עבור לתוכן

שאלה : אפליקציה לפלאפון.

Featured Replies

פורסם

הייתי מעוניין לדעת באיזו שפה ובאיזו סביבת עבודה כותבים אפליקציות לסלולארי בימים אלו.

ממה שאני שומע סביב היום יש דיבור על JAVA בפלטפורמת JMI - אני צודק? מישהו מכיר? מישהו התנסה?

פורסם

נראה לי שאתה מתכוון ל-J2ME.

אכן רוב המכשירים מבוססים על זה.

פורסם

אוהבים להגיד את זה, אבל זה לא ממש נכון.

יש הרבה מכשירים שיכולים להריץ אפליקציות J2ME אבל גם היום יש כמות עצומה של אפליקציות שלא כתובות כך.

* לדוגמא, Symbian תומך ב-J2ME אבל הרבה מהאפליקציות נכתבות ב-C++ (גרסה מוזרה של C++ עם ה-SDK שלהם). הנתונים האחרונים שראיתי הראו שעדיין symbian היא הנפוצה ביותר בעולם, במיוחד באירופה.

* ביפן יש לפחות 2 סוגים שונים של JAVA אשר מבוססים באופן עקרוני על J2ME אבל למעשה רק על גרסה ישנה שלו, ולמעשה צריך לעבוד עם ה-SDK שלהם עם API-ים ושיטות עבודה שונות. אפליקצית J2ME "רגילה" לא תעבוד שם ללא porting (שאגב הוא לא טריויאלי בכלל!).

* מכשירי windows mobile אמנם לא נפוצים בארץ אבל הם כן נפוצים במקומות מסויימים והאפליקציות יכולות להכתב ב-C/C++, ב-C# (ע"י compact framework) ואלוי גם ב-JAVA (אני לא ראיתי עדות לכך).

* למיטב הבנתי, בארה"ב מכשירים מבוססי BREW נפוצים מאוד, והללו לא מריצים Java (אם אני זוכר נכון), את האפליקציות כותבים בעיקר C עם BREW SDK.

* אנדרואיד כמובן מריץ "Java" אבל למעשה זה dalvik, עם API וקונספטים שונים לחלוטין מ-J2ME. כמו כן בקרוב google יוסיפו native code (תכלס C או C++).

* יש כ-40 מליון iphone-ים בעולם או משהו כזה?. האפליקציות כתובות ב-Objective C.

כמו שאתם רואים יש מסה גדולה מאוד של אפליקציות שנכתבות ב-JAVA ויש מסה גדולה מאוד של אפליקציות ב-C. אבל כשמסתכלים יותר עמוק רואים שגם זה וגם זה הם לא הומגנים ויש שוני גדול מאוד גם בתוך השתי הקטגוריות הנ"ל.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

יש פייטון לסמביאנים של נוקיה. זו שפה נוחה מאוד לכתיבה, והיא עוטפת כל מה שהשפות הנמוכות יותר מציעות.

פורסם

נקודה חשובה, אבל חשוב להדגיש שמדובר בחלק קטן מהאפליקציות לסימביאן שכתוב ב-python.

כמובן, זה עדיף בהרבה מעל symbian C++, בדיוק כמו שסטייק עסיסי עדיף על צואת קופים טרייה שמעלה אדים.

למה נזכרת פתאום ב-thread הזה אחרי חודש?

פורסם

רק עכשיו ראיתי אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים