עבור לתוכן

האם יין יכול ליהיות "פג תוקף"?

Featured Replies

פורסם

כותרת, מקווה שהדיון לא יתדרדר לספאם.

  • תגובות 34
  • צפיות 22.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גזים = תסס = מקולקל

פורסם
  • מחבר

אז איך עושים יין בן 20 שנה (לא מקולקל)

או שההתקלקלות נובעת מתנאי שמירה לא טובים?

פורסם

יש יינות שמתאימים לשמירה ויש כאלו שלא.

פורסם

תלוי אכן בסוג היין, תנאי השמירה, איכות הייצור ושאר גורמים.

פורסם

גם בקבוק פתוח נוטה להתקלקל מהר יותר בגלל המגע עם האוויר.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההענות...

ומישהו אמר שפורום כללי התדרדר?

פורסם

אני נוטה לזרוק יינות אחרי שבוע שהם פתוחים לכל היותר. אני לא יודע בדיוק מה קורה להם, אבל אני בטוח שזה לא טוב.

פורסם

גזים = תסס = מקולקל

כנראה שאף פעם לא ראית שמפניה :)

נכון שהיא מבעבעת אבל זה על אותו העיקרון.

פורסם

התכוונתי למוצר שתוסס כאשר הוא לא עבר התססה במקור ולא אמור ליהיות תוסס :P

פורסם

שמשאירים יין פתוח הרבה זמן הוא הופך לחומץ או משהו כזה לא ?

פורסם

כשמשאירים יין (חריף או לא חריף) פתוח במשך הרבה זמן, והוא מתחיל לתסוס - לזרוק.

לי היה במקרר יין חריף (SELECTED) כחודש והוא היה טוב... פשוט אל תפתח את היין אם אתה יודע שהוא לא ייגמר בזמן הקרוב :x

פורסם

אני נוטה לזרוק יינות אחרי שבוע שהם פתוחים לכל היותר. אני לא יודע בדיוק מה קורה להם, אבל אני בטוח שזה לא טוב.

זה אכן לא טוב, שבוע זה הגג שיין פתוח נשמר. למעשה רצוי לסיים תוך שלושה ארבעה ימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים