האם יין יכול ליהיות "פג תוקף"? - עמוד 2 - כללי - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

האם יין יכול ליהיות "פג תוקף"?


EasyPooper

Recommended Posts

יש סוגים שונים של יינות

כאלו שניתן ליישן וכאלו שלא, האדומים לרוב כן אפשרי (הנורמלים לא אלו ב 20 ש"ח), ואלו שמגיעים בלבד עם פקק שעם בלבד ללא ציפוי סיליקון או פלסטיק מעל, הפקק שעם נושם אוויר, שתפתחו בקבוק שימו לב לצד של הפקק שבתוך הבקבוק נוטה להיות אדמדם (לרוב יינות אדומים בלבד ניתנים ליישון, כמעט שאין יינות לבנים שמישנים אותם).

יינות אדומים מיוצרים יחד עם הקליפות של הענבים האדומים שהם נותנים את הצבע ליין ויש בחומר שלו פוטנציאל יישון..

ביינות לבנים זורקים את הקליפה לפני שמרסקים את הענבים ככה שמרסקים רק את הבשר של הענב, = היין יוצא לבן. (הצבע האדום הוא בקליפות של הענב ולא בפנים הענב).

אגב שימו לב ליין אדום לפעמים רואים גרגירים קטנים בתחתית הבקבוק...אלו מהענבים המרוסקים שהשתמשו בהם ליצר את אותו היין, לפעמים בעלי היקב משאירים את זה בבקבוק כדי להשרות עוד קצת טעם של ענב ביין.

בקיצור, יינות עם פקק שעם בלבד ניתנים ליישון, ויין מיושן הוא בעצם יין מקולקל (בצורה טעימה :P) אפשר להגיד כיוון שהוא בא במגע עם אוויר במשך השנים.

וכן ברגע שפותחים בקבוק יין מיושן עדיף לשתות אותו בתוך 4-7 ימים כי אז הוא מתחמצן מהר ויכול להיהרס..

בקבוקים עם פוטנציאל יישון בדרך כלל קצת יותר יקרים סביבות ה 60-100 ש"ח ומעלה ממה שיצא לי להתקל בו, אני לא שותה לרוב יין...

מקווה שהתשובה שלי עזרה לך.

:)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 34
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

בחבית עץ סגורה היין מתיישן, ולמעט זמן כי מעבירים אותו אל בקבוק.

שם עם פקק שעם כמו שפירטתי למעלה, הבקבוק ממשיך להתיישן..ולא בחביות העץ.

אם הוא היה מתיישן שנים בחביות עץ, היה סופח טעם של הטינין שזה חומר שנמצא בעץ ונותן טעם וריח דומיננטי שהיה הורס את הטעם של היין (מה אתה חושב שאתה שותה בוויסקי בדיוק..והצבע שלו מאיפה מגיע? מהטינין..)

לכן מעבירים את היין לביקבוק ולמכירה, ומי שרוצה מיישן אותו...

למה בקבוקי יין יקרים נמצאים במרתפים לחים וקרירים? הרי לא בשביל לשמור מגנבים (לרוב :) )

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ובכל מקרה כשמדברים על יין מיושן, מדובר עם יישון בחבית עץ סגורה, ולא בבקבוק זכוכית במקרר...

לא חייבים שום חבית עץ, איזה שטויות תמדבר
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אגב חביות עץ מן הסתם נושמות יותר חמצן מפקק שעם ככה שזה היה גורם לחימצון מהיר יותר של היין ולקלקולו.

יש יינות שלא מיושנים בחביות עץ, ויש כאלה שכן. בכל מקרה מדובר לפרק זמן ממש קצר כדי לתת טעם ממש עדין מהטנין. ואז מעיפים לבקבוקים

אנשים רוצים להרגיש טעם של הגפן לא טעם של עץ..

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

כנראה שאף פעם לא ראית שמפניה :)

נכון שהיא מבעבעת אבל זה על אותו העיקרון.

ממש לא.

תהליך הפקת הגזים בשמפניה שונה לגמרי מהגאזים ביין מקולקל.

ובכל מקרה כשמדברים על יין מיושן, מדובר עם יישון בחבית עץ סגורה, ולא בבקבוק זכוכית במקרר...

זה בד"כ נכון לוויסקי...

בכול אופן, רק יינות ממש טובים ומסוננים יכולים להתיישן. יין רגיל פשוט יתקלקל.

חשוב מאוד למנוע התחממות של היין (רצוי לשמור במקום יבש סגור וחשוך) וגם אסור לקרר אותו בצורה קיצונית (במקפיא- גם לזמן קצר יחסית)... מצד שני, רוב היינות ששותים בארץ הם לא ברמה גבוהה במיוחד ככה שקרור לא יעשה הבדל גדול... וכמו שאסור לחמם, לא כדאי גם לחשוף לאור למשך זמן ממושך...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

בדיוק לפני שבוע פתחתי את המחסן הישן, מצאתי עשרות אם לא מאות בקבוקי יין (מלאים)

אני מאמין שיש להם יותר מ-20 שנה.

השאלה אם הם טובים :P

חבר שלי פתח אחד והריח, אמר שזה נראה לו בסדר חחח

מעניין באמת לדעת אם הם מקולקלים או ש..

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

link=topic=415163.msg3567759#msg3567759 date=1245486128]

בדיוק לפני שבוע פתחתי את המחסן הישן, מצאתי עשרות אם לא מאות בקבוקי יין (מלאים)

אני מאמין שיש להם יותר מ-20 שנה.

השאלה אם הם טובים :P

חבר שלי פתח אחד והריח, אמר שזה נראה לו בסדר חחח

מעניין באמת לדעת אם הם מקולקלים או ש..

מאיזה תוצרת היין? ארץ, חו"ל?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

link=topic=415163.msg3567759#msg3567759 date=1245486128]

בדיוק לפני שבוע פתחתי את המחסן הישן, מצאתי עשרות אם לא מאות בקבוקי יין (מלאים)

אני מאמין שיש להם יותר מ-20 שנה.

השאלה אם הם טובים :P

חבר שלי פתח אחד והריח, אמר שזה נראה לו בסדר חחח

מעניין באמת לדעת אם הם מקולקלים או ש..

אני מבין שלא קראת את ההודעה שלי..אז תקרא שוב בדף הקודם... :P

יין עם פוטנציאל יישון הוא לרוב יין אדום בכמעט כל הפעמים ובלבד שיש לו פקק שעם, ללא ציפוי ולא שום דבר, רק פקק שעם ללא ציפוי סיליקון בסוף, כדי שהיין יוכל לנשום משני צדדי הבקבוק, פנים וחוץ...

כנ"ל התשובה לגבי מה שכתבת IG

לא חייב יין "מיוחד" ומסונן היטב, לרוב זה כבר בא ב DEFAULT כי זני הענבים האדומים הם איכותיים. כמו הקברנה מרלו וכו'.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

יש סוגים שונים של יינות

כאלו שניתן ליישן וכאלו שלא, האדומים לרוב כן אפשרי (הנורמלים לא אלו ב 20 ש"ח), ואלו שמגיעים בלבד עם פקק שעם בלבד ללא ציפוי סיליקון או פלסטיק מעל, הפקק שעם נושם אוויר, שתפתחו בקבוק שימו לב לצד של הפקק שבתוך הבקבוק נוטה להיות אדמדם (לרוב יינות אדומים בלבד ניתנים ליישון, כמעט שאין יינות לבנים שמישנים אותם).

יינות אדומים מיוצרים יחד עם הקליפות של הענבים האדומים שהם נותנים את הצבע ליין ויש בחומר שלו פוטנציאל יישון..

ביינות לבנים זורקים את הקליפה לפני שמרסקים את הענבים ככה שמרסקים רק את הבשר של הענב, = היין יוצא לבן. (הצבע האדום הוא בקליפות של הענב ולא בפנים הענב).

אגב שימו לב ליין אדום לפעמים רואים גרגירים קטנים בתחתית הבקבוק...אלו מהענבים המרוסקים שהשתמשו בהם ליצר את אותו היין, לפעמים בעלי היקב משאירים את זה בבקבוק כדי להשרות עוד קצת טעם של ענב ביין.

בקיצור, יינות עם פקק שעם בלבד ניתנים ליישון, ויין מיושן הוא בעצם יין מקולקל (בצורה טעימה :P) אפשר להגיד כיוון שהוא בא במגע עם אוויר במשך השנים.

וכן ברגע שפותחים בקבוק יין מיושן עדיף לשתות אותו בתוך 4-7 ימים כי אז הוא מתחמצן מהר ויכול להיהרס..

בקבוקים עם פוטנציאל יישון בדרך כלל קצת יותר יקרים סביבות ה 60-100 ש"ח ומעלה ממה שיצא לי להתקל בו, אני לא שותה לרוב יין...

מקווה שהתשובה שלי עזרה לך.

:)

זה גם תלוי באחוז הביסולפיט
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

יין עם פוטנציאל יישון הוא לרוב יין אדום בכמעט כל הפעמים ובלבד שיש לו פקק שעם, ללא ציפוי ולא שום דבר, רק פקק שעם ללא ציפוי סיליקון בסוף, כדי שהיין יוכל לנשום משני צדדי הבקבוק, פנים וחוץ...

בעיקרון הוא אמור גם לשכב על הצד ולא לעמוד ועוד קטנות אבל מי פה בכלל יבחין בהבדל?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...