כמה ימים פשוט מזעזע אל תתקרבו לשם שלא תעיזו

UPLOAD מזעזע קיבלתי 9KB במקום 250 .

מהירות עולה ויורדת עומסים מטורפים

לקוחות ותיקים של 015 יושבים על השרתים של אינטרנט זהב למרות שהם משלמים ל 012 והשרתים שלהם יחסית " ללא עומס " אבל מי שלקוח חדש של 012 יסבול.

שירות לקוחות מגעיל ברמות קשות חוסר סדר חיכיתי שעה וחמש דקות כדי להגיע לנציגה בשירות אני לא צוחק !

מעבירים אותך מאחד לשני פתאום יש ניתוקים ממש שכונה

והכי מצחיק הם לא חוזרים ללקוח יש להם הוראה כזאת " אנחנו מקבלים רק שיחות נכנסות " רק אם מתעקשים הם חוזרים באישור בכיר אחרי 3 שעות .

הייתי לפני זה ב 014 שם השירות פי 10 יותר טוב אבל המוצר על הפנים גם " עומסים ".

חשבתי להתחבר לנטוויזן אבל אחרי גלישה ב WWW.KAMAZE.CO.IL ראיתי ביקורות איומות עליהם שהם עושים שימוש פלילי בכרטיסי אשראי וגם השירות לא משהו הבנתי מחברים

פורסם

על איזה חיבור מדובר ?

האם יש לך איטיות ב1@1 אל האתר של בזק ?

האם יש לך איטיות בבדיקת הורדה מהספק ?

אולי תסביר את האיטיות קצת בפרטים שאני אבין על מה מדובר !

פורסם
  • מחבר

1@1

חוץ מזה שחוץ מתשתית BEZEQ : מחשבים , ראוטרים , ספקי אינטרנט החלפתי הכול !

פורסם

איפה אתה גר ?

פורסם

אם המהירות לא תקינה בתשתית לא משנה לאיזה ספק תעבור , תפתור את תקלת התשתית אם זה אומר להחליף תשתית להוט תחליף העיקר שתהיה אחרי זה בראש שקט.אני עובד בזק בינלאומי , מניסיון יומויומי התשתית של הוט הרבה יותר יציבה וברגע שיש משהו לא תקין בציוד ישר מתאמים טכנאי והשירות מעולה , ההפך הגמור מבזק שתצטרך להוכיח להם שהניתוקים באים מהם ושהתקלה אצלם.

פורסם

אומן לא עבדתי בתור טכנאי.. אבל חבר שלי עבד בתור מי שהתעסק ברשת שלהם. והוא היה עם תפקיד די מכובד כבר לא זוכר אבל משהו שהיה אחראי על תשתית וכו'.

קיצר למרות שכבל קואקסיאלי מסוגל לעמוד בעומס יותר גדול יש בעיה ענקית איתו. מחוברים עליו TV + קו טלפון + פס קול + אינטרנט והכל על אותו קו.

עכשיו אם אתה גר בבניין ויש בו הרבה דירות HOT יהיה זוועה.

עד כמה שזכור לי הערוץ יכול לתת מקסימום 37.5M מקופסה מתחלקת לדוגמא ל18 דיירים (חצי מהם מחוברים להוט לדוגמא) נשאר לנו פס של 4.16 לדירה.

עכשיו ברוחב הזה משתמש הממיר הטלפון והאינטרנט. עכשיו זה יוצא ממש לא משתלם. ועם הבניין בעל יותר דירות זה יכול להיות עוד יותר גרוע.

וחוץ מזה שאני לא אגיד שבתוך המרכזיות של הוט הכבלים שלהם פשוט אדומים מעומס.

פורסם

בבזק הבעיה היא לדעת אם התקלה נובעת מסנכרון או מקישור לוגי.

בשניהם ברוב הציודים אין לוג שיאפשר לומר מה נפל.

בדרך כלל בזק מחליפים הכל , ואז אם זה עדיין קורה הם מאשימים את הספק.

למרות שזה לא ודאי ! יכולים להיות ניתוקים לוגיים גם בגלל בזק !

לנטר את זה קצת קשה - אבל יש אפשרות מסויימת.

לגבי הוט - בתור אחד שהיה לו נסיון טכני עם שני הצדדים , חובבנים בעליל !

פורסם
  • מחבר

ההצעה האחרונה של HOT :

חיבור חד פעמי : 300 ש"ח

תשלום כל חודש תשתית 2.5M ב 79 ש"ח ללא התחייבות .

--------------------------------------------------------

משולב עם התחייבות : 89X12 ש"ח חבילה 2.5 + 49 ש"ח התקנה חד פעמית .

במידה ואני ארצה לבטל בתקופת ההתחייבות אני אצטרך להוסיף 250 HOT ותוספת 50 ספק .

סה"כ נזק 350 .

--------------------------------------------------------------------------

אני עובד כמה שנים עם התשתית של בזק והאינטרנט בכלל לא מהיר גם שהתשתית עובדת " טוב " האינטרנט לא מי יודע מה .

זה כנראה המרחק בין המרכזיה שלהם לבית שלי , הכבל נחושת הדפוק שמגיע מהמרכזיה לבית שלי , טכנאי שטח ברמה 0 כמו ב HOT .

בגדול BEZEQ זה חרא וגם HOT זה חרא אבל אין ברירה יש רק 2 ספקיות תשתית בארץ אני ממש מתלבט אם לעבור ל HOT דרך אגב אני רוצה להתחבר לאינטרנט נטו

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אומן לא עבדתי בתור טכנאי.. אבל חבר שלי עבד בתור מי שהתעסק ברשת שלהם. והוא היה עם תפקיד די מכובד כבר לא זוכר אבל משהו שהיה אחראי על תשתית וכו'.

קיצר למרות שכבל קואקסיאלי מסוגל לעמוד בעומס יותר גדול יש בעיה ענקית איתו. מחוברים עליו TV + קו טלפון + פס קול + אינטרנט והכל על אותו קו.

עכשיו אם אתה גר בבניין ויש בו הרבה דירות HOT יהיה זוועה.

עד כמה שזכור לי הערוץ יכול לתת מקסימום 37.5M מקופסה מתחלקת לדוגמא ל18 דיירים (חצי מהם מחוברים להוט לדוגמא) נשאר לנו פס של 4.16 לדירה.

עכשיו ברוחב הזה משתמש הממיר הטלפון והאינטרנט. עכשיו זה יוצא ממש לא משתלם. ועם הבניין בעל יותר דירות זה יכול להיות עוד יותר גרוע.

וחוץ מזה שאני לא אגיד שבתוך המרכזיות של הוט הכבלים שלהם פשוט אדומים מעומס.

אתה ממש לא מדייק , יכולים להיות בדירה 700 דיירים זה לא קשור לערוץ ולא לקבל RG קוקסיאלי .

העוצמה DB מגיעה מהרשת ומשם לקופסא של הבניין אם העוצמה גבוהה למשל 110 DB שזה בדרך כלל עם המפצלים זה יורד ויש הנחתה ככל שיש יותר דיירים ההנחתה של ה DB גדולה יותר למשל :

מפצל של 8 דיירים מנחית יותר ממפצל של 4 .

יש מפצל סופי יש מפצל שהוא ממשיך IN OUT ויש פיטמות למפצל .

אז אם מהרשת מגיעה 110 DB הכבל עד הקופסא של הבניין מוריד 10 DB והמפצל מוריד 10 = נכנס לבית 90 אם זה גבוה מדי מורידים עוצמה עם " מנחתים " יש מ 3 עד 10 DB

וגם הכבלים בבית מנחיתים את העוצמה בגדול בין 0.5 - 2.5 DB ל 10 מטר ככל שהכבל דק יותר ההנחתה קטנה יותר ככל שהכבל עבה יותר ההנחתה גבוהה יותר RG6 מנחית פחות מ RG7 ומ RG11 שזה כבל של רשת השחור העבה

עוצמות תקינות : הלוך זה בין 64-72 DB , חזור 39-53 DB אלה העוצמות המדוייקות שיש ב HOT .

ויש מה שנקרא הפרעות על הקו אבל זה יותר מורכב QAM ועוד ...

הבעיה שהרשת של HOT גם לא יציבה ויש להם בעיה עם השקעים DATA כל פעם שקע נדפק מה שאין בבזק , יש קונקטורים יש מודמים בתחזוקה אפס ע"י קבלן ועוד 1000 גורמים ... , טכנאים על הפנים כמו בבזק.

פורסם

אבל עם לדבר ברמה בסיסית ולמה ציינתי 37.5MB בגלל שיש לו מגבלה של כמות התעבורה שיכולה לעבור בו.

לכן כמה שיש יותר אנשים על הקו הקטע הסופי שמגיע לקופסה ומהקופסה יכול להעביר רק 37.5... (שוב אני לא מתמצא בעניין שמעתי את זה מחבר).

לכן בניין עם הרבה אנשים שמחוברים להוט המהירות של כל אחד ואחד תהיה יותר קטנה ממהירות של בית פרטי.

וכמובן זה קשור גם למרחק למרכזיה כמה שאתה יותר רחוק האות יותר חלש ויש יותר הפרעות (כלומר המחשב עושה פעמיים לדוגמא עבודה על אותו קובץ להורדה כי המידע נעלם באמצע).

ותגיד מהקופסה שבביניין למרכזיה עובר כבל קואקסיאלי. אז אמורה להיות לו מגבלה פיזית של פס תעבורה.

פורסם

אני חושב שהקטע עם בזק ניתן לפתירה , והתיאור שלך שביקשו ממך לנתק דברים - משמע שהם רואים אדמה או קצר מסויים על הקו שלך - השאלה אם זה נובע מהתשתית שלך או שלהם ?

לגבי הכבלים - שמרחק לא ירתיע אותך - בניגוד לבזק לכבלים יש מגברים ויש בשפע להוט !

איפה אתה גר ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים